Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
Komentāri:1234567Nākamie
edgarins
pievienojies: 28.10.2005
Komentāri: 20
Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 17:09
Es laikam sevi pieskaitu pie liberalajiem katoliem un uzskatu, ka Baznicai tomer butu jamainas ar laiku, taja skaita:

 

1)      nedrikst ierobezot Komunijas pienemsanu nekatoliem un katoliem kas nav bijusi pie grekusudzes, jo Kristus teica „ediet un dzeriet no ta VISI...”

2)      priesterim nav ne moralo, ne faktisko tiesibu sniegt piedosanu grekusudze, vai jo vairak liegt kadam pienemt Komuniju – tas ir indulgences laiku atvasinajums, ar ko jatiek gala, uz kaut ko tadu tiesibas ir tikai Dievam!

3)      ir jaatlauj prezervativu lietosana, jo aizliegumam nav nekada teolgiska pamatojuma un tas ir versts pret seksu, kuru saukt varda baidas dazi priesteri, bet kas patiesiba ir Dieva davana, kuru japrot neizkroplot un nepadarit par kaut ko perversu

4)      ir jaatzist, ka homoseksualitate ir pilnigi normala paradiba un sie cilveki negreko! Un ja jus tikai zinatu cik loti daudz netradicionalas orientacijas cilveku apmekle tiesi katolu Baznicu

5)      religiju nedrikst uzspiest, jo tas rada pretejo efektu (piem. Lielbritanija vel pirms daziem gadiem obligati bija jaskaita lugsanas berniem skolas no rita, un  kas ir tagad.... jo patiesiba, jaludzas tad, kad to prasa dvesele nevis nosaka ieksejie kartibas noteikumi)

6)      Baznicai jabut strikti apolitiskai – bedigi skatities, ka kardinals Spanija nemas ar politikiem vai ka musu kardinals neveiksmigi risina saimnieciskus jautajumus Aglona caur LPP, vai ka Baznica vel sesdesmitajos gados atbalstija fasistu Franscesco Franco

7)      Jauzlabo izglitiba seminarija, jo dazi priesteri neprot lasit spredikus un lasa tos lasisanas pec, bet ka pamaniju, taja bridi jauniesi „gul”, bet vecaki cilveki skaita lugsanas. Tada zina vajdzetu pamacities no priesteriem Jekaba katedrale, kuri ar savu sprediki spej aizraut un uzrunat.

 

Es sarakstiju sos punktinus lau aizskatu duskusiju, jo par to loti daudzi klusinam runa, bet nepieciesama nopietna diskusija!
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 17:38
Pieskaitu sevi pie konservatīvajiem katoļiem.

1)      Drīkst ierobežot un neļaut pieņemt komūniju grēkus nenožēlojušiem cilvēkiem. Kristus teica "nožēlojiet grēkus un ticiet uz Evanģēliju". Vissvētāko Sakramentu nevar saņemt cilvēks, kurš neatrodas žēlastības stāvoklī. Esmu pārliecināts, ka tā tas būs vienmēr, jo savādāk tā vairs nebūs Kristus Baznīca.

2)      Vismaz man priesteris nepiedod grēkus, man to dara Kristus. Priesteris tikai sava amata pilnvarās pasludina absolūciju.

3)      VIenīgais, manuprāt, diskusiju vērtais punkts ir šis par prezervatīvu. Tādēļ, ka patiesi neredzu Biblisku pamatojumu tā lietošanas aizliegumam. Jo tā nav abortīvā kontracepcijas metode. Bet tomēr, neskatoties uz šādu manu nostāju, Baznīcas viedoklim pakļaujos.

4)      Bībele runā par homoseksuālisma praktizēšanu kā par grēku, tādu pašu kā mantrausība, laulības pārkāpšana, zagšana utt. Cilvēki, kuri to praktizē grēko, viņiem nedrīkst melot sakot, ka viņi negrēko

5)      Uzspiest reliģiju patiešām nevar. Jo ne jau cilvēks ar saviem spēkiem sludina un pievērš Evanģēlijam, bet gan Svētais Gars tas ir.
6)   Piekrītu, ka Baznīcai jābūt apolitiskai. Baznīca ir dalīta no valsts un tas ir pareizi. Tomēr Baznīcai ir tiesības un pienākums paust savu viedokli cilvēkiem un valstij svarīgos jautājumos.
7)       bez saubam, ka vienmer var uzlabot izglitibas kvalitati.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 17:54
Vispār skatos, Edgariņ, ka pirmie 4 no 7 punktiem šā vai tā ir saistīti ar grēku. Lai kā liberāļi vēlētos pasludināt grēka relatīvismu, ticu, ka RKB un vēl atsevišķās baznīcās, piemēram LELB, viņiem tas neizdosies. Jo tā būtu klaja Kristus vārdu un Svēto Rakstu zaimošana.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 17:55
Sorry, 1,2,4 punkts

 
edgarins
pievienojies: 28.10.2005
Komentāri: 20
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 17:56
Justas, Jusu aizstavibas argumenti ir pavirsi:

1) Biezi vien ari nozelosanas gadijuma greks netiek atlaists (piem. skirsanas) un sim cilvekam ir liegts pienemt Sakramentu, vel vairak iedzinot vinu stresa un attalinot no Baznicas. Turklat pilnigo atlaizu prakse un pamatojums ir absurda.

2) Ja grekus piedod Dievs, tad priestera starpnieciba absoluti nav vajdziga, Drizak ar priesteri butu labi izrunat savas sapes, aktualus jautajumus

3) Labi, ka seit nav domstarpibu

4) Bibele ir atrodami ari gabali, kas apstiprina to, ka homoseksualitate nav greks. Un par cik Bibele saja jautajuma var but pretrunigas interpretacijas, tad saja jautajuma vajdzetu vadities pec veseliga prata. Un paldies Dievam katolu priesteri nebija pamaniti tajas vasara protesta akcijas viena rinda ar radikalajiem nacionalistiem un ektremistiem.

6) Dialogam ar valsti protams jabut, bet ne laujot LPP izplatit savas brosuras pie Jekaba Katedrales spekulejot ar ticibu  vai ka sonedel radits demonstrativi ludzoties kameru prieksa

7) Teiksim godigi: vairaki priesteri pat neprot Svetos Rakstus kartigi izlasit un tapec nerada interesi, lidzjutibu notikumiem utt. Sis jautajums japacel kadam biskapam, iespejams progresivakam neka Pujats.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 18:05
Kādi vēl aizstāvības argumenti? :)) Esmu darbā, tādēļ nekādu dziļo teoloģisku diskusiju vispār nav iespējams radīt.

Homoseksuālisms Svētajos Rakstos tiek traktēts nu ļoti viennozīmīgi kā grēks. Tas, ka geju aizstāvji aiz matiem cenšas pievilkt kādas Rakstu vietas meklējot kādu it kā homoseksuālus sakarus Vecajā Derībā, ir vienkārši smieklīgi.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 18:08
Par šķiršanos.

Ja cilvēks ir laulājies Baznīcā, tātad arī Dieva priekšā, Kurš viņu savienojis ar sievu/vīru uz mūžu. Ja cilvēks izlemj škirt laulību, tad ņemot vērā to, ka "to ko Dievs savienojis neviens nevar šķirt", cilvēks pārkāpj laulību. Pie Sakramenta nevar nākt laulības pārkāpšanas grēkā dzīvojošs cilvēks. Šim cilvēkam ir sieva/vīrs, lai dzīvo ar to. Ja tas nav iespējams lai dzīvo celibātā.
edgarins
pievienojies: 28.10.2005
Komentāri: 20
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 18:13
Justas, Jums ir loti saurs skats uz dzivi! Turklat Jusu argumenti neiet kopa: sakuma Jus sakat vajag tikai nozelot greku, pec tam sakat lai dzivo celibata, grecinieki tadi. Kaut kas Jusos tads viennozimgs, cietsirdigs un saurs.

 

Butu labi, ka saja diskusija piedalitos kads no priesteriem.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 18:22
Nu redz, uzreiz ķeramies pie argumentiem "cietsirdīgs, šaurs skatījums" :)) Tiklīdz kā kāds pastāv pie Dieva Vārda, tā nāk šādi pārmetumi. Diezin vai mani pazīsiet tik labi, lai paustu šādus spriedumus.

Rakstu vēlreiz. Situācija: cilvēks vairs nedzīvo Dieva svētītā laulībā. Kamēr viņš nestājas citos dzimumsakaros, pēc būtības viņš var nākt pie Sakramenta, jo vismaz laulība nav pārkāpta (nav runa par citiem grēkiem). Ja cilvis izlemj precēties no jauna vai vienkārši dzīvo ar kādu kopā, viņš pārkāpj laulību. Līdz ar to grēku nenožēlojis viņš nevar pieņem Komūniju. Viņam ir 2 iespējas: a) Izlīgt ar savu laulāto draugu un atjaunot laulību. b) ja tas nav iespējams, tad dzīvot celibātā. Jo viņš IR PRECĒJIES

Bez šaubām pastāv arī trešais variants - Baznīcas Tiesa, kas var anulēt laulību jeb pasludināt to par nebijušu, ja tā noslēgta negodīgi, jau sākumā nevēloties bērnus, piespiedu, aprēķina ceļā utt. Bet tas ir daudz plašāks jautājumu loks.

Ceru, ka kāds priesteris mani palabos, ja kas nepareizi

 
edgarins
pievienojies: 28.10.2005
Komentāri: 20
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 18:32
Jums neskiet Baznicas Tiesa absurda? Ta ir pretruna ar to, ko Baznica pati saka, ka laulibu nevar skirt.

Musu Baznicai vajadzetu tikt gala ar viduslaiku mantojumu - parak daudz kas baltiem diegiem suts. Un, Justas, vajadzetu atskirt Dieva Vardu no Baznicas dogmam. Baznica nav Dievs, un man galigi nav parliecibas, ka Kristus un sv. Peteris nesausminas par sodienas baznicu.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 18:37
Diemžēl atklanos, jo mājas sauc :)

Gribēju tikai uz beigām teikt, ka žēlastību nav iespējams atdalīt no grēka. Tie abi ir ļoti cieši saistīti - cilvēku grēks un Dieva neizmērojamā žēlastība, kas Jēzus Kristus upurī piedod šos grēkus. Jo tikai tā ir patiesa Evanģēlija vēsts - grēks, kas tiek nosaukts vārdā, nožēlots un Kristus Asinīs šis grēks tiek nomazgāts. Liberāļu vēlme iemidzināt cilvēku sirdsapziņu un nerunāt par grēku faktiski devalvē arī žēlastības jēgu... 
edgarins
pievienojies: 28.10.2005
Komentāri: 20
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 18:42
Justas, es Jums par aboliem, bet Jus - par apelsiniem!

Dieva Vards jaatskir no dogmam un ispejams ne viss ko Baznica sauc par greku ir greks Dieva izpratne.
egidy
pievienojies: 09.07.2005
Komentāri: 37
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
28.10.2005 23:42
Edgarin - dogmas ir ļoti butiska Baznīcas mācības daļa - jo Svētie Raksti tomēŗ ir rakstīti sava laika cilvēkiem un ir jābūt kādai autoritātei, kas spētu tos interpretēt, kas vienkārši cilvēcīgi izpētītu un izdomātu šīs lietas to cilvēku vietā, kas ar teoloģiju utt. nenodarbojas, bet dara citas derīgas lietas.

Vairāk gan šis ir jautājums - vai var un drīkst uzticēties Baznīcai - ka tā spēs ne tikai nest tautā SR patiesībs, bet ka tā atradīs līdzekļus, lai izpētītu (tieši tā - ieguldītu reālu darbu, nevis tikai savāktu atsevišķu Baznīcas kalpu personīgo pieredzi, kas var būt un var arī nebūt visaptveroša un būtiska) - kas notiek mūsdienu cilvēku dzīvē, kuras ir tās aktuālās problēmas un kur it nepieciešami risinājumi. Un pētījumiem sekotu analīze, spriedumi. Protams - paļāvībā un Visuaugsto. Kāpēc tā nenotiek? 1) varbūt, ka nav tīri reāli resursu; 2) jau pašā sākumā klerikāļi jūt to, ka spriedumi būs tradicionāli un tādēļ - nav jau jēga visam minētajam darbam - vienkārši pietiek pārlasīt rakstus un viss būs kārtībā. Bet tā jau nav.

Jautājuma būtība ir par to - kas tad ir Baznīcas būtība - tās fundaments, kuram būtu jābūt nemainīgam un kurš sevī ietvertu gan Baznīcas materiālo identitāi, gan arī tās pāŗdabiskumu. Ņemsim par piemēru homoseksuālismu? Vai tad no kultūras vēstures nav zināms, cik maz tajā laikā laulību saistīja ar emocionālo tuvību, mīlestību, ja gribat. Tā tas bija gan jūdu pasaulē, gan arī hellēnismā (sevišķi pragmatisks skatījums). Kāpēc? Manuprāt - tāpēc - ka tajā laikā tikai tā varēja tikt nodrošināta izdzīvošana. Mūsdienās materiālajās lietās panāktais progress tīri izdzīvošanas problēmas noliek otrajā plānā un cilvēkiem pavera lielākas iespejais garīgai dzīvei, arī vairāk iespēju piepildīt mīlestību savā dzīve. Vai Baznīca tajos senajos laikos varēja sludināt to, kas varētu novest pie tautas izmiršanas - taču nē. Garīgā dzīve, emocionālais spraigums mūsdienās ir katra daudzmaz radoša darba panākumu pamatā, un sekss tomēr ir būtisks faktors, kas to veicina - kamdēļ lai to apspiestu? Un vai tas vispār ir iespējams mūdienu pasaulē, kur katrs pacentīsies izmantot otra vajības, trūkumus un elementāru nespēju vai negribēšanu normāli organizēt savu dzīvi - lai būtu pārāks par otru? Un ko šajā situācijā Baznīca var palīdzēt saviem ticīgajiem? Manuprāt - tā tikai vairo cilvēku iekšējās pretrunas; vienīgais ko tā palīdz izdarīt ar savu konservatīvo un tradicionālo stagnāciju - tā palīdz cilvēkiem izšķirties - un ticīgo skaita mazināšanās Eiropā skaidri pierāda - par ko izšķirties.

Tas varbūt nav tik daudz jautajums par ticību per se, kā par uzticību pašai Baznīcai.

Justa - fui Tev par to, ka darba laikā nodarbojies ar šādām diskusijām - iesaku aprēķināt to naudiņu, kuru 'aizņēmies' no darba devēja, un iegādāties pašai savu netu - un tad aizstāvēt konservatīvismu uz nebēdu, ja neviens cits to nedara.
egidy
pievienojies: 09.07.2005
Komentāri: 37
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
29.10.2005 00:04
Un tagad konkrēti - vienkārši pārdomas, pat ne viedoklis, ne aicinājums novirzīties no patiesības - vienkārši dažas skices, kas varbūt fiksē dažkārt paŗdzīvotas pretrunas - pat skaidri nav zināms - vai tās ir ļaunā gara sētas, vai varbūt tajās ir kāds sauciens pēc palīga:

1) komūnija nav mērķis un balva, tā ir līdzeklis pestīšanai, tapat kā viss cits Baznīcā. Jā - pat svētākais līdzeklis - bet tomēŗ ceļš.

2) tomēr Kristus ir skaidri teicis, ko sasiesiet virs zemes - būs sasiets arī debesīs - tā ir grēksūdzes būtība - ka cilvēkam skaidri tiek pateikts, ka viņš ir atkal svētdarošās žēlastības stāvoklī - tas ir pamatu pamats, lai dzīvē īstenot cerības tikumu, no kura tad arī nereti rodas mīlestība un ticība. Tas, kāpēc tomēr šāda kaŗtība rada iebildumus ir - mana iepriekšējā postā izskaidrot - cilvēkam ir zudusi ticība, ka Baznīca spēs izprast viņa situāciju un palīdzēt viņam.

3) piekrītu un piekrītu ne tikai tam

4) piekrītu, tomēr ar iebildi - ir nepieciešams kāds atbalsts tiem, kas nav tikuši skaidrībā ar sevi, un labāk - ka tādi tomēr dažādu nejaušību deļ nepaliek par h-āļiem.

5) ... varbūt, bet - arī dvēseles dzīve var būt organizēt un harmoniska

6) parasti jau Baznīca ir apolitiska, vienkārsi - ārpus tās esošie spēki izmanto saukļus un tai pat izdodas iesaistīt atsevišķus Baznīcas darboņus. aktuālāks manuprāt ir jautajums - par Baznīcas un biznesa attiecībām. Baznīca un PR? Baznīcas sakraliju ražošana un izplatīšana? Baznīca mācība kā dzīvestils, kura attīstīšanai nepieciešami līdzekļi, lai rezultāts būtu kavlitatīvs? Nežēlīgas pretrunas šeit ir...

7) plašāks redzesloks derētu - bet - sprediķis jau tikai ir aicinājums uz pārdomām un pašanalīzi - ja mācības laikā ticīgais pats netiecas atrast sev nozīmīgus motīvus, tad sveša iedvestā aizrautība ir kā akmeņos sēta sēkla.

Būtu jau nenopietni - ja tagad katrs sāktu likt +/- šiem 7-iem jautājumiem  - ne jau mums tas darāms,,,
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
29.10.2005 16:32
Neiedziljinaashos... bet pajautaa sev, kas ir tavas ticiibas avots un autoritaate. Vai Laikmeta Gars, vai Tradiicija vai Sveetie Raksti, vai pasha iegribas, vai skolas pasniedzeejs vai tante Masha? Tava autoritaate arii noteiks kam tu tici.
Mees Luteraanji uzskataam, ka, ja tava autoritaate un ticiibas pamats un meers nav "sola scriptura", tad tu cel maaju uz smiltiim. Protams autoritaate - Sv. Raksti implicee to, ka peedeejaa instancee autoritaate ir Dievs, kas savu gribu ir izteicis shajos Rakstos, kas liecina par Jeezu Kristu. Taadeejaadi "Laikmeta Gars" var droshi iet ieseeties, ja tas ir pretrunaa Dieva maaciibai!
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
31.10.2005 09:27
Edgar,

Viss ko Bībele sauc par grēku ir grēks arī Dieva acīs.
edgarins
pievienojies: 28.10.2005
Komentāri: 20
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
31.10.2005 10:17
Egidy, paldies par komentariem! Prieks, ka Jums nav viennozimigs un saurs skatijums uz Sv. Rakstiem un piemnietajiem aktualajiem jautajumiem. Bet es patiesam piekritu, ka ne mums vajadzetu par so spriest, bet gan Baznica japacel diskusija, un gan jau ka laikam ejot kaut kas mainisies.

 

Justas, Sv. Rakstos vairakas lietas var tikt interpretetas dazadi un viens no retajiem gabaliem par greku kas ir skaidri un gaisi definets ir 10 bausli. Tapec es naveru akli uzticeties Baznicas dogmam un pilnigi atslegt savas smadzenes Sv. Rakstu interpretesana. Absoluta taisniba ir tikai viena un ta ir Dievam!!!

 

Mulder, protams ticibas avots ir Dievs un tapec es meginu dazreiz saprast vai tiesam Dievs doma, ka lietot prezervativu ir slikti, ka pie Dieva galda nedrikst nakt grecinieks, ka viendzimuma milestiba ir greks, ka bez priestera starpniecibas nav iespejams sanemt greku atlaisanu utt.

 
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
31.10.2005 12:00
Kur nu vēl skaidrāk, kā Pāvils:

"Jeb vai jūs nezināt, ka netaisni neiemantos Dieva valstību? Nepievilieties! Ne netikli, ne elku kalpi, ne laulības pārkāpēji, ne malaki, ne vīriešu piegulētāji, ne zagļi, ne mantrauši, ne dzērāji, ne zaimotāji, ne laupītāji neiemantos Dieva valstību. Un daži no jums bija tādi. Bet jūs esat nomazgāti, jūs esat svēti kļuvuši, jūs esat taisnoti Kunga Jēzus Kristus Vārdā un mūsu Dieva Garā." (1. Kor. 6:9-11)

Tomēr ja godīgi man jau ir apnikusi šī milzīgā uzmanība, kādu vienam grēkam  - homoseksuālisma praktizēšanai, esam pievērsuši. Jo Pāvils to ierindo tikai kā vienu no grēkiem.
edgarins
pievienojies: 28.10.2005
Komentāri: 20
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
31.10.2005 12:04
runa neiet tikai par homoseksualismu! izskatas, Justas, ka Jums sis ir sapigs jautajums, bet nesatrauceties - tacu musu "draugi" no LPP izbidija grozijumus Satversme!

pabakstiet labak pirkstu vieta, kur Kristus saka: jebkurs, kas Man tic, ienaks Debesu Valstiba!
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
31.10.2005 12:06
Diemžēl šobrīd izskatās, ka arī Baznīca šim grēkam pievērsusi tik ļoti lielu uzmanību, pat novārtā atstājot citus. Kā ar, piemēram, laulības parkāpšanu? Cik Baznīcā ir cilvēku, kuri atklāti dzīvo šādā grēkā? Bet Baznīca par to runā daudz mazāk :(

Un vēl  - par tiem sprediķiem un semināru gan laikam varētu piekrist. Pats pietiekami ilgu laiku esmu dzīvojis Rietumeiropā un pazīstu turienes RKB - salīdzinot ar Latviju tā ir kā diena pret nakti. Sprediķi tur patiesi ir sprediķi (pārsvarā), nevis tikai tukša pļāpāšana, kas izskatās kā laika novilkšana un "ķeksīša" ievilkšana - draudzu uzrunāta. Domāju, ka mūsu priesteri šajā jautājumā var ļoti daudz pamācīties arī no mūsu protestantu brāļiem, it sevišķi baptistiem, lūk, tur ir patiesi interesanti un ļoti uzrunājoši sprediķi!

 
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
31.10.2005 12:07
Edgar, es jau rakstīju savas domas par homoseksuālismu - skat. komentu augstāk.  
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
31.10.2005 12:08
Edgar, nu nevajag sākt ar personīgiem uzbrukumiem! :/ Vai tas ir liberāļiem vispār raksturīgi - ķerties pie otra cilvēka apspriešanas un muļķīgu komentāru izteikšanas? :/
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
31.10.2005 12:09
Galu galā pats taču pirmais pieminējāt homoseksuālismu, ne jau es
edgarins
pievienojies: 28.10.2005
Komentāri: 20
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
31.10.2005 12:15
Es laikam sakuma izdariju kludu apzimejot sevi par liberalo katoli (es gan neatbalstu sieviesu ordinaciju vai celibata atcelsanu). Laikam precizak butu katolis ar citadakiem uzskatiem, kurs velas dialogu.

Un, Justas, neviens Jums neuzbrauc - viekarsi Jus kaut ko so diskusiju sasaurinat!
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?
31.10.2005 12:52
Diskusija RKB ir nepieciešama, tur šaubu nav. Jo, manuprāt, lielākais ienaidnieks ir tieši noklusēšana un izlikšanās, ka daudzi aktuāli jautājumi nepastāv. Diemžēl šāda strausa politika RKB ir raksturīga :(

Par pirmajiem nosauktajiem punktiem neredzu Biblisku pamatu to mainīšanai - ne par to, lai Komūniju varētu saņemt žēlstības stāvoklī neesoši cilvēki, ne par nepieciešamību atzīt "homoseksuālismu par normālu". Par priestera lomu var vēl šaubīties, jo līdzās RKB atslēgu varas argumentam  - kam jūs grēkus piedosiet, tiem tie tiks piedoti, ir arī protestantu argumenti. Tomēr es vairāk pakļaujos Baznīcai šajā jautājumā. Jo, ja godīgi, man tas nav aktuāli - man ir vienalga kurš sēž biktskrēslā, jo grēksūdzē es eju Kristus priekšā. Bet tomēr varu liecināt, ka personīga grēksūdze ir ļoti svētīga.

Par prezervatīviem jau rakstīju, ka šajā jautājumā neredzu bibliskus argumentus kādēļ lai tie laulībā netiktu lietoti.

Bet par pārējo - piekrītu  
Komentāri:1234567Nākamie
 Saraksts/Katolicisms/Vai katoļu Baznīcā nepieciešamas reformas?