Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
 
Dzeltena
pievienojies: 13.07.2013
Komentāri: 8
Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
29.11.2015 23:06
Sveiki, man ir sasāpējusi problēma, ar kuru nespēju tikt galā un nespēju izlikties, ka to neredzu.
Esam precējušies, ir 2 gadīgs bērniņš. Vīrs dzer un bieži. Pusi no mēneša, dzer šņabi, bieži viens pats. Dēl tā biju spiesta aiziet no sava darba, jo sapratu, ka nevaru viņam uzticēt bērnu, kamēr pati esmu darbā līdz 23iem. Naudu arī nodzer un daudz. Iedod man naudu pārtikai, tad atņem priekš pudeles. Melo par to, ka ir bijis darbā. Prasa citiem melot man, ka viņš ir bijis darbā. Ja iet uz darbu, tad ar nokavēšanos, arī par to melo. Viņš saka, ka dzerot dēļ manis, manas attieksmes. Bet es emocionāli vairs nespēju izturēt. Es lūztu, negribas vairs pat mājās nākt, man ir pretīga tā alkohola smaka mājās, viņš arī ož, šņabja pudeles vākt pēc viņa, skatoties ledusskapī un tur neko neredzēt, klausīties rupjības pret mani, draudus. Sitis nav, roku gan ir atvilcis, bet nobremzēja. Mantas ir metis pa gaisu. Bail man no viņa dusmām dzērumā ir.
Lūdzu Dievu, lai palīdz, rāda man ceļu. Bībele neakceptē šķiršanos, sievietei jāseko savam vīram. Bet es pirmām kārtām vēlos domāt par dēlu - kāpēc viņam tajā jānoskatās, kāpēc viņam zāles nevar nopirkt, jo tētis naudu nodzēra, atstāja svētkos viņu bez dāvanas, jo naudu nodzēra, kāpēc man viņam jāsaka no rīta - neej pie tēta, tētis ''čuč''. Māja smird pēc alkohola, man ir kauns atvērt durvis kādam, to smaku var just, arī no vīra... Man ir tiešām pretīgi. Es negribu vairs pat ar viņu runāt, negribu gulēt blakus, nevēlos, lai viņš man pieskarās. Man palīdz ar produktiem un naudu ģimene, bet nauda ir jāslēpj, jo tiklīdz vīrs saprot, ka man ir nauda, tā grib atņemt dzeršanai vai cigaretēm. Un kad nedodu - sākas mantu mētāšana, apsaukāšanās, draudi, riebekļošanās. Kad viņš neiet uz darbu dēļ dzeršanas vai tāpēc, ka negrib, es nevaru neko veikalā nopirkt ēdamu lai atnestu mājās, jo zinu, ka tad prasīs no manis naudu.
Jūtos strupceļā. Tā nevēlos vairs dzīvot, bet neredzu arī risinājumu, ja viņš pats nevēlas nedzert. Morāli to nevaru izturēt, es esmu stresā, noraujos uz bērnu - sakliedzu, pēc tam pārdzīvoju. Domāju par šķiršanos. Negribu, ka puika uzaug redzot dzerstiņus un domā, ka tas ir normāli, un ar stresainu mammu. Un kad viņš dzer, viņš kā vīrietis, vīrs un vispār cilvēks liekas pretīgs, atbaidošs, smirdīgs, rupjš, egoistisks. Visu laiku piedevu, cerībā, ka mainīsies, jo visu laiku solīja, it kā saprata. Bet tas nekad nenotiek, un man ir nosēdies, ka iespējams, tas arī nekad nenotiks.

Dodiet lūdzu kādu padomu.
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
30.11.2015 01:36
Sveika! Lasot Tevis rakstīto, man prātā nāca vasaras beigās lasītā Daigas Kažes liecība Mans ceļš pie Dieva "Katoļu Baznīcas Vēstnesī", šī gada 8. augusta numurā. Ja iespējams dabūt šo numuru - iesaku izlasīt. Ja nevari atrast, vari uzrakstīt man uz bantu@inbox.lv; mēģināšu rakstu safočēt.
Citēju intervijā rakstīto: "Visi kā viens mani iedrošināja aiziet no vīra - bērnu dēļ. Man esot jādomā, pirmkārt, par bērniem un savu veselību. Vēl šaubījos, vai to drīkstu darīt , taču [adventistu] draudzes padome vienprātīgi teica, ka vīrs jau pats sen esot pārkāpis laulības līgumu, nemaz nerūpējoties par ģimeni."
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
30.11.2015 02:25
Arī es Tev iesaku to pašu - aiziet no vīra jeb, pareizāk sakot, no kopīgās dzīves telpas. Ilgāku laika periodu dzīvot šķirti. Un pašai šo laiku intensīvi lūgties par šo savas ģimenes, sava vīra situāciju. Īpaši iesaku lūgties svēto Jāzepu (http://www.katedrale.lv/index.php?id=292&thd=9717&stp=1) un par alkoholisma problēmu personīgi upurēt Svēto Misi, piedalīties tajā, cik vien bieži iespējams.
Dievam nekas nav neiespējams! Lūdzoties un gandarot ir iespējams paveikt šķietami neiespējamo. Protams, Dievs ir Tas, kurš visu kārto. Bet, redzot Tavus centienus un Tavas vēlēšanās, labo gribu, Viņš var veikt brīnumu darbus. Tev ir pašai jāatbild uz jautājumu: cik ļoti Tu mīli savu vīru un cik ļoti vēlies saglabāt laulību?
Bet pirmkārt Tev ir jāatbild uz jautājumu: cik ļoti Tu mīli savu dēliņu un sevi pašu? Neļauj sevi pazemot, neļauj kāpt uz galvas, nezaudē savu Dieva radīto pašcieņu, neradi pati sev un savam bērnam nevajadzīgas ciešanas. Turklāt pēc izklāsta saprotu, ka vīrs arī Tevi ieved grēkā, liekot melot un ar savu izturēšanos radot atmosfēru, kuras dēļ atkal Tev sanāk ar savu izturēšanos nodarīt pāri bērnam. Tāds apburtais loks. Tāpēc salauz šo loku, abiem no bērna izejot no tā. Ļoti ceru, ka Tev ir atbalstoši tuvinieki, ir vieta, uz kurieni pārvākties.
Galvenais - nebaidies uzdrīkstēties un padomāt un kaut ko arī darīt savā un sava bērna labā! Patiesībā - pēc rakstītā jūtu, ka esi gatava aiziet, bet Tev vienkārši vajadzīgs atbalsts, grūdiens no malas. Ceru, ka no manis to saņēmi. :) Un noteikti atbalstīšu Tevi lūgšanās!
Un vēl - ja vēlies, vari uzrakstīt priesterim Ilmāram Tolstovam - http://kalpotajs.blogspot.com/. Varēsi saņemt skatījumu uz situāciju no priestera skatpunkta; viņš ir ļoti atsaucīgs.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
30.11.2015 13:38
Kad vīrs gribēs tikt vaļā no alkoholisma, tad var noderēt :

http://aa.org.lv/sapulces/

http://www.alanon.org.lv/

Dzeltenā,

tas varētu noderēt Tev - http://aa.org.lv/palidziba/
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
10.12.2015 00:26
Pateicoties "Katoļu Baznīcas Vēstneša" atsaucībai, pieminēto Daigas Kažes liecību Mans ceļš pie Dieva iespējams izlasīt elektroniski - http://www.kbvestnesis.lv/index.php/garigai-dzivei/lieciba/2027-mans-cels-pie-dieva.

Dzeltena, vēl vēlējos piebilst, ka, ja esi izlēmusi mīlēt un cienīt sevi un savu bērnu, aizejot no vīra, centies pārvākties un atstāt ar vīru kopīgo mājokli pēkšņi un laikā, kad viņa nav mājās. Vispirms visu pārdomā un pārliec galvā un, kad vīrs ir prom, mantas sakārto un pārved. Kāpēc to saku? Tāpēc ka, ja visa mantu pakošana un pārcelšanās notiks, viņam par to iepriekš zinot vai viņa klātbūtnē, vīrs var sākt, vienkārši sakot, atkal aizrunāt ausis, bērt apsolījumus, lūgties un taisīt scēnas. To zinu no vairāku tuvu cilvēku pieredzes. Tev tas nav vajadzīgs. Tāpēc nogriez kā ar nazi. Lai kad cilvēks vienā jaukā, parastā dienā atnāk mājās, no Tevis un dēliņa nav ne puteklīša.
Dažreiz cilvēkam ir jāzaudē viss. Un tikai tad vai nu viņš saprot un ceļas, vai arī... paliek kritis.
Deta
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 66
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
15.12.2015 16:01
Savā problēmas izklāstā, kas ir bezgala skumjš un izmisīgs, Tu pati sniedzi jau atbildi. Tev ar bērniņu ir jāuzsāk dzīvot šķirti no vīra. Varu pateikt savus argumentus, kas man pašai palīdzētu izšķirties par šādu soli: 1) neviena sieviete nav pelinijusi tādu dzīvi. Piedodiet vīrieši, bet sieviete ir labākais ko Dievs ir radīji! Tapēc rūpēsimies par to, arī mēs paša, mīlēsim arī sevi; 2) Ja reiz Tu esi laidusi pasaulē bērniņu, tad Tev par viņu ir jānes atbildība. Tev ir pienākums viņu saudzēt no vardarbības (gan no fiziskās, gan no emocionālās), Tev ir pienākums viņam veltīt laiku, mīlestību un audzinat viņu saticībā. Neviens bērns nevar izaugt normāls un bez traumām, augot ģimenē, kurā ir alkoholiķis. Ja sieviete nespēj šo nodrošināt savam bērnam, tad aiz mīlestības pret bērnu ir labāk viņu ir nodot audzināti uz laiku citai ģimenei, kamēr netiek sakārtota ģimenes vide.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
21.01.2016 09:00
Esmu dzirdējis liecību, ka godājāmais Bīskaps Boļeslavs Sloskāns ir palīdzējis pie Dieva cilvēkiem ar alkohola atkarību, kad tuvinieki lūdza par šiem cilvēkiem.

http://www.catholic.lv/sloskans/lugsana.htm

http://katolis.lv/baznica-latvija/ticibas-liecinieki/biskaps-boleslavs-sloskans.html

 
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
21.01.2016 09:11
http://www.katedrale.lv/index.php?id=5939

http://www.katedrale.lv/index.php?id=1061
jankkelis1
pievienojies: 14.11.2015
Komentāri: 23
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
03.02.2016 17:29
vai tad lai aizietu no sava vīra tev ir jāšķiras? vienkārši aizej.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
12.02.2016 09:08
>Dzeltenā,

kas ir mainījies tavā un vīra dzīvē ?
Dzeltena
pievienojies: 13.07.2013
Komentāri: 8
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
05.03.2016 21:39
Sveiki.
Drusku vairāk kā mēnesī pēc šīs manas diskusijas sākuma, vīrs pacēla roku pret mani, kad bija sadzēries. Bērns redzēja daļu no tā. Pēc tā es vairs nespēju pat domāt par iespējamu kopdzīvi ar viņu, ja baidos no viņa. Esam oficiāli izšķīrušies. Emocionālā vardarbība gan nekur nav palikusi, tā telefoniski joprojām notiek, saistībā ar bērnu. Daļēji arī finansiālā, jo uzturlīdzekļus nemaksā un no šī izriet arī emocionālā vardarbība, draudi, apsaukāšanās.
Ir jau tā - jo sūdu mazāk kustini, jo mazāk smird...
To, ka izšķīros - nenožēloju. Ar tādu cilvēku kopā nedrīkst dzīvot.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
07.03.2016 18:33
Vai Tu ar bērnu dzīvo atsevišķi no bijušā vīra ?
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
07.03.2016 18:34
Tak var nomainīt tel. nr.
Dzeltena
pievienojies: 13.07.2013
Komentāri: 8
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
09.03.2016 10:52
Dzīvoju atsevišķi kopā ar bērnu.
Nevaru tak nomainīt telefonu, jo viņš nav vienkārši bijušais, bet kopīga bērna tēvs, tā nedrīkstu darīt. Tāpat nedrīkstu neļaut iesoļot manā mājā un tikties ar bērnu.
Deta
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 66
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
11.03.2016 15:31
Man prieks, ka Tev viss lēnām kāŗtojas. Protams, ka var neļaut iesoļot mājā, kurā aug mazs bērn. Var tikties arī ārpus mājas. Māja ir tā vieta, kurā bērnam ir jājūtas absolūtā drošibā. Ja viņš ir redzējis vardarbūbu, viņš neizjutīs drošību, mājā, kurā šis civlēks var brīvi ierasties. Ja vīrietis meklē profesionālu palīdzību, labprātīgi maksā uzturlīdzekļus, mīļ  un rūpējas par savu bērnu, tikai tad viņš ir pelnījis būt ar viņu kopā.
Dzeltena
pievienojies: 13.07.2013
Komentāri: 8
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
12.03.2016 12:27
Diemžēl viss nav tik vienkārši. Ārpus mājas mēs ar viņu netiksimies, jo kur garantija, ka man bērnu vienkārši neizraus no rokām, neiemetīs mašīnā un neaizbrauks? It īpaši, ja tamlīdzīgi draudi jau ir bijuši. Kad brauc, tad tiekas pie manis mājās ar vēl kādu 3.personu drošībai.
Jā, var teikt, ja nemaksā uzturlīdzekļus utt, var neļaut tikties ar bērnu, nav pelnījis. Jā, nav pelnījis, bet iestāsti to tiesai, kad tiks pieteikta prasība par saskarsmes tiesību izmantošanu. Tiesa skatīsies no bērna interesēm veidot attiecības ar tēvu, pat ja nemaksā uzturlīdzekļus. Ir jābūt ļoti nopietniem, pierādāmiem iemesliem, kāpēc viņš nevarētu tikties, piemēram, bērnu piekāvis, pakļāvis viņu briesmām utt, un PIERĀDĪT to.
Dzeltena
pievienojies: 13.07.2013
Komentāri: 8
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
12.03.2016 12:28
Viņš arī brauc ļoti reti. Pa 3 mēnešiem vienu reizi ir bijis, un tad arī, brauca cita iemesla dēļ. Pabija pusstundu, apnika.
Deta
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 66
Re: Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?
29.03.2016 14:50
No pieredzes saku, tas nav īsti tas labākais. Bērns ļoti daudz ko uztver daudz savādāk, kā mēs pieaugušie maz spējam iedomāties. Man mamma arī izšķīrās no tēva. Viņa ļāva ierasties. Tas notika parasti vienu reizi gadā, bet domāju, ka vismaz agrā bērnībā būtu bijis labāk, ja tas nebūtu noticis. Tas ko man stāstīja, ka vienmēr, kad tēvs parādījām man sāpēja vēders un bija temperatūra.Lai arī nekas slikts nenotika, un tajā brīdī nav konkrētu sliktu atmiņu, tik un tā vel jo projām man kopumā par šīm vizītēm pozitīvas atmiņas nav.

Ja ir pārliecība, ka šīs vizītes nāk bērnam par labu, tad, protams, pieaugušajiem ir jāpieraujas un bērns ir svarīgākais, bet, ja tomēr ir otrādi, tad jādara viss, lai bērns jusots labi, droši un pasargāts no visa ļauna.
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/Ko darīt, ja mans vīrs ir dzērājs?