Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/No citiem avotiem/Iedvesmojoši pārdomu citāti
 
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Iedvesmojoši pārdomu citāti
23.01.2016 12:29
Sajutu pamudinājumu izveidot šādu tēmu.
Mēs katrs noteikti lasām kādu garīgo literatūru, skatāmies portālus utt. Ieliksim šajā tēmā kādu īpaši uzrunājošu domugraudu, kas Tev ir licis aizdomāties un varbūt arī šīs tēmas dēļ liks aizdomāties kādam citam lasītājam.
Lūgums norādīt arī avotu, lai zinātu, kur meklēt visu tekstu kopumā.
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
23.01.2016 12:46
"Kādu vakaru mums bija iespēja piedalīties Misē, kas noslēdzās ar Euharistisko procesiju. Es iepriekš nebiju to pieredzējusi. Kad redzēju, kā rindu pēc rindas pieauguši vīrieši un sievietes metas ceļos un paklanās, kad tiem garām nesa monstranci, es nodomāju - šie ļaudis tiešām tic, ka tas ir Kungs, nevis vienkārši maize un vīns. Ja tas ir Jēzus, tā ir vienīgā atbilstošā reakcija. Ja jau pat karaļa priekšā ir jānometas uz ceļiem, tad vēl jo vairāk tas jādara karaļu Karaļa, kungu Kunga priekšā. Vai vispār ir droši nekrist ceļos?
Tomēr, es turpināju apcerēt, ja nu tas nav Jēzus? Ja nu monstrancē nav Jēzus, tad tas, ko viņi darīja, bija rupja elku pielūgšana. Un vai tad ir droši mesties ceļos?
Šī situācija izgaismoja to, ko Skots visu laiku bija teicis:
katoļu Baznīca nav vienkārši cita konfesija, tā ir vai nu patiesa, vai velnišķa."

/Leģendārā grāmata "Pārnākšana Romā. Rome Sweet Home" - Skots un Kimberlija Hāni.
http://mieramtuvu.lv/?view=projekti_detail&Id=322,
http://www.scotthahn.com/index.html/
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
11.02.2016 23:00
"Bērnam vecāki ir lielākā autoritāte, bet, ja viņš redz, ka viņa vecāki nometas ceļos vēl kādas lielākas Autoritātes priekšā - tas ir iespaidīgi.
..
Ir viena ļoti spēcīga lieta un tā ir aizlūgšana.
Aizlūgšanai ir atombumbas spēks.
Ja par kādu aizlūdz, rezultāts noteikti būs agrāk vai vēlāk."

/Iveta Godiņa,
10.01.2016. raidījuma «Saknes debesīs» videostāsts par Rīgas Jēzus draudzes svētdienas skolu - http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/10.01.2016-iveta-godina-laujam-piedzivot-dievkalpojumu-jau-no-bernibas.id63631//
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
28.10.2016 21:55
"Sātans sāka lielīties, sacīdams: "Re nu, es panācu, ka pakrīt, kāda klostermāsa Anglijā! Kopš aizvakardienas viņa pieder mums."
Pēc tam viņš paskaidroja savu taktiku, ar kādu bija ieradis rīkoties.
"Kad aplencam kādu Dievam veltītu dvēseli, mēs vispirms kārdinām viņu mazās, nenozīmīgās lietās. Tā mums izdevās likt viņai noticēt, ka priekšniece viņu mīl mazāk nekā pārējās māsas. Viņa sāka izjust greizsirdību, kas viņu pamudināja rakstīt slepenas vēstules. Galu galā viņa izvēlējās atstāt klosteri.
Un cik daudz gan klosterļaužu dvēseļu mēs notveram savos tīklos, iedvešot viņām domu, ka citi viņas uzskata par galīgi nevērtīgām un nemīl!
Bet citas mēs iegūstam ar vēlēšanos visu redzēt, visu uzzināt."

"Uzvarēt dvēseli, kura ir izteikusi "trīs sliktos vārdus" (tas ir, "trīs svētsolījumus"), mums [dēmoniem]  nozīmē vairāk nekā pakļaut veselu pilsētu."

"Ja kādā absolūti samaitātā pilsētā Es [Jēzus] atradīšu vienu vienīgu dvēseli, kura ir uzticīga saviem svētsolījumiem, tad varēšu izglābt visu pilsētu."
Nu jūs redzat, kāda atbildība gulst uz vienas vienīgas Dievam uzticīgas dvēseles pleciem."

/Marjama no Betlēmes - mazā arābiete - māsa Emanuēla Maijāra/
pandays
pievienojies: 14.12.2016
Komentāri: 1
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
14.12.2016 22:21
Ja kādam ir vajadzībā pēc video, tad pamācībā, ka datorā var lejupielādēt video no youtube - padoms
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
24.05.2017 14:46
"Daudzi jaunieši un arī ne tik jauni cilvēki iznīcina sevi, neatraujoties no televīzijas vai interneta, stundām ilgi skatoties vardarbīgas, šausmu vai pornogrāfiskas ainas, klausoties sātanisko roku vai arī nēsājot medaljonus ar maģiskiem un sātaniskiem simboliem. Vai viņi apzinās, ka šādu zīmju nēsāšana nozīmē piederību sātanam (pat ja viņi paši to nezina)? Un pēc tam šie cilvēki man teiks, ka viņiem nav laika lūgt Rožukroni vai ik dienas iet uz Svēto Misi...
Pat bērni iekļūst sātana kalpu izliktajos tīklos. Mūsdienās nav iespējams atvērt kādu skolas lasīšanas grāmatu, komiksu vai noskatīties multiplikācijas filmu, pat ne uzdāvināt bērnam spēli, uzreiz neieraugot neglītuma, vardarbības un netikuma agresiju, ko pauž milzumdaudz dažnedažādi monstri, spoki un raganas. Vai domājam, ka tā ir nevainīga, nekaitīga bērnu rotaļa - Helovīnā pārģērbties par velniem, spēlēt pokemonu spēlītes un jo īpaši - ļauties daudzveidīgajam, visuresošajam un augstākajā mērā satraucošajam Harija Potera fenomenam, kurš taisnā ceļā ved bērnus uz buršanos un pāragru apsēstību?

/Itāļu eksorcists dons Paskvalino Fusko. Aizsardzībai pret ļauno - http://mieramtuvu.lv/?view=projekti_detail&Id=312/
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
12.04.2018 23:13
"Tas bija pirms diviem mēnešiem. Bija svētdiena. Ar draudzeni bijām aizgājuši uz vienu baznīcu un pēc tam uz otru. Pēc tam aizgājām mājās, un es sēdēju uz palodzes, un viņa man prasa - kas ar tevi ir noticis? Es īsti tajā brīdī nesapratu. Man iestājās miers, krāsas un ļoti tāds īpatnējs stāvoklis. Ja agrāk man likās, ka iedzerot var atbrīvoties, tad salīdzinājumā ar šo izjūtu, iedzeršana ir pilnīgs nekas. Tās gaismas, brīvība un mīlestība...

Teicu draudzenei: „Nu, iedod roku! Parādīšu.” Un es saņēmu viņas rokas, un viņa sāka raudāt. Vaicāju, kas viņai notika, un viņa sacīja, ka viņā ielijusi gaisma un kas dziedinošs. Baznīcā to dēvē par Svētā Gara pieskārienu. Tas ir milzīgs brīnums. Arī mūzikā ir šādi brīži, kad notiek kaut kas maģisks, kad es atbrīvojos un ļaujos pārdabiskajam, Dieva spēkam, mīlestībai un enerģijai. Katra diena ir kā dāvana."

/Toms Juhņevičs, LR1 02.04.2018. raidījums Latvijas dienasgrāmata - http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/latvijas-dienasgramata/ritdiena-sakas-sodien.-muzika-toma-juhnevica-skanu-dienasgramata.a101816/
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
05.07.2019 19:40
Iedvesmojošs šis teiciens nav, bet padomāt var.
Priesteris Elvis Rudovičs :
"Labāk ir būt karstam (dedzīgam) pagānam, nekā - remdenam kristietim."
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
14.04.2020 12:15
“Turīnā jau pirms pāris nedēļām bija sākusies holeras epidēmija – šo Dieva rīksti priesteris Bosko bija jau agrāk paredzējis. Vēl maijā, ar bērniem runādams, viņš apgalvoja, ka Turīnā būs holera un daudzi aizies bojā. Zēnus tas ļoti izbiedēja. To redzēdams, Jānis Bosko viņus mierināja:

Jūs nebīstieties. Ja darīsiet, ko es jums sacīšu, slimība nepielips. Vissvarīgākais – dzīvojiet Dieva žēlastībā, negrēkojiet. Un nēsājiet Jaunavas Marijas medaljonu, kuru es jums visiem iedošu. Katru dienu lūdzieties, lūdziet jums zināmo sv. Aloiza lūgšanu. Sevišķi no sirds atkārtojiet vārdus: “No visa ļaunā sargi mūs, Kungs!”






Holera, pārstaigājusi dažādas Itālijas vietas, sasniedza Ligūriju un Pjemontu. Tiklīdz Turīnā tika reģistrēti pirmie slimnieki, valdība lūdza priestera Bosko palīdzību. Turienes dominikāņi, oblati, komiljoni un kapucīni piedāvāja savu palīdzību slimnieku kopšanā. Pilsētas valdība pasūtīja Mises Marijas, Noskumušo Iepriecinātājas, baznīcā un pilnā sastāvā piedalījās šajos dievkalpojumos – Svētā Jaunava uzklausīja ticīgo lūgšanas, jo Turīnā epidēmija skāra mazāk cilvēku nekā citur, kaut gan apstākļi, lai tā izplatītos, bija ļoti labvēlīgi. Tomēr sērga ilga 50, 60 dienas. Holera sevišķi plosījās priekšpilsētā, visvairāk – Valdoko. Dažas ģimenes netālu no priestera Bosko oratorijas izmira pavisam. Saprotams, ka priesteris Bosko nevarēja nesniegt palīdzību nelaimīgajiem. Par savu naudu viņš nopirka dažādus medikamentus, uzlaboja zēniem ēdienu, paildzināja atpūtas laiku. Tomēr viņa cerība nebija vis cilvēku zināšanas un piesardzība, bet Dievs. Kur vien iedams, viņš čukstēja šo lūgšanu:

Kungs, sodi, ja tas ir Tavs prāts, bet apžēlo jaunās avis!

Marija, Tu esi spēcīga un žēlsirdīga Māte, aizlūdz par maniem zēniem, bet, ja taisnīgais, visvarenais Dievs no mūsu vidus vēlas upuri, tad esmu gatavs mirt, kad un kā Viņam patīk! 

15. augustā, Svētās Jaunavas Marijas svētkos, Jānis Bosko sasauca kopā visus zēnus un pastāstīja, ka Turīnā jau daudzi cilvēki slimo ar holeru, ieteica ievērot visā mērenību, būt mierīgiem un drošiem. Sevišķi viņš ieteica domāt par Mariju un sargāties no grēka. Ja viņi tā uzvedīsies, holera oratorijā nesperšot ne kāju, bet, ja viņa padomam neklausīs, tad arī te netiks saudzētas dzīvības.

Grūti aprakstīt, kādu iespaidu šie vārdi radīja bērnos. Visi plūda pie biktskrēsla un rītos - pie dievgalda. Šajās dienās uzraudzība bija lieka."

Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
14.04.2020 12:32
"Priesteris Bosko jau no paša epidēmijas sākuma apmeklēja saslimušos. Jāņa Bosko māte, kas citreiz neļāva viņam iet draudošās briesmās, tagad teica, ka viņš, būdams priesteris, nevar neiet. Pilsētas valde ātri iekārtoja slimnīcas tiem, kam mājās nebija nekādas kopšanas. Viena tāda slimnīca atradās pie Svētā Pētera baznīcas. Tā nonāca priestera Bosko apgādībā. Tikai kopējus nebija iespējams atrast. Pat par lielu atalgojumu tik bīstamu darbu neviens negribēja darīt. Priesteris Bosko negribēja paciest, ka slimnieki ir atstāti. Sasaucis kopā savus zēnus, viņš tiem teica īsu uzrunu par kristīgās mīlestības skaistumu un aicināja drosmīgākos nākt palīgā viņam un priesterim Alasonati. Turpat sanitārās komisijas sagatavotajā anketā ierakstījās 14 zēnu. No rīta pieteicās vēl 30. Svētajam tēvam bija svēti bērni. Priesteris Bosko no prieka raudāja. Ātri viņš apmācīja zēnus: higiēnu un sanitārās palīdzības noteikumus. Tad tos norīkoja darbā. Kad cilvēki uzzināja, ka oratorijas zēni dodas kopt nelaimīgos cilvēkus, viņus aicināja uz visām pilsētas malām. Jānis Bosko bija zēniem uzrakstījis dienas kārtību, bet darbu daudzuma dēļ tie nespēja to izpildīt. Dienu un nakti viņi tāpat kā priesteris steidzās no mājas uz māju un tikai no rīta atskrēja uz oratoriju piedalīties Svētajā Misē un drusku ieēst. Ļoti bieži viņiem bija jāēd slimnieku mājās.

Nokļuvuši nabadzīgās ģimenēs un neatraduši tur tīru veļu, zēni steidzās uz mājām pie Margaritas, kas, neteikusi ne vārda, pasniedza lūgto lietu. Tā dalot, dažās dienās oratorijā palika tikai lietotā veļa. Kad jau viss bija izdalīts, atskrēja kāds jauneklis un lūdza tīrus palagus. Margarita aizgāja uz baznīcu un noņēma altāra segu. Tā altāra sega apklāja cietēja Kristus brūces sasirgušā slimnieka personā. Vakaros, atgriezies mājās, priesteris Bosko atveda uz oratoriju holerā mirušu vecāku bērnus.

Pēc kāda laika slimība sasniedza arī Pjemontas pilsētiņu. Arī uz turieni Jānis Bosko aizsūtīja dažus spēcīgākos audzēkņus. Beidzot epidēmija kaut cik tika apturēta.

Bosko oratorijas audzēkņus aizveda uz savu dzimto novadu, Beku ciemu, uz Svētā Rožukroņa svētkiem. Nākamajā dienā pēc šiem svētkiem priesteris Bosko redzēja nākam pavecu vīrieti un pusaudzi [Dominiku Savio].”

/Pr. Jānis Lemoni saleziānis. Svētais presteris Jānis Bosko. Viņa personība, darbi un audzināšanas metode/
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
11.05.2020 10:18
Ģimene ir aukla, kas laika gaitā kopā sasaista visu cilvēci, kas sasaista dažādas paaudzes, lai varētu pieaugt un vairoties cilvēcība. Ja šī saite tiktu sarauta un cilvēce tiktu nošķirta no tās vēstures, tad mēs neredzētu neko citu kā pazudušas paaudzes, kam nebūtu nedz vēstures, nedz identitātes. Ģimene ir tā, kas cilvēkiem sniedz viņu cilvēcisko identitāti un "iespiež" Viņos Dieva attēlu.
Sv. Šarbels Maklufs

Viss vērtīgais ir grūts.
Ksaverijs Knocs priesteris, kapucīns


Saule spīd arī tad, kad debesis sedz mākoņi un zemi klāj migla.
Priesteris Juris Zarāns


Baznīca ir Māte, nevis - pamāte.
Sv. Paisijs Svjatogorecs


Mums prieku dāvā nevis tas viss, kas ir ap mums,
bet gan mūsu attieksme pret visu, kas ir ap mums.
F. Larošfuko
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
12.06.2020 13:59
Vērtīgas atziņas ir sv. Mātes Terēzes no Kalkutas novennā. Novenna pirms pāris mēnešiem vēl bija pieejama Rīgas sv. Marijas Magdalēnas baznīcā. Tur ir galdiņš ar dažādām labām lietām par ziedojumu.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
14.11.2020 20:22
Iespējams, ka tavi darbi būs vienigais sprediķis, kuru daži cilvēki dzirdēs.                                                                                              /sv. Francisks/
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
10.12.2020 12:22
Kamēr esam traki (par Dieva lietām), esam dzīvi!
Māris Veliks
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
11.12.2020 11:59
(Pirms Bībeles stundas facebook - kurai pieslēdzas cilvēki katru ceturdienu ap 19.00)

Es neesmu vienīgais te duraciņš.
Priesteris Ilmārs Tolstovs
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Iedvesmojoši pārdomu citāti
11.12.2020 12:01
http://www.tolstovs.lv/
https://lv-lv.facebook.com/ilmars.tolstovs
 
 Saraksts/No citiem avotiem/Iedvesmojoši pārdomu citāti