Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Jautājumi un atbildes/Par kristībām.
 
sanciite
pievienojies: 19.04.2014
Komentāri: 3
Par kristībām.
19.04.2014 12:48
Labdien,vēlējos jautāt- mēs dzīvojam Norvēģijā,bet vasarā vēlamies kristīt savu dēliņu,tad jautājums vai krustvecāki drīkst būt no citas reliģijas? Un nākošgad gribam laulāties baznīcā,bet es esmu tikai kristīta un mans dzīvesbiedrs nav ne kristīts, ne iesvētīts,bet viņš to vēlētos izdarīt šogad,vai tas ir iespējams mēneša laikā,jo tikai vienu mēnesi būsim Latvijā. Un es vēlētos arī iesvētīties. Un vai mēs drīkstam to darīt Liepājas baznīcā,ja esam deklerēti citā pilsētā?Liels Paldies.
Jānis Laurencijs
pievienojies: 16.12.2013
Komentāri: 10
Re: Par kristībām.
20.04.2014 12:33
Pirms konkrētākas atbildes, vēlos uzdot jautājumu:
Vai jūs ar līgavaini un dēlu, tiešām vēlaties būt kristieši? Pietam vēl katoļi?
sanciite
pievienojies: 19.04.2014
Komentāri: 3
Re: Par kristībām.
20.04.2014 23:15
Vai ir kādi citi ieteikumi,ja viens no mums jau ir katolis?
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Par kristībām.
21.04.2014 00:40
Kristus ir Augšāmcēlies!
Šos jautājumus vislabāk uzdot cilvēkam, kurš visprecīzāk uz tiem varēs atbildēt - priesterim. Šeit http://www.katolis.lv/main.php?parent=12 ir Latvijas priesteru kontaktinformācija. Ja esat izvēlējušies kādu Liepājas katoļu baznīcu, tad arī sazinieties ar attiecīgās baznīcas priesteri. Dzīvesvietas pieraksts nu noteikti nav šķērslis, lai saņemtu svētos sakramentus izvēlētajā vietā. Bet būtu ļoti vērtīgi un ieteicami atrast savu draudzi, kurai pievienoties un kurā varētu pastāvīgi attīstīt un uzturēt garīgo dzīvi un sadraudzību.
Lai saņemtu Iestiprināšanas sakramentu, pirms tam noteikti ir jāsagatavojas, lai pats saprastu, kas tas vispār ir, ko Tu saņemsi. ;) Jāizlasa īsais katehisms - kā pamats. Ja priesteris būs pārliecināts, ka esi labi sagatavojusies - domāju, ka to var izdarīt arī īsākā laika posmā nekā parasts, bet atkal - vislabāk pajautā viņam pašam.
Par krustvecākiem. Citas reliģijas pārstāvji nevarēs būt Tava dēliņa krustvecāki, jo - ne tikai vecāku, bet arī krustvecāku pienākums ir rūpēties par sava bērna KRISTĪGO audzināšanu. Vai krustmāte musulmaniete vai krusttēvs budists varēs ieaudzināt bērnam kristīgās vērtības, lūgties Vissvēto Trīsvienību par savu krustbērnu? Nē, jo viņu ticības pamats un izpratne to izslēdz.

Iesaku izlasīt par svētajiem sakramentiem: http://www.katolis.lv/main.php?parent=36

Starp citu, sanciite, vai zināji, ka nu jau gadu Norvēģijā reizi mēnesī kalpo priesteris Ilmārs Tolstovs? Viņa bloga kalendārā rakstīts, ka nākamo reizi Norvēģijā viņš 10. maijā svinēs Svēto Misi Tonsbergā, bet 11. maijā - Oslo. Varbūt, ka Tev ērtāk un lietderīgāk ir sazināties ar viņu? Viņš noteikti visu izskaidros un palīdzēs! Šeit viņa blogs: http://kalpotajs.blogspot.com/

Lai izdodas un lai Dievs vada!
sanciite
pievienojies: 19.04.2014
Komentāri: 3
Re: Par kristībām.
21.04.2014 11:37
Liels Jums par palīdzību un ieteikumiem!
Mēs esam diezgan patālu gan no Tonsbergas,gan no Oslo!
Bet Liels Paldies,ņemšu vērā Jūsu ieteikumus!
 
 Saraksts/Jautājumi un atbildes/Par kristībām.