Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Kontracepcija & Ticiiba
Komentāri:Iepriekšējie123456789Nākamie
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
14.08.2005 18:07
Ursus a tu pameegjini nodefineet kas ir greeks neizmantojot Baushljus. Ilji tu arii no tiem katoljiem, kuriem Sv. Raxti nav nekaads arguments iisteniibaa...
Rom 3:
20 Jo ar bauslības darbiem neviens cilvēks nevar kļūt taisnots Viņa priekšā. Jo bauslība dod - grēka atziņu.
Taatad, jebkuru greeku var identificeet ar baushlja paarkaapumu. Tagad luudz pastaastiet man kaa kontracepcija (prezis, hormonaalaas) paarkaapj kaadu bausli. Pietam luudz taadu skaidrojumu, lai zem taa pasha nevar palikt arii "dabiigo plaanoshanu". Tobish "Iejaukshanaas Dieva plaanaa" neiztur kritiku, jo taada arii tad ir dabiigaa plaanoshana, jeb vienkaarsha attureeshanaas...
Ij apgalvojums "Iejaukties Dieva plaanaa" pretendee uz to, ka teiceejs ZIN sho Dieva plaanu :) Kursh no jums var pateikt Dieva muuzhiibas plaanu?
Es te protams nerunaaju par abortiem vai apzinaatu beerinju netaisiishanu, lai arii apstaaklji ir ok!
emils
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 87
Re: Kontracepcija & Ticiiba
17.08.2005 17:24
Ursus - maltaa jaunus baushljus ieviest - par datoru kaitiigumu :D
Taa sasmeejos par Ursusa komentaaru, ka aizmirsu ko gribeju rakstit...

ak jaa, krii - var tak 3x dviinji = 6... :D (demogogija)


ekk, viss... pietiks man te rakstiit...
liidz nakamajai reizei...
Es
pievienojies: 28.12.2004
Komentāri: 21
Re: Kontracepcija & Ticiiba
21.08.2005 17:14
Jebkurā gadījumā interesants topiks. Pašam būtu interesanti dzirdēt kāda priestera atbildi uz Muldera uzdoto jautājumu: kāda ir principiāli atšķirība starp barjerkotracepciju un "dabīgo plānošanu". Piekrītu, ka kā vienu tā otru var tulkot par "iejaukšanos Dieva plānā. Ja ikviena kristīgā baznīca noliedz abortus, tad kontracepcijas jautājumā  Katoļu Baznīcai uz pārējo baznīcu fona viedoklis krasi atšķiras. Lai gan mūsu mīļā Baznīca ar līdzīgiem viedokļiem vienmēr ir izcēlusies. Nemaz vēl tik sen nebija tie laiki, kad Baznīca pauda, ka seksuālās attiecības paredzētas tikai un vienīgi bērnu štancēšanai. Tāpēc arī zināmā mērā esmu pārliecināts, ka nākotnē arī kontracepcijas jautājums varētu tikt interpretēts citādi. Katrā ziņā ne pāvesta Benedikta XVI laikā :)
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
21.08.2005 20:53
Bet ko tur interpreteet, njem Biibeli un lasi... Dievs vispaar iipashi nejaucas lauliibas gultaa, taadeejaadi peec Biibeles principa - seko sirdsapzinjai un esi kaartiigs. Vienmeer nes sirdii "miili savu tuvaako" bausli! ARII lauliibas gultaa!
Ir zinaams, ka daudzas "sektas" vienu no pirmajaam lietaam ir paarnjem kontroli paar cilveeka sexualitaati. Bet biibele mums maaca, ka visam jaanotiek kaartiigi lauliibaa, bet kas un kaa utt utjp... tas netiek reglamenteets. Dievs ar to izraada ne tikai miilestiibu bet lielu cienju pret laulaato personiigo intiimo dziivi! Un PAT priesteriem u.c. "pareizajiem", kuri kaist kaariibaas iisteniiba, nav tiesiibas reglamenteet sexuaalo dziivi aarpus taa, kas ir raxtiits!
sorrybody
pievienojies: 09.02.2005
Komentāri: 5
Re: Kontracepcija & Ticiiba
29.08.2005 16:26
Mulder, ja tev KB nostāja šajā jautājumā šķiet nepieņemama, tad tev kā nekatolim ir visas tiesības to neievērot, bet lūdzu nekoļī smadzenes citiem!
Dievs savu Baznīcu vada, un tie, kas ticību ņem nopietni, tie Baznīcas mācībai paklausa, bet tie kas spriedelē un meklē pretargumentus, kā iekārtot sev izdevīgāk, tos dažkārt tikai zinātne pārliecina par to, ka Baznīcai bija taisnība jau no paša sākuma.
Mūsdienu pētījumi ir pierādījuši, cik svarīgi cilvēkam jau no paša sākuma ir būt gaidītam, pieņemtam un mīlētam no saviem vecākiem. Paskaties, cik daudz apkārt ir nelaimīgu, depresīvu cilvēku ar zemu pašcieņu, dažādās atkarībās ieslīgušu. Tas ir feminisma rezultāts. Viņu mātes, uzzinot par viņu eksistenci, nevis priecājās, bet bija nepatīkami pārsteigtas, dusmīgas, šokētas... Tā ir kontraceptīvā domāšana. Bērns tiek padarīts par nevēlamu, viltīgu iebrucēju mātes miesās, kurš, maita, pamanījies apiet visas barjeras.
Dabīgā ģimenes plānošana turpretī ar savu krustu- atturību- tuvina vecākus Dievam, norūda Garu un miesu, un dara dvēseli jūtīgāku un žēlsirdīgāku. Tieši krustā, pret ko cilvēki visvairāk protestē, ir svētība. Padomā par to! Kā reizi vakar baznīcā bija lasījums, kur Pēteris mēģināja Kristu atrunāt no krusta. Un Kristus pateica spēcīgi pretī. Atkāpies Sātan, tu mani kārdini, tu domā to kas ir cilvēka, ne Dieva...
Starp citu, padomā arī par to, ka sv. Pāvils ieteica VISPĀR neprecēties! Kā labāko variantu...
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
29.08.2005 17:27
Ja "bazniica" maaca preteeji Raxtiem, tad taada bazniica ir pashizdomaata kalposhana, kurai gan ir liela cienja cilveeku viduu! Raxti pateica kaadas ir prasiibas pret biiskapiem - un tur bij taada rindinja "vienas sievas viiram..."
Otrkaart, es nekur neteicu, ka no esosha beerna buutu jaatskaas, un es nekur nepopularizeeju abortu.  Taakaa nepiesien man citu greekus, kas savus beernus nemiil un noraida.
Es te runaaju par vecaaku tiesiibaam izveeleetis KAD... un taa kaa shai gadiijumaa dabiigaa metode, prezhi un kontracepcijas tabletkas ir vienaa maisaa, tad bazniica nebuus taa, kas diktees to.
Treshkaart, Paavils to izteica par tiem kam ir celibaata daavana. To KAM vinja ir paraada juusu pashu priesteru pedofiilijas skandaali u.c. jaukas izdariibas. Tu nevari sho daavanu uzspiest biiskapam, ja taada vinjam nav. Un otraadi, tu nedriixti vinju noraidiit kaa Dieva kalpu ja vinjam NAV shii daavana.
NEKUR Biibelee Celibaats nav kaa prasiiba... tieshi otraadi IR PRASIIBA buut vienas sievas viiriem.
Es jau saprotu, ka tev Biibele nav arguments, te arii mees atshkjiramies. Man Biibele ir arguments un pie taas es pieturos, savukaart tev arguments ir "bazniicas tradiicija" pretiim Biibelei... :) Nu ij taa kaa Kristus apsoliijums ir uz tiem, kas seko vinja un apustulju maaciibai un taa ir atklaata Raxtos, tad kaut kaadas organizaacijas viedoklis par shaadiem taadiem jautaajumiem ir tikai vinju viedoklis. Kuram nav nekaada sakara ar pestiishanu!
Jo Dievs nerunaa pac sev pretiim, bet RKB maaciiba ir pretrunaa tam, ko Dievs ir atklaajis Raxtos :)
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Kontracepcija & Ticiiba
29.08.2005 23:41
Mulder, par celibātu palasies lūdzu tepatās rakstu, tas,  šķiet, ir visai izsmeļošs. Tu jautā, kādus baušļus pārkāpj kontraceptīvās metodes (brīžiem interesanti - baušļi taču tika doti Vecajā Derībā, kuras piesaukšanu Tu ikreiz aktīvi apkaro, kāpēc gan tagad Tevi tie tik ļoti interesē?). Lai Tu mani atkal aiz vārda nepaķertu, atbildēšu par vispirms vienu veidu, visnepārprotamāko: jebkura veida spirāles vistiešākajā veidā pārkāpj bausli: tev nebūs nokaut!, jo to darbība panāk to, ka apaugļota olšūna nespēj piestiprināties pie dzemdes sieniņas, resp., topošais cilvēks tiek nomērdēts badā.

tāpat darbojas arī t.s. avārijas kontracepcija, tikai efektu panākot ar hormonāliem līdzekļiem.

Jebkuri hormonālie līdzekļi šo bausli pārkāpj attiecībā pret sievieti: lai neskaidrotu sīkāk, pieminēšu tikai ārstu un farmaceitu atzinumu (kas domāts gan kā atbalsts horm.tabl.) - ka jaunās paaudzes hormonālie kontr. līdzekļi ir daudz nekaitīgāki kā agrāk - tātad tomēr kaitīgi!
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 09:03
Mīļā(mīļais?)Kri! No plašā kontracepcijas līdzekļu klāsta var izvēlēties tās metodes, kas neko nenogalina. Vai tiešām domā, ka prezervatīvā jau ir apaugļotas olšūnas?? Starp citu, ir hormonālās tabletes, kas sievieti ārstē.
sorrybody
pievienojies: 09.02.2005
Komentāri: 5
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 09:29
Tu nemaz neizlasīji manu komentāru, Mulder, tikai runā savu.
Es nevienā vietā nepieminēju abortu- tieši otrādi, es runāju par negribēta, bet tomēr dzemdēta bērna garīgo [ne]veselību. Tās lietas nav tik vienkāršas, un runa neiet tikai par konkrēto kailo dzīvību: ieņems, neieņems; dzemdēs, nedzemdēs. Runa ir par MENTALITĀTI, vai tu zini, ko tas nozīmē? Principiāli mainās visas cilvēces attieksme pret dzīvību, pret otru cilvēku, pret savu bērnu! Tā ir kā inde cilvēka apziņā. Vai tev nekad nav licies dīvaini, ka jaunā dzīvība tiek mesta pār vienu kārti ar STS un AIDS, no kā obligāti <b>jāizsargājās</b>?
Antonija
pievienojies: 03.05.2005
Komentāri: 50
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 10:14
Šis temats tagad ir aktuals. Nesen Delfod tika publicēts raaksts par surogātmati- t.i. , par 25000$ dzemdēt citai sievietei bērnu. palasīju komentārus. Ārprāts.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 10:17
AB - protams, hormonālās tabletes ārstē - kad ir medicīniskas indikācijas. Tikai parasti zāles lieto konkrētu periodu konkrētas saslimšanas laikā. Zāles, ja tās lieto bez indikācijas, normāli ir inde - Tu taču nedzer katru rītu paracetamolu? Diemžēl visbiežākā slimība, no kā aizsargājas, ir - bērns...

Par prezervatīviem neko neteicu, jo vēl neesmu pilnīgā skaidrībā. Ieklausies Sorrybody, nav runa par kontracepciju (īstenībā arī dabiskā plānošana var tikt uztverta kā kontracepcija, bet tās īstais nosaukums ir Auglības Atpazīšanas Metode, tas maina domāšanu). Mana personīgā doma ir, ka prezervatīvs saistās ar Onāna grēku - nodomā: lai nebūtu jāieņem bērns, viņš izsēja ne tur, kur Dievs paredzējis (un diez vai Viņš ir paredzējis gumijas maisiņu), un kā lasām Rakstos, tas ir visriebīgākais grēks Dieva priekšā, un viņs tika nolādēts paaudžu paaudzēs utt.
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 11:04
Onānisms pavisam kaut kas cits. Tā ir pašapmierināšanās. Tu saki: "Onāna grēks-nodomā: lai nebūtu jāieņem bērns, viņš izsēja...." Bet "dabīgi plānojot"  tāpat ir bērna negribēšanas faktors. Lai nebūtu jāieņem bērns, labāk nepieskarsimies viens otram... Kāpēc jānes kaut kāds krusts un nevar vienkārši dzīvot un samīļot lieku reizi, kā tikai tājās dienās, kad skaidri zin, ka var? Starp citu, tieši auglīgajās dienās ir tā vislielākā vēlēšanās, tā teikt māte daba..
Interesanti, kālab Dievs ir radījis tādu vīrieti, kuram naktīs ir pollūcijas? Tur ar cik zinu, nekādi "maisiņi" savākšanai nav paredzēti...
Bet nav ko te strīdēties, tāpat katrs pie savas pārliecības paliksim.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 12:37
Kri! Vot redzi redzi... tu atkal nodarbojies ar sofistiku!
Es veelreiz saku "neatbalstu jebkura veida abortu". Tas ir 5aa baushlja paarkaapums un viss. Miers un beerzinjsh te nav ko runaat. Vai taa ir spiraale (jaa zinu par spiraali) vai tas ir aborts. Vai tas ir jebkura cita metode, kaa JAU GATAVU apaugljotu olshuunu izniicina!
Ja tu nezini kaa darbojas hormonaalaas tabletes princips, tad labaak paklusee. Tur nekas netiek apaugljots (un atkal es nerunaaju par avaarijas kontracepciju) etc.
Blin no malas izklausies peec sievietes, bet neko nejeedz par sievietes olshuunas apaugljoshanaas procesiem. Un "veseliibas" jautaajums ir pavisam cits jautaajums. Kaut vai... ja sievietei nav regulaars orgasms, tad vinjai iegurnii var rasties asins sareceejumi, veidoties psihologjiskas neirozes etc. Bet sheit mees runaajam par kontracepciju kaa par gjimenes plaanoshanu. Plaanoshana tas noziimee - "neljaut olshuunai apaugljoties". To var panaakt ar daudzaam jo daudzaam metodeem. Kaapeec tu apgalvo, ka viena metode ir greeciiga bet cita nav? Kas tev taadu varu devis! Un atkal ES NERUNAAJU PAR JAU APAUGLJOTU OLSHUUNU, pret taas izniicinaashanu es iebilstu un iebilst Biibele!
Beidz tak vienreiz ar demagogjiju nodarboties. Ja runaajam par kontracepciju, tad runaajam par to. Ja runaajam par sievietes/viiriesha fizisko veseliibu, tad runaajam par to (un pieminam arii visu apkaarteejo vidi kas ir saindeeta, taatad greeks ir pat elpot). Vai mees runaajam par psihologjiskajaam traumaam un gribeetiem/negribeetiem beerniem!
Ja tev ir kaadi bibliski nevis emocionaali (pietam uz fiziologjiju un mediciinu nebalstiiti) fakti, tad liec tos galdaa!
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 12:39
Kri. Un tev pat nav nojeegas PAR KO Onaanu sodiija ar  Naavi Dievs.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 12:59
zini, Mulder, nemāci mani, kā darbojas un kādas sekas atstāj hormonālā kontracepcija. Tu par to zini tikai masu mēdiju līmenī.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 15:31
Es nestriidos par veseliibu atkal! Blin nu ka tu vareetu saprast diskusijas jeegu.
Tu vispirms pieraadi, ka hormonaalaas kaa "birth-control" mehaanisms ir greeciigs ar biibeli. Tad runaasim par hormonaalo tableshu veseliibas sekaam. Tad arii parunaasim par "attureeshanaas" psihiskajaam un arii fiziskajaam sekaam, par latexa lietoshanas sekaam, par sekaam, kas rodas, ja katrus 9us meeneshus dzemdee beerninjus etc.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 16:14
ja bibliski, tad Dievs teica: augļojieties un vairojieties, un piepildiet šo pasauli! Viņš neteica: Izlemiet paši, vai ļaut olšūnai apaugļoties vai ne! Paldies, Tev, Mulder, jo tieši ar šo teikumu: ģimenes plānošana ir NEĻAUT OLŠŪNAI APAUGĻOTIES Tu man atklāji to, ko līdz šim nesapratu: ka ar šo izlemšanu mēs sevi noliekam Dieva vietā: ES izlemju, vai ļaut apaugļoties, ES izlemju, vai dot savam bērnam dzīvību, ES izlemju, cik bērni netraucēs mani labklājībai - un ja nu kontracepcija nenostrādā, tad Dievs iejaucas MANOS plānos. Tu to vari saukt par demagoģiju vai ne, bet bibliski ir AUGĻOJIETIES UN VAIROJIETIES, bibliski ir IEIET PIE SAVAS SIEVAS UN TO ATZĪT, atzīt un pieņemt visā pinībā, ar visu potenciālo auglību, atstājot Dieva ziņā to, kas norisinās miesas noslēpumā. Tā jau pietiek ar to, ka mēs varam atpazīt savus auglības un neauglības ciklus, mēs varam lūgt no Dieva iejūtību un sapratni vīram ar sievu, neieiet pie viņas, ja ir dibināti iemesli šobrīd atlikt iespēju radīt bērnu (plus - Dievs ir tas, kas atver un aizver klēpi). Šeit sākas runa par mīlestību un atbildību - par mīlestību, kas pieņem otru cilvēku visā viņa miesas un gara pilnībā, nevis neierobežotai izmantošanai. Es varu par to runāt, jo tā ir mana dzīve. Nekas tā neveicina sievas mīlestību pret vīru, kā tas, ka viņš viņas dēl spēj pieklusināt uz laiku savu uguni, plalikt mierā un maigumā. Bibliski ir mīlēt otru kā sevi pašu, ziedot sevi otra labā. Tas nav tas vieglākais ceļš, bet Jēzus tādu arī nesolīja.

Ja netici, tad pierādi man bibliski, ka Dievam patīkami ir tas, ka cilv;ēki izlemj, kad atļaut olšūnai apaugļoties, kad ne!...
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 17:43
Bet tad arii attureeties nedriixt. Tavs arguments "neatshkjelj" dabiigo attureeshanos (jeb ka aes saucu - kefiira metodi) no kontracepcijas tableteem.
Taakaa no shii viedoklja greeko jebkursh preceec paaris, kas nemiileejas ovulaacijas periodaa!
Tas par to vai kontracepcija ir vai nav greeciiga.
Ja citu biblisku argumentu nav, tad parunaasim par to, vai Dievs ljaava cilveekam nodarboties ar sexu prieka deelj.
Nu sheit ljoti jauki paliidz 1 Korintieshu  7 nodaljas 1-4 pants!
Un atkal tu paarnes kontracepcijas jautaajumu uz cilveeka egoisma jautaajumu. Tu spried peec simptomiem nevis peec buutiibas. Un ja Dievs ir leemis - BUUT beerninjam, tad nekaada kontracepcija vai cilveeka darbiiba nedriixt to aizkaveet. Bet liidz briidim kaameer Dievs taa nav leemis, tikmeer cilveeks ir briivs pats lemt un izveeleeties pareizo laiku, vietu! Dievs negrib robotus, bet domaajoshas un miiloshas briivas buutnes. Neviena bazniica nebuus taa kas dikteet kad kur ar ko cik ilgi un kaadaa pozaa nodarboties vai nenodarboties ar sexu.
Kad bazniica (un it iipashi RKB) sapratiis, ka vinjiem nav jaalien cilveeka guljamistabaa, bet nodarbosies teiksim ar savas maaciibas attiiriishanu un pakljausies Kristus paveeleem un vinja Apustulju noraadeem, tad buus kudii labaak! A taa... pashi ar sevi netiek galaa, tad veel kachaa pravas.  Ij nespeej reaalu argumentu sniegt! Es gan saprotu, ka cilveekiem tik ljoti gribaas lemt Dieva vietaa, un ar "Dieva vaardu" uz luupaam maaciit citus ko driixt un nedriixt dariit. Bet nabaga RKB ir iekritis slazdaa... kopsh laika, kad Biibele ir pieejama katra dzimtajaa valodaa, vairs nevar cilveekam iebarot kaut ko Latiinju valodaa, un tad teikt, ka Dievs taa grib. Nefiga... es izlasu un Biibelee Dievs atklaaj ko vinjsh grib un ko negrib! Un nekaads RKB Paavesta izdotas Buulas nespeej atcelt to ko pac Dievs caur Jeezu Kristu un apustuljiem ir teicis!
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 19:23
Kri! Neko nevajag pārspīlēt!  Un vai neredzi, ka pati esi sapinusies. Jo ja pārspīlējot sekosi tam "augļojaties un vairojies", tad vīram nedrīkstēsi teikt, kad drīkst, un kad nedrīkst. Bet cik noprotu, tad liec gan vīram manīt kuras ir tās atturēšanās dienas.  Un ja mīl otru, kā sevi pašu, tad nudien nekāda prieka nav skatīties, kā pieklusina to uguni un blakus gultā mocās. Izskatās, ka pati vēl neesi piedzīvojusi īstu uguni.  Iedomājies sevi viņa vietā, kā tas ir, kad ļoti gribas, lai pieskaras, bet šis ni un ni. Kaut gan, ja tā saucamā dabīgā atturēšanās vairo Tavu un Tava vīra mīlestību, tad uz priekšu. 
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 20:45
-> AB - nu - ar kontracepciju man ir 3 bērni, no kuriem 2 neplānoti, ar AAM - 3 bērni, no kuriem tikai 1 ir Jāņu bērns :) Tur jau tā sāls, ka AAM (auglības atpazīšanas metode) ir vīra un sievas kopdarbs. AAM ir jāapgūst, tāpēc protams izdevīgākā situācijā ir tie, kas stājas laulībā - tiem vēl vaļas savu uguni neiegrožot pārāk un mācīties no kļūdām ;). Bet mēs jau veci buki, varam visu mierīgi un ar pīpēšanu izdomāt :))))
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Kontracepcija & Ticiiba
30.08.2005 20:54
-> Kii Ir jau labi. Visas metodes ir jāapgūst. Man tikai Tā AAM tāda neapgūta - 2 bērni neplānoti, bet ar to otro lakam bija izdevies labāk apgūt. :))
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
31.08.2005 09:23
Tiem kam nu dikti negribaas hormonalkas. Tagad veikalos paardod taadus kaa "mikroskopus", un ar tiem noteikt sievietes augliigaas dienas var ar precizitaati - 1diena! Pakonsulteejieties pie saviem ginekologiem, ljoti efektiiva!
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Kontracepcija & Ticiiba
31.08.2005 09:35
Mikroskopiņi ir laba lieta, bet tikai kā palīglīdzeklis, jo neuzrāda tās pāris "bīstamās" dienas pirms ovulācijas. Ir arī tādi minikompjūterīši, kas darbojas diezgan precīzi, bet ir ļoooti dārgi un nav pie mums pieejami. Katrā gadījumā - pēc pieredzes - sievietes intuīcija, ja pieslīpēta sevis pazīšanā, ir precīzākā ;)
sorrybody
pievienojies: 09.02.2005
Komentāri: 5
Re: Kontracepcija & Ticiiba
31.08.2005 10:37
Neķer kreņķi, Mulder. Neviens tev neņem nost ne prezervatīvus, ne Bībeli. Pagāns dzīvo kā grib.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Kontracepcija & Ticiiba
31.08.2005 13:30
Nē, Mulders nav pagāns, Mulders meklē patiesību :)
Komentāri:Iepriekšējie123456789Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/Kontracepcija & Ticiiba