Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/Sarunas ar muslimiem - vai jūs diskutējiet ar muslimiem ?
 
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Sarunas ar muslimiem - vai jūs diskutējiet ar muslimiem ?
21.10.2013 23:18
Domas no gara Aiko_Saules ahmedam.

2.Tēze.
Aiko_Saule: Abām reliģijām ir viens Dievs, tikai atklājies ir katram dažādās pakāpēs.

Ahmeds: Šis izteikums iekļauj attieksmi, ka Islāms ir zemākas pakāpes izpratne. Muslimi neredz trīsvienību kā pārāku Dieva izpratnes pakāpi. Mēs to redzam kā cilvēku maldus. Cilvēku izdomātu filozofiju. (Starp citu, šo nosaukumu trīsvienība ("trinitius") izdomāja unitārietis, kurš kritizēja šo Bībelē neesošo konceptu, kuru pamazām cilvēki vairāku gadsimtu laikā mēģināja izveidot lai apvienotu monoteismu ar pārpratumu, ka burtiskajā nozīmē "Dieva dēls" staigā pa zemes virsmu, lai gan Dievs (Tēvs) nemaz nav uz zemes.
Tad varbūt hinduisma izpratne, ka viss ir Viens Dievs, un Dievs manifestējas radībā, ir vēl cita pakāpe?
Muslimi noteikti nevar piekrist.

Aiko_Saule gribēju padalīties ar jaunākajām privātajām atklāsmēm.

Tumsībā - bija daudz dievu.
Tad izkristalizējās viens Dievs, pēc tam šis Dievs atklājās - kā trīsvienīgs un tagad ir jaunā mana atklāsme, ka Dievs īstenībā ir daudzvienīgs. Citiem vārdiem - visas eksistējošās daļiņas ir Dieva daļiņas un Jēzus atklāja
ka viņš ir patiess Dievs no patiesa Dieva. Jēzus arī teica, ka viņš un Tēvs viņi ir viens. Protams - ja no veselā Deva atņem Dēlu - tad paliek Tēvs. Gan Tēvs ir patiess Dievs gan Dēls ir patiess Dievs.
Jēzus saka, ka tie, kuri ir vienoti ar viņu - tie ir arī vienoti ar Tēvu.
No šejienes - Visas daļiņas ir "brāļi un māsas" un visām daļiņām ir Tēvs debesīs.
Tāpēc kristiešiem galvenajā lūgšanā nav Dievs mūsu kas esi debesīs, bet Tēvs mūsu, kas esi debesīs.
Kristieši sanāk ka ir Dieva bērni - un Jēzus ir viņu brālis un viņiem visiem ir viens Tēvs debesīs.
No šejienes - var dzimt patiesa cilvēces pestīšana, kad katra daļiņa sapratīs, ka līdzcilvēks ir viņu brālis vai māsa - kad to sapratīs, tad pazudīs, kari, ciešanas un mokas - tad, kad daļiņas sapratīs šo svēto komūniju. Komūniju, kurā visi esam Viens un šī komūnija ir svēta - jo pats Dievs ir svēts.

Tad varbūt hinduisma izpratne, ka viss ir Viens Dievs, un Dievs manifestējas radībā ?
Kristietība ir pievērsusies cilvēkiem - bet ja pievēršamies visām daļiņām - tai skaitā, dzīvniekiem, akmeņiem, atomu kodoliem utt. Tad katra daļiņa ir tāpat daļiņa no Dieva - Daba ir daļiņa no Dieva un arī visi paralēlie universi utt.
Tēze: Un tāpēc, ka visas daļiņas ir Dieva daļiņas - tāpēc Dievs ir visur un visu zina - un ja zina tad ir visvarenākais.
Tēze: Dievs ir visu zinošs, visvarens, visur essošs - un nav nekā cita, kā vienīgi viens Dievs - KAS IR.

Par svēto garu:
Katrai daļiņai ir savs gars - visu daļiņu summai - tas ir Dievam arī ir savs gars - un kristieši to sauc par Dieva garu un ja Dieva gars tad svēts - tātad Svētais gars.

Tad nu lūk sanāk - Dieva svētā trīsvienība - ir Dievs Tēvs Dievs Dēls un Dievs svētais gars + pēc jaunās derības, visi, kas šo patiešām saprot - ir gatavi īstenībā būt Svētajā komūnijā.

Man patīk tā vieta, kur visi ir pievērsušies Dievam, miriāžu miriādes - visi eņģeļi un svētie - dzīvie un mirušie - un visi esot komūnijā
saka Svēts Svēts Svēts ir tas Kungs. Lūk Dieva valstība ir tuvu pienākusi - un ir jau klāt arī uz planētas Zeme šeit un tagad.

Būšu pateicīgs, ja atradīsi maldus manos spriedumos - jeb arī norādīsi uz maniem maldiem kurus tu redzi kā muslims.

Šeit varētu arī kristieši norādīt uz maniem maldiem ja tādus redzat !
 
 Saraksts/Citas sarunas/Sarunas ar muslimiem - vai jūs diskutējiet ar muslimiem ?