Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Revolucionāri ieteikumi/Man nav citu roku kā tavējās
 
imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Man nav citu roku kā tavējās
02.05.2005 11:32
Vācijā, pēc II Pasales kara, kādas baznīcas drupās atrada Jēzus Kristus statuju, kurai nebija roku. Baznīcas atjaunotāji ilgi meklēja starp gruvešiem norautās Kristus rokas. Tomēr, lai arī cik uzmanīgi visu pārmeklēja, tās neatrada. Tika nolemts, ka statuja tiks saglabāta tāda kā tā ir. Zem tās ir uzraksts: "Man nav citu roku kā tavējās."

Ilgi domāju, kurā sadaļā ievietot  informāciju. Jo tas ir lūgums pēc reālas palīdzības. Zinu, ka televīzijā, presē un citos masu saziņu līdzekļos bieži atskan šāda veida lūgumi un atsaucība ir liela.

Jaunās māmiņas  Calis.lv  "mīļi čalo" par iespējām pieņemt labu auklīti, atdot pašas berniņam par mazu palikušās drēbītes citam bērniņam, jautā par iespējām atrast labu darbu un lūdz palīdzību. Kāpēc kristiešu portālā arī nevarētu būt šāda sadaļa?

Lai kā arī nebūtu, pagaidām rakstu šeit(atvainojoties redakcijai).

Vakar saņemu e-mail, kurā bija šāds teksts:

Mīļie cilvēciņi! Vai jums kādam nav negatīva asins grupa? Ļoti nepieciešama. Stradiņos guļ sieviete - Aija Zolotova, kura pēc berna ieņemšanas kļuva paralizēta un nogulēja visu grūtniecības laiku uz gultas. Bērniņs piedzima nedzīvs, bet Aijai ir veselibas problēmas un nepieciešama asins parliešana. Jaunie slimnīcu noteikumi prasa, lai atrod 20 donorus. Šoreiz vajag tieši negativu asins grupu. Ja nu jums ir negativa un esat gana drosmīgi, tas butu ļoti labs darbs! Paldies, ka uzklausijāt.

 

Man pazīstama situācija. Pati gaidot otro metiņu lielākoties nogulēju uz gultas un skaitīju dienas, līdz dzemdībām. Grūtniecības 16. nedēļā neuzmanīgi apsēdos pie stellēm, lai austu un nokritu. Varēja sākties priekšlaicīgas dzemdības un meitiņa neizdzīvotu. Gulēju slimnīcā un skaitīju dienas cik atlikušas, lai nākot pasaulē viņa izdzīvotu(sākot ar 27. - 30. nedēļu, teorētiski tas ir iespējams) Bija ļoti grūti. Redzēju cik psiholoģiski grūti ir tām māmiņām, kurām piedzima nedzīvi bērniņi. Grūtniecība beidzās laikā un man piedzima jauka meitenīte.

Pēc dzemdībām sākās asiņošana. Ja nebūtu donora asiņu manis vairs nebūtu.

 

Un ne jau tāpēc, ka es saprotu ko pārdzīvo Aija, es par to runāju. Zinu, ka lūgtu palīdzību arī citiem, kuram tā nepieciešama. Domāju, ka arī kristiešiem ir jāiesaistās, palīdzības sniegšanā, šādos gadījumos. Protams arī ar lūgšanām. Parasti man ir doma: "Kā tas būs, ja es iesaistīšos? Vai vajag? Vai mani nepārpratīs?" Parasti, nepārprot un ir vajadzīga.

 

Varbūt tā ir asiņu nodošana. Varbūt lūgšana. Varbūt vienkārši apciemojums vai vēstule. Zinu cik ļoti šie cilvēki priecājas par iepriecinājumu vai stiprinājumu. Arī no nepazīstamiem cilvēkiem. Nevajag neko lielu. Var taču pateikt: "Uzzināju par Tevi un vēlos pateikt, ja kas vari uz mani paļauties. Es esmu ar tevi. Turies.:)"

 

 

imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: Man nav citu roku kā tavējās
03.05.2005 10:00
Atvainojos par neprecizitāti atstāstā par Kristu. Gruvešos atrada Krucifiksu, nevis statuju. Un trūka nevis abas rokas, bet viena. Vakar kūrijas telpās  aplūkoju šo Krucifiksu. T. Smelters atveda To no Vācijas. Cilvēki, kuri stiprināja To pie sienas esot bijuši nesaprašanā vai vajag tādu. T. Smelters tikai smaidījis un teicis: "Vajag, vajag..."

Man ir jautājums: "Vai portālā izteiktās lūgšanas tiek pieminētas Sv. Mises kopējās lūgšanas laikā? Varbūt laudēs vai vesperēs? Esot Čenstohovā vai citās svētvietāsvietās, kur ir speciālas urnas aizlūgumiem, es parasti lūdzos par daudziem, jo zinu, ka par to lūgsies  Baznīca.

imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: Man nav citu roku kā tavējās
05.05.2005 09:19
Jautājumi portāla redaktoram:

Kurā sadaļā es varu rakstīt par to, ka vajadzīga palīdzība. Piemēram, kādai ģimenei, steidzami, vajadzīgi bērnu ratiņi, jo materiālu apstākļu dēļ viņi nevar tos iegādāties. Kristiete meklē iespēju īrēt dzīvokli vai istabu Rīgā u.tml.

Jautājums portāla lietotājiem.

Vai, jūsuprāt, ir nepieciešama speciāla sadaļa šajā portālā, kurā varētu vērsties ar lūgumiem palīdzēt dažādās dzīves situācijās.

imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: Man nav citu roku kā tavējās
05.05.2005 09:23
Otrs jautājums portāla redaktoram:

Vai portālā izteiktās lūgšanas tiek pieminētas Sv. Mises kopējās lūgšanas laikā? Varbūt laudēs vai vesperēs?

opitis
pievienojies: 31.12.2004
Komentāri: 51
Re: Man nav citu roku kā tavējās
06.05.2005 00:28
Sadale "Aizlugumi" ir paredzeta visiem apmekletajiem, lai katrs varetu izteikt savu lugumu un citi varetu par to aizlugt (sev piemerota laika). Var teikt, ka sis portals ir ari sava veida "virtuala draudze" :)
Neesmu pamanijis, lai portala izteiktie lugumi butu tiesi piemineti sv. Mises laika, vai citu lugsanu laika, bet ceru, ka apmekletaji aizludz savas sirdis ari par portala izteiktiem lugumiem dievkalpojumos, kuros vini piedalas - vismaz es ta daru :)

Sadales "Mekle palidzibu" saja portala vel nav - ideja loti ir laba un centisos so lietu bidit uz prieksu :)
Piebildisu, ka saja portala esmu tikai redaktors :)


janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: Man nav citu roku kā tavējās
26.08.2007 13:30
Vēl viens jautājums redakcijai: Vai nevajadzētu pārveidot iepazīšanās sadaļu tā, lai tajā nebūtu iespējamas diskusijas? Tās iecere, cik es saprotu, ir tāda, ka  autors( autore)  uzraksta, ka vēlētos iepazīties ar meiteni ( puisi) un tas, kurš vēlas var atbildēt privāti. Sistēma varētu būt apmēram šāda: 1. Iesniedzējs, kas ir reģistrēts portāla lietotājs, uzraksta sludinājumu . Tam paredzēta īpaša "veidlapa," kur jāievieto arī privāta informācija ( tālruņa numurs, e- pasta adrese), kas netiek publicēta. Sludinājumam tiek piešķirts noteikts kods.
2. Pēc teksta ievietošanas portāla sākuma lapā, sadaļa "iepazīšanās" tiek īpaši izcelta.
3. Lietotājs, izlasījis sludinājuma tekstu pēc vēlēšanās pieprasa informāciju par ievietotāju ( piem., lietojot  noteiktas formas īsziņu).    
 
 Saraksts/Revolucionāri ieteikumi/Man nav citu roku kā tavējās