Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Te taa pamekleeju informaaciju
 
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Te taa pamekleeju informaaciju
29.03.2005 11:34
Ij ko es atradu! Atradu ka Katolju bazniica uz savu galvu ir izmainiijusi Vecaas Deriibas kanonu, kursh bija un ir nemainiigs jau kopsh 400g p.K. Pac prikols ka pashi katolji shiis graamatas neuzskatiija par iisti kanoniskaam liidz 16gadsimtam kad protestanti tieshi un konkreeti pateica - Makabeju u.c. liidziigas graamatas nav nekaads ukazs, un tad Katoljiem naacaas izveeleeties VAI nu izmest graamatas no "kanona" un buut godiigiem un atziit ka viena otra doktriina ir uztaisiita no apokrifiem, vai arii tureeties ar zobiem pie savaam doktriinaam, taadeejaadi atstaajot graamatas kanonaa!
Varat paskaidrot, kaapeec ne Bazniicas Teevi ne Jaunaa deriiba nekur necitee Makabeju graamatas? Kaa tad shie taa bij aizmirsushi par tik svariigu kanonu!
Taatad veelreiz - Juudu sveeto raxtu kanonaa NEKAD Makabeju graamatas (u.c. liidziigas) nav sastaaveejushas!
Pac JK runaaja
Matejs 23
35 ka uz jums nāktu visas nevainīgās asinis, kas izlietas virs zemes no taisnā Ābela asinīm līdz Caharijas, Barakija dēla, asinīm, ko jūs nokāvuši starp Dieva namu un altāri.
Pac Jeezus Kristus ieziimeeja vecaas deriibas kanona robezhas! Un pirms man oponeet, vienkaarshi pastudeejiet zinaatniskus un teologjiskus veesturiskus faktus, kaa kanoni ir veidojushies! Un tad izveerteejiet, vai Makabeju u.c. apokrifiskaas graamatas ir Dieva Vaards un taapeec ir Biibelee, vai taas ir juusu katolju biibelee, lai kaut kaada doktriina (par purgatoriju piemeeram) liimeetos kopaa?
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Te taa pamekleeju informaaciju
30.03.2005 22:55
Vispaar Biibeli, taadu kaadu mees ikdienaa visbiezhaak sastopam, ir izveidojusi Pasaules Biibeles biedriiba 19 gs. atseviskjas daljas iznjemot aaraa atseviskjas apstiprinot (tas ir tieshi saliidzinot ar M.Lutera Biibeli kuraa aarpus Rakstiem bija atstaatas dazhas Tevis biezhi citeetaa Paavila veestules)

Patiesiibaa jautaajums nav viennoziimiigi skaidrs abu pushu viedokljiem ir savi argumenti par labu shajaa jautaajumaa un nedomaaju ka jebkaada vienoshanaas par pilno Rakstu sastaavdaljaam te var tikt sasniegta.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Te taa pamekleeju informaaciju
31.03.2005 08:17
Hieri Vecaas Deriibas kanons bij skaidrs jau 1ajaa gadsimtaa, taakaa nau ko tur vairs pindzeleeties ap to! Es nesaku ka kaut kaadas Makabeju graamatas ir neveertiigas kaa graamatas... galu galaa faktiski vieniigaas, kur uzzinaam par sho sacelshanos... tak ne jau katru graamatu var tuuciit iekshaa Biibelee, tikai taapeec, ka jamaa labi uzziimee kaadu doktriinu! Iisteniibaa lai doktriinu vareetu uzbuuveet, vinjai jabuut cauri visai biibelei saskataamai. Tieshi taapeec arii daudzas graamatas/veestules nav iekljautas Biibelee. Ponta peec paintereseejies par kanona veidoshanas kriteerijiem...
p.s. ticeet biibelei un ticeet bazniicai nav viens un tas pats!
 
 Saraksts/Katolicisms/Te taa pamekleeju informaaciju