Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/greksudze
Komentāri:12Nākamie
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
greksudze
27.05.2005 10:26
Nezinu vai Jums ta ir bijis, bet vot dzivojat kartigu kristigu dzivi un tad atceraties kaut ko tadu pagatne, kas nav bijis pateikts greksudze un par ko tagad kaunaties. Nu un ka par to lai saka priesterim? Es saprotu, ka tas ir sakraments, un kato visu mes sakam Jezum etc. Bet Jezus to jau zina un vieglak vinam palugt piedosanu, neka sarkt priestera prieksa. what to do?
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: greksudze
27.05.2005 10:34
jā, tieši tā man ir bijis. Man, laimīgā kārtā, tas bija vēl pirskristību dzīves atmiņas, kas man pēkšņi sāka uzbrukt. Nebiju pirms kristībām greksūdzi veikusi... Ar prātu sapratu, kas tas viss Kristibu Sakramentā ir piedots un nomazgāts, bet... Tas bija ļoti smagi, bet - tomēr uzdrošinājos to tagad izteikt greksūdzē. Un no sirds iesaku: dari Tu arī to, īpaši, ja tas tomēr ir kas nopietns. Nav grēks aizmirst, bet, ja atcerējies un sirds pārmet - tad nav vērts ilgak mocities, ej pie priestera, kam uzticies, un ne no kā nebaidies...
core
pievienojies: 14.01.2005
Komentāri: 130
Re: greksudze
27.05.2005 10:36
Amada, es ceru, ka Tu lasi angliski - te ir dazhi ieteikumi no 'otras puses' (izkopeeju no Catholic Answers):

As a priest who spends a good bit of time in the confessional, here's my advice;

1) If you're feeling particularly uncomfortable, especially with the "what will he think of me" thing that is easy for us all to think when we ho, remember that we priests know what it is like to struggle in confession. We know the shame, the sense of unworthiness and the feeling of repulsion for sins. Any priest worth his salt will be gentle, especially if he is aware of the difficulties the penitent may be having. We understand! A good confessor is one who himself has frequent recourse to the sacrament.

2) If you have problems in certain areas, especially ones that keep on coming back, my advice is to confess the most difficult ones first. It is easy to mention the small things in the hope that it'll make it easier to mention the big ones. I find when I go to confession myself that it is easier if I mention the more difficult ones first.

3) Remember that you have done a wonderful thing in coming to receive the sacrament. Remember that the angels in heaven rejoice when someone calls upon to the mercy of God. People are praying for you and with you.

4) Something to remember. A wise old priest once said to me that a good confession is like a cold shower - you may feel uncomfortable when you go in, but you can feel great when you come out!

5) For those who struggle with one particular problem, it can be disheartening to have to come back again and again. Try not to be discuraged. We all fall, Our Lord raises us up agian and again. Remember the words of the Lord, "Come to me, all who labour and are burdened, and I will give you rest." Also, not seven times, but seventy times seven. The mercy of the Lord is infinite, call on Him and know His grace.

We're all plodding along on the great pilgrimage of life. We're all in via in this life, so it is important to remember that we're never alone.

God bless,
Fr Matt
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: greksudze
27.05.2005 10:41
jā, par to sarkšanu - neuztraucies. Vari izvēleties vārdus, kā to, kas Tevi nomāc, pateikt. Un, man šķiet, priesteriem ir dota īpaša žēlastiba - aizmirst to, ko dzirdējuši.
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: greksudze
27.05.2005 10:41
mja.. tas patiesam bija labais :) Es labprat pec tada izlasisanas aizietu pie si priestera uz greksudzi. nu es zinu, ka jasanemas un jaaiziet. Lidz svetdienai. ai, bet vienalga nepatikami :) Cold shower, cold shower... ok!
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: greksudze
27.05.2005 10:43
doma?.. hmmm.. ok :) paldies par iedrosinajumu :) 

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: greksudze
27.05.2005 18:30
Cik jums tur Priesteri!
Cilveekam lai tiktu pie Dieva vajag 1) priesteri cilveeku 2) Marijas zheelatiibu 3) Jeezu Kristu 4) Dievu
Eeee... taapeec jau Kristus naaca, lai 1) un 2) apvienotu! Piekam vai tad juus neticat Kristus zheelastiibai? Vai tad juus neticat, ka vinjsh jums piedod juusu greekus, jo juus uz vinju ticat un paljaujaties? Tas ir Saatans, kas jums chuxt ausiis "vot to un to un to greeku tu neesi nozheelojis", lai radiitu tevii mociibas un shaubas. Bet kaapeec ir tik gruuti Saatanam atbildeet - Kristus par mani ir miris un par shiem greekiem samaxaajis! Tas tak ir logjiski, ka bez smagaas hipnozes juus nekad neatcereesities visus greekus un taadeejaadi nekad tos vaardos nespeesiet izteikt. Vai tad juus dziivee arii citiem piedodat tikai nosauktus greekus... it iipashi, kad vinji jums luudz "piedod visu, ko es tev esmu paari dariijis"??? Ilji mums vienkaarshi piedoshanas jeedzieni atshkjiraas?
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: greksudze
27.05.2005 21:24
Citāts no katoļiem.lv (draugiem.lv domubiedru grupa):
"Ja iet runa par grēksūdzi, tad tas nav tik vienkārši. Ja cilvēks grēko, tad tā ir vina izvēle, nevis sātana. Vinš var tikai kārdināt. Tāpēc arī cilvēks pats atbild par saviem grēkiem, nevis pārliek atbildību uz vinu. Turklāt, lai grēksūdze būtu "derīga" (ja vispār drīkst tā izteikties), tad ir arī konkrētie noteikumi. Nav tā, ka cilvēks atnāk izstāsta, kādus podus ir savārījis un aiziet laimīgs."
Dmitrij Artjomov MIC
(Varbūt mazliet ne pa tēmu, bet tomēr...)

Starp citu:
ja ir interese, atverot jaunu sava interneta pārlūka logu, ielogojoties draugiem.lv un pēc tam uzklikšķinot šeit, var nonākt attiecīgā diskusijā par šo tēmu.
Mitzrael
pievienojies: 23.01.2005
Komentāri: 83
Re: greksudze
28.05.2005 10:59
Man mazliet tāda sajūta, ka RKB pēc abiem pagājušā gadsimta lielākajiem kariem tā vietā lai ķertos pie "lielajiem grēkiem" - šeit es domāju tiem, kas skar visu sabiedrību, saimniecību, ekoloģiju, politiku, sāka meklēt savu profilu, specializējoties cilvēku grēciņos "zem jostas vietas". Diemžēl nav tādas statistikas, bet būtu interesanti tādu radīt - kādus grēkus cilvēki sūdz, respektīvi, ko cilvēki apzinās kā grēku un ko ne. Tas, protams, būs atkarīgs atkal no kultūras, izglītības - bet interesenti būtu šādu statistiku zināt par Latviju. Grēka apzināšanās ir liels ieguvums un atklājums pašam cilvēkam, bet manuprāt, 90% tiek sūdzēti visādi sīkumi, lielajās lietās nemaz neiedziļinoties, nemaz nezinot par to, ka tādās var iedziļināties. Ja paskatās uz esošajiem sirdsapziņas spoguļiem, tad tos varētu kāda humoru grāmatā nopublicēt.
Arquata
pievienojies: 19.03.2005
Komentāri: 38
Re: greksudze
28.05.2005 21:33
Es veeleejos arii padaliities un pajautaat juusu viedokli=)

Es esmu dzirdeejusi, ka labaak iet pie priestera, kursh tevi labi paziist un labi paarzina arii blakus apstaakljus. Tomeer vieglaak ir aiziet pie priestera, kursh tevi nepaziist, bet ja katru nedeelju esj pie greeksuudzes, tad cik priesteru shaadi var nomainiit, turklaat, lielaako dalju savaa pilseetaa paziistu ljoti labi un diemzheel vinji mani arii=(Es zinu, ka priesteris neveertee cilveeku peec taa, ko ir dzirdeejushi greeksuudzee, bet arii vinji ir tikai cilveeki un shis tas var aizkjerites un dazhreiz runaajot par attieciigo teemu, jaadomaa, ko vinjsh domaa par mani?Ko shaadaa gadiijumaa dariit?

ZAĶĪŠU PIRTIŅA
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 9
Re: greksudze
29.05.2005 09:22
Domas: Par iešanu pie pazīstamā priestera - vienmēr ir labāk, kad var iet pie sava garīgā tēva. Taču, pēc savas pieredzes varu teikt, ka neko nevar zaudēt ejot pie "nepazīstamā". Te runa neiet par - pazīst-nepazīst, bet par kaut ko vairāk. Pirms ejam pie Svētās Grēksūdzes mēs arī palūdzamies par priesteri, tas jau nav tā pat, jo es atkal no savas pieredzes saku, ka "99,99% (+0,01%)" viņus vada Dievs Svētais Gars, jo viņi spēj ieraudzīt to svarīgāko, ko es pasaku - es pasauku daudz, bet vismaz viens teikums  no viņu puses ir ļoti svarīgs. Un, visdrīzāk, pazīst-nepazīst te nedarbojas. Mēs jau nezinam, kādas Dieva dāvanas ir katram priesterim, varbūt kāds spēj ielūkoties dziļi sirdī, uzdot pareizo jautājumu u.t.t. 

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: greksudze
29.05.2005 15:24
Kaa jums attieciibas ar "paziistamu priesteri" vaardaa Jeezus Kristus? Cik biezhi pie vinja ejat uz greeksuudzi?
agnieshka
pievienojies: 05.02.2005
Komentāri: 7
Re: greksudze
29.05.2005 18:34
gribētu ar jums mazliet padalīties savā nelielajā pieredzē. tikmēr kamēr es neizstastīju ikvienu grēku kas grauza manu sirdsapzinu no pagatnes notikumiem,es nejutos briva un jauna.bet protams,slava Dievam,ka man bija tāds priesteris,kas man palīdzēja.tas pat nebija vienas dienas laikā,tas ilga kadus trīs mēnešus,jo tik tiešam,kaut arī esmu bijusi pagātnē pie grēksūdzes,es nepratu novērtēt šo Sakramentu,līdz šim brīdim,kad notika mana atgriešanās.es iesaku ikvienam aiziet un izsūdzēt ikvienu grēku kas uzaust atmiņā,jo tieši tad kad sevi pazemojam,sātans bēg:) šis priesteris kļuva man par dvēseles draugu,kaut arī viņš zina visus manus visšausmigakos grēkus.priesterim ir jāprot atšķirt grēku no grēcinieka,tā man sacīja šis priesteris.brāļi un māsas nebaidieties,ejiet droši pie šī Sakramenta.tieši caur Grēksūdzi un Vissvētāko Sakramentu esmu Jauna:)
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: greksudze
29.05.2005 21:21
jauna tu esi pateicoties Kristum, vinjsh ir tas kas piedod greekus un panjem tos prom no teviim, dodams tev sirdii savu Mieru!
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: greksudze
29.05.2005 22:59
Mulder, bet kas tad cits ir Vissvētākais Sakraments, ja ne Kristus????

Geksis
pievienojies: 20.04.2005
Komentāri: 43
Re: greksudze
30.05.2005 00:46
Es vispar neredzu jegu tadai lietai ka iesanu uz kautkadu baznicu un vel stastit kadus podus esi savarijis.
Ta jau es nemaz lauka no baznicas netiktu.
jo lai negrekotu ir jasez celle un nevajag kusteties.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: greksudze
30.05.2005 11:00
Geksis nu beidzot kaads te ir sapratis cik ljoti cilveeks ir caur caureem greeciigs. Un tieshi taapeec mums vjaadziigs Kristus, lai mees vienkaarshi zem greeku sloga nenoshautos!
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: greksudze
30.05.2005 12:00
ja, man greksudzes sakaraments ari ir loti svarigs. Man bija iespeja kadreiz aiziet uz greksudzi pie kada priestera, kuru nepazinu. patiesiba, pat neplanoju iet, bet nu kaut ka ta sanaca. Drizak gribejas parunaties. Sarunas laika, es ieraudziju ko dzilaku, so greku sakni. Ta bija neparspejama pieredzi. Priestersi par mani aizludza, es beidzot sajutu patiesam, ka vienkarsi mana sirds saluza un mani paradijas patriesa greku nozela un velme atgriezties, to visu atstat aiz muguras. Tad es nozeloju un sanemu greku piedosanu no Jezus. tas bija patriesi briniskigi.

Nav ta, ka tas iemesls pazuda. tada nu ir mana vesture, kas tomer turpina iedarboties uz mani, kada esmu tagad. Bet es ludzos par to bridi un manuprat lenam, bet KUngs tomer darbojas , dziede tas bruces un palidz man klut par jaunu cilveku.

Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: greksudze
30.05.2005 12:01
Mulder: Amen. tiesi ta - Jezus mums palidz nest musu nastas. Un Vins mums piedod.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: greksudze
30.05.2005 14:39
Jo vinjsh ir muusu Priesteris un aizstaavis Teeva priekshaa!
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: greksudze
30.05.2005 19:42
...un vislabāk tas piepildās caur Grēksūdzes Sakramentu...
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: greksudze
30.05.2005 20:31
Nu bet protams... kad Dievam suudzi savus greekus, tad tu atver vinjam savus ievainojumus... tu labpraatiigi atziisti sevi par slimu, kam vajag aarstu... tu vairs nelielies ar saviem darbiem, bet pasaki - She es esmu Dievs - dziedini mani! Un tad cilveeka nespeekaa paraadaas Dieva vareniiba... un vinjsh dziedina un aarstee!
Geksis
pievienojies: 20.04.2005
Komentāri: 43
Re: greksudze
31.05.2005 18:00
Bet jautajums bija kapec vispar butu kautkas janozelo?

ja man vienmer janozelotu to ko daru tad es labak neko nedaru.

kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: greksudze
31.05.2005 18:11
Geksim: Bet brīnišķīgi - tad dari taču tā! - to, ko nav jānožēlo! :))))
Geksis
pievienojies: 20.04.2005
Komentāri: 43
Re: greksudze
31.05.2005 18:19
bet pec bibeles sanak ka neko nedrikst darit.

Komentāri:12Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/greksudze