Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/no kardināla Jāņa Pujata sprediķa
 
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
no kardināla Jāņa Pujata sprediķa
19.02.2016 13:44
Kardināls Jānis Pujats (sv. Misē Aglonā, 15.08.2007.) :

„ ..Visās lielākajās pasaules svētceļojumu vietās, arī Aglonā Dievmāte pulcina cilvēkus, lai tos vestu pie Dieva, kurš ir mūsu dzīves gala mērķis. Mums visiem Dievmāte ir tuva Jēzus dēļ. Mēs taču esam mazie Jēzus brāļi un māsas. Un Dievmāte, tāpat kā Jēzu Viņa bērnības laikā, tā arī mūs grib vest pie rokas staigāt kristīgās dzīves ceļus, mīlēt Dievu kā Viņa to prata.

Savos Debesuzņemšanas svētkos Viņa mums saka :
„Raugieties uz jūsu Debesu Māti, kas uzņemta Paradīzes godībā. Tādejādi arī jūs vēl dzīvojot virs zemes, varat būt apspīdēti ar gaismu, kas mirdz augšā Paradīzē un rāda jums ceļu, pa kuru jāiet. Tas ir šķīstības, mīlestības, lūgšanu, ciešanu un svētuma ceļš. Tas ir ciešas vienotības ceļš ar Jēzu. Jūs neesat radīti zemes dzīvei, kas jūs tik ļoti uzsūc, nogurdina, izsmeļ jūsu spēkus. Jums vairāk jāraugās uz Paradīzi, kas jūs gaida.”

Un ceļu uz Dieva valstību iezīmē nekas cits kā Kristus Evaņģēlijs, kas mums jāstudē kā rīcības programma. Sakaru līdzeklis ar Dievu ir lūgšana, ko Dievs dzird jebkurā laikā un vietā. Un ja jau kā Svētajos Rakstos teikts – visi jūsu mati uz galvas saskaitīti, tad mēs varam droši paļauties Dieva apredzības vadībai. Un novēlam jums vislabāko, proti, lai Dieva griba piepildītos jūsu dzīvē. Amen.”
 
 Saraksts/Katolicisms/no kardināla Jāņa Pujata sprediķa