Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Dievu aizstāvot - jeb cenšoties uz viņu paskatīties brīvi bez aizspriedumiem !
 
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Dievu aizstāvot - jeb cenšoties uz viņu paskatīties brīvi bez aizspriedumiem !
21.06.2014 08:55
Laimīgi pāri kultivē pozitīvismu - šis apgalvojums manā realitātē ir nepatiess. Tieši otrādi Laimīgi pāri nekultivē pozitīvismu - viņiem nav jākultivē - kas kā Dieva dāvana jau ir iedots un ir ! Kultivē tie, kurus Dievs ir apdalījis jeb nav vēl iedevis - tie grib to kas viņiem nav iedots !
Un te ir fiška - citiem Dievs vispārībā neko neiedod šajā dzīvē citiem iedod daudz - vienus viņš izvēlas traukus godam citus negodam - citus Dievs izvēlas slimus un kroplus radīt - lai DIeva spēks viņā atklātos ! Dievs rīkojas kā grib - mēs rīkojamies kā mums atļauj un iedod.
No cilvēcīgām pozīcījām raugoties un ar patiesu atklātumu var redzēt - Dievs ir ļauns, jo viņš pieļauj ļaunumu un ir pieļāvis - pat nē radījis šādu pasauli ar iespēju ļaunumam eksistēt, bet ja skatās vēl plašāk - tad apgalvojums Dievs ir ļauns - nevar būt ne absolūti patiess ne absolūti nepatiess ar pierādījumiem - jo mēs esam aprobežoti savā Īstenības uztverē un mēs neredzam visu Īstenību, kāda tā ir - citiem vārdiem - mēs Dievu nepazīstam pilnīgi - lai objektīvi spriestu par tā ļaunumu un labumu. Līdz ar to mēs esam neziņā - par to kas vispārībā notiek ar mums - paliek tikai versijas par nākotni - bāzētas esošajā dzīves pieredzē un savos filozofiskajos loģiskajos atvasinājumos - to sauc par personīgo ticību, jo īsta pierādījuma nav un īss pierādījums nav cilvēces kolektīvajai apziņai pieejams.
Tātad mēs esam situācijā - kad zinām un saprotam - ka Dievs ir - redzam ka viņš attiecībā uz kādu rīkojas ik pa brīžam ļaunu un ik pa brīžam labi - bet kopsummu mēs neredzam.
Mēs it kā redzam Dieva mirkļa iedarbības uz cilvēku.
No šejienes - sanāk ka daudzi kultivē pozitīvismu - bet aizmirst ka tikai Īstenības atzīšana darīs jūs patiešām brīvus. No citas puses skatoties - ja mēs atzīstam ka uz mums iedarbojas Īstenība labi un ļauni - tad nākas 100% atzīt - pašas Īstenības - Dieva eksistenci, bez ticības, bet ar nešaubīgu pārliecību ka Dievs, kurš uz mums iedarbojas - eksistē.

Secinājumi:
1. Dievs eksistē
2. Dievs iedarbojas uz cilvēku ļauni un labi.
3. Mēs esam aprobežoti pēc savas dabas, tādēļ nespējam Dievu pazīt pilnīgi un viņu objektīvi novērtēt - vai viņš ir labs vai ļauns - mēs nezinām kāds ir Dievs - tas ir obektīvs spriedums.
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: Dievu aizstāvot - jeb cenšoties uz viņu paskatīties brīvi bez aizspriedumiem !
21.06.2014 09:15
Un sasummējot visas Dieva iedarbības - labās un ļaunās - summējas un veidojas absolūtā nulle - jeb harmonija un šādam stāvoklim nevar atbilst jēdzieni labs vai ļauns - ir jāmeklē cits jēdziens - ko jau baznīca ir iedevusi apzīmējot Dievu un tas ir jēdziens svēts !

Secinājums

Kāds ir Dievs - Dievs ir svēts !!!
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Dievu aizstāvot - jeb cenšoties uz viņu paskatīties brīvi bez aizspriedumiem !
23.06.2014 16:21
Dievs neiedarbojas ļauni, cilvēks pats izvēlas labu vai ļaunu.
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/Dievu aizstāvot - jeb cenšoties uz viņu paskatīties brīvi bez aizspriedumiem !