Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/"Mieram tuvu"
 
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
"Mieram tuvu"
13.02.2016 20:43
Gribu jautāt jūsu viedokli par "Mieram tuvu" izdevumu un izdevniecības darbību kopumā.
Ja tomēr būs jāsazinās savas citas foruma tēmas dēļ, varētu viņiem norādīt šīs foruma tēmas saiti, kur mēs esam izteikuši savu iespaidu, kritiku, ierosinājumus par šo ikmēneša izdevumu un "KALA raksti" izdevumiem.
Varbūt ir kāda grāmata, ko jūs vēlētos, lai izdod latviski utt...
Būtu ļoti svētīgi un interesanti gan mums, gan pašiem izdevējiem dzirdēt jūsu, anonīmu, viedokli. ;)
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: "Mieram tuvu"
21.02.2016 16:15
Vai tiešām neviens nelasa "Mieram tuvu" izdevumus un nav ko bilst par tiem? Sarosās! 
Izteikšu vismaz savu viedokli, varbūt tad diskusija kaut cik raisīsies.

"Mieram tuvu" ikmēneša grāmatiņai manā garīgajā dzīvē ir bijusi liela loma. Mani vienmēr ir aizkustinājušas savdabīgās, tik dziļās un apcerīgās rīta un vakara lūgšanas.
Sadaļu "Mēneša svētais" vienmēr izlasu pirmo, ļoti to gaidu.
Ļoti liels prieks par jaunajām rubrikām "Mēneša liecinieks" un "Mēneša dziesma". Par tām abām man būtu ierosinājums: būtu svētīgi izveidot iespēju lejupielādēt šo ikmēneša dziesmu, kaut par maksu, piemēram, šajā kristīgās mūzikas vietnē - http://www.maranathamusic.lv/lat/izpilditaji/?mid=122. Vai arī gada beigās izdot 12 dziesmu CD. Es noteikti būtu šīs mūzikas pircējs.
Vēl būtu labi, ja par ikmēneša svētajiem un lieciniekiem varētu lasīt atsevišķi - arī kaut vai izveidojot gada beigās atsevišķu žurnāliņu. Tas varētu būt kā savdabīgs "Mieram tuvu" gada pārskats ar vēl dažām ekstrām.
Bieži vien tiek publicētas kādas neparastākas lūgšanas vai litānijas, vai novennnas... Vēlētos, lai reiz tiktu izdots tāds kā šo tekstu apkopojums grāmatiņā. Vai arī, ja to izdevēji nevar vai nevēlas, izveidot atsevišķu sadaļu mājaslapā. Citādi, ja vēlos lūgties litāniju, piemēram, sv. Ritai no Kašas, man jāprāto, kura gada grāmatiņā tā bija un kur pati grāmatiņa ir. :)
Ir mēneši, kad es nenopērku "Mieram tuvu", bet palasu Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, kur ir atsevišķs stends ar grāmatiņām lasīšanai uz vietas. Milzīgs paldies par šo stendu idejas autoram! Tas būtu tiiiik svētīgi, ja šāds stends varētu būt ja ne katrā Latvijas katoļu baznīcā, tad vismaz centrālajās, lielākajās, kas pa dienu atvērtas, noteikti! Un vēl būtu ļoti lietderīgi tādu ieviest arī Vecrīgas adorācijas kapelā.
Gribētu, lai izveido iespēju iegādāties senākus numurus - vai nu par samazinātu maksu vai par ziedojumu.
Un lai varētu kādā cilvēkiem pieejamā vietā piekļūt pie "Mieram tuvu" grāmatiņu bibliotēkas, kur būtu visi izdotie numuri. Neesmu skatījusies, bet man šķiet, ka publiskajās bibliotēkās vai lasītavās šo grāmatiņu tur diemžēl nav. :(

Hmm... Kritika. Es varbūt vēlētos arī kādu citu mākslinieku darbiņus redzēt izdevumā, ne tikai Lauras Feldbergas.
Ļoti patīk ideja par izšuvuma fragmentu uz vāka. Varbūt nākotnē varētu būt kādi citi baznīcu interjera priekšmetu motīvi, piemēram, logu vitrāžu fragmenti vai tabernakuli, altārgleznas... Mūsu Latvijas baznīcu kultūrvēsturiskais mantojums.

Tādas manas pārdomas. Ja pašiem nav savu, tad vismaz piekrītat manam skatījumam un idejām? Jūs arī vēlētos, lai realizē manis ieteikto?
jankkelis1
pievienojies: 14.11.2015
Komentāri: 23
Re: "Mieram tuvu"
27.02.2016 22:36
viena lieta par ,ko es būtu gatavs maksāt ,lai iegūtu savā īpašumā to baznīcas dziesmu ar vārdiem: kaut arī es staigātu tumša ielejā, ļaunuma es nebītos ,jo tu ar mani
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/"Mieram tuvu"