Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Luterānis un tad katolis...
Komentāri:12Nākamie
bite
pievienojies: 02.12.2005
Komentāri: 30
Luterānis un tad katolis...
05.12.2005 14:57
Ar vīru esam luterāņi... Sākumā tas likās pašsaprotami, bet tad vīrs sāka pastiprināti interesēties par katoļiem. Sāka arī daudz lasīt, es gan slinkāka uz to lasīšanu. Un tagad jau gadu grib ka pārejam uz katoļiem. Sākumā ļoti pretojos, bet tad sāku domāt, ka nebūs tač labi, ja sieva vienā un vīrs otrā ticībā. un godīgi sakot, cenšos šajā jautājumā pakļauties, bet tomēr reizēm uznāk šaubas un pretrunas, pat dusmas. Un lai arī kā tur nebūtu, zinu, ka izdarīšu tā kā vīrs darīs, bet vai tiešām manī kas mainīsies... Jau tagad skaitam rožukroni, ejam uz katoļu baznīcu un pat iekšēji sāku Mariju aizlūgt... Bet vai tas ir patiesi... Esmu apmaldījusies un tā klejoju jau gadu un nevaru atrast spēkus... Jūtu, ka mana ticība paliek pelēka un kļūstu atkal tāda kā biju pirms kristībām (pasaulīga un bez stabila kristīga pamata). Reizēm liekas ka katoļi par daudz pielūdz Mariju; nesaprotu kāpēc pie vakarēdiena nedod Kristus asinis (Bībelē ar teikts, ka tas jādod un tad rodas jautājums, vai katoļu baznīca nav pārkāpusi Dieva gribu)?
core
pievienojies: 14.01.2005
Komentāri: 130
Re: Luterānis un tad katolis...
05.12.2005 16:54
Man liekas, ka shai paarejai no luteraanju uz katolju ticiibu buutu vajadziigs kaads gariigs pavadiitaajs - varbuut priesteris vai diakons.

Es vareetu ieteikt pierakstiities uz rekolekcijaam Kristiigaas Dziives Instituutaa, apmekleeju taas pati, un puse cilveeku ir katolji, otra puse luteraanji. Shiis rekolekcijas ir balstiitas ignaaciskajaa gariigumaa. Ziemassveetku rekolekcijas jau norit, bet priekshaa veel ir gaveenja un peecLieldienu ceelieni. Informaacija ir www.catholic.lv/kdi .

Par peedeejo jautaajumu : Kristus pilniibaa ir klaatesoshs kaa zem maizes, taa zem viina ziimes, taa ka tam buutiibaa nav noziimes; bet ir arii katolju draudzes, kuraas komuunija tiek pienjemta zem abaam ziimeem.
bite
pievienojies: 02.12.2005
Komentāri: 30
Re: Luterānis un tad katolis...
05.12.2005 17:08
Paldies par atbildi! Vienīgi diemžēl mēs neatrodamies Latvijā, kas vēl vairāk apgrūtina šo situāciju, jo nav pie kā aiziet. Angļu valodā tomēr nav tik viegli izteikties, lai ietu pie katoļu priestera šeit. Varbūt var ieteikt, kur var ko vairāk palasīt par pāriešanu uz katoļiem?
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Luterānis un tad katolis...
05.12.2005 17:30
bite es tev ieteiktu panjemt vislabaako Priesteri sev par skolotaaju - Jeezu Kristu.
Izlem KAS tev ir autoritaate... Luteraanjiem tie ir Sveetie Raksti, jo Luteraanji tic, ka Dievs taa ir gribeejis dariit zinaamu savu gribu cilveekiem. Taapeec... njem un lasi Biibeli. Saac ar Jauno Deriibu.
Un paskaties sirdii, uz ko tu liec savu pestiishanas ceriibu uz Kristu vai uz Mariju vai uz Sveetajiem vai uz Paavestu. Jo tas uz ko tu liec savu ceriibu un paljaujies, tas ir tavs Dievs. Un Sveetais Gars tevi vadiis visaa patiesiibaa... ja vien tu vinjam uzticeesies. Tev nevajag nekaada skolotaaja, jo viens ir skolotaajs.
----
1 Jan 2:27 Arī jūs svaidījumu saņēmāt no Viņa, un tas paliek jūsos, un jums nevajag, ka kāds jūs mācītu; bet, kā Viņa svaidījums māca jums visas lietas un ir patiesīgs un nav meli un kā Viņš jūs ir mācījis, tā palieciet Viņā.
----
2 Tim 3:
14 Bet tu paliec mācībā, ko esi mācījies un par ko esi pārliecinājies; jo tu zini, kas tev to ir mācījuši,
15 un ka tu no mazām dienām zini svētos rakstus, kas spēj padarīt tevi gudru pestīšanai caur ticību Kristū Jēzū.
16 Visi šie raksti ir Dieva iedvesti un ir noderīgi mācībai, vainas pierādīšanai, labošanai, audzināšanai taisnībā,
17 lai Dieva cilvēks būtu pilnīgs, sagatavots katram labam darbam.
----
Jo arii tu esi sanjeemusi Sveetaa Gara daavanu savaa Kristiibaa! Arii tu esi Dieva Beerns un taapeec pac Dievs tevi vadiis visaa patiesiibaa, ja vien tu paliksi vinjam uzticiiga!
bite
pievienojies: 02.12.2005
Komentāri: 30
Re: Luterānis un tad katolis...
05.12.2005 17:36
Ir grūti atgriezties kad esi nomaldījies... un nav spēka atgriezties... kaut arī turpinu iet uz baznīcu, bet reizēm tas notiek ar pašpiespiešanos.
Agrāk likās, ka pats Dievs ar mani runā, bet tagad vairs nevaru atrast atpakaļceļu... es atkal un atkal krītu grēkā... un pasaules prieki liekas tik saldi... kaut atstāj rūgtumu...
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Luterānis un tad katolis...
05.12.2005 17:40
Tad ej pie Kristus, vinjsh tevi izglaabj nevis tu pati. Tu savu staavokli esi noveerteejusi ljoti adekvaati. Lai dzirdeetu Dieva Balsi nav taalu jaameklee - lasi Evangjeelijus! Vinjsh kaareiz ir speciaalists greecinieku glaabshanaa :) Ne tu vieniigaa kas ir greecinieks, visi mees taadi esam. Liec savus greekus Dievam priekshaa, izsuudzi Dievam savus greekus, jo Kristus tach naaca lai greekus atnjemtu. Vai tu tici, ka Kristus arii Tavus greekus ir panjeemis pie krusta?
bite
pievienojies: 02.12.2005
Komentāri: 30
Re: Luterānis un tad katolis...
05.12.2005 17:48
kad tā jautā tad varu teikt ka jā, jo ar to biju dzīvojusi ilgu laiku. Tas tiesa, ka jālasa evaņģēliji, bet kā sevi piespiest, kad nav spēka- garīga spēka jo īpaši... un vakaros miegs sāk nākt, bet rītos vienmēr atrodu kādu iemeslu kāpēc to neizdaru... Solos, ka nu darīšu, bet nu nekā...
core
pievienojies: 14.01.2005
Komentāri: 130
Re: Luterānis un tad katolis...
05.12.2005 17:53
Aatrumaa atradu sho forumu:

http://forum.catholic.org/viewforum.php?f=65&sid=2cf15b6119741090adfca7ba68adc7f8

Bet, protams, vislabaakaas atbildes sniegs pats Dievs - luudz vinjam suutiit Tev atklaasmi par sho probleeemu.

Un ignaaciskaa gariiguma stilaa ( kaut gan es pati veel tikai saaku iet sho luugshanu celju) jums kopaa ar viiru vajadzeetu luugt ar Sv. Rakstiem - njemt kaut vai tos fragmentus, kurus ieteica Mulders, mediteet un luugt ar tiem , un peec tam daliities vienam ar otru.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Luterānis un tad katolis...
05.12.2005 17:58
varbuut beidzot met pie malas savus mazos speecinjus ar kuriem tu centies ielausties Dieva Valstiibaa un ljauj Kristus Garam tevii darboties.
NAV vajadziigas stundas lai lasiitu Biibeli. Pietiek ar 5aam minuuteem... nu kaut vai kaameer uz poda seedi, panjem un Cosmopolitan vietaa izlasi kaadu nodalju no Evangjeelijiem. Un saac taa lasiit. Pa 5-10-20 minuuteem katru vakaru... kaadus pantus vai nodaljas. Saac ar Jaanja Evangjeeliju! Un ljauj pareejo dariit Dieva Garam! Vinjsh apsoliija tevi izglaabt, tad lai pilda savu soliijumu, no tevis tiek prasiita - ticiiba, kas arii ir Dieva Daavana. Ljaujies Dievam, un vinjsh tevi dziedinaas... Necenties pati sevi chinjiit vai maaciit Dievu kaa tas buutu jaadara.
Es arii saaku ar paaris nodaljaam vakaraa... un tagad... tagad es noseedeet nevaru lai tik vakaraa tiktu atkal kaut ko palasiit... jo Biibele ir Dziiva graamata - tur Dievs runaa ar tevi... Ja gribi ar Dievu staigaat, runaa ar vinju. Luugshanaa. Ja ir gruuti, tad saakumaa skaiti kaut vai "Muusu Teevs Debesiis..." tam vajag 20 sekundes, tas nav ilgi.
Ja gribi dziljaak izprast Luugshanas, tad lasi Psalmus - perfekti luugshanu piemeeri ar patiesi dziivu garu!
Viens psalms (ja nenjem kaadu 119) aizjem tev 2as minuutes.

Rezultaataa... Dievs tev aiznjems vakaraa kaadas 10-20 minuutes... Tas ir mazaak nekaa blenzt kaadu raidiijumu, kam taapat buus atkaartojums. Tas ir tik pat ilgi cik vaaraas kartupelji, tas ir mazaak kaa cepaas galjas cepetis, tas ir MAZ, bet ieguusti tu VISU!

Neljaujies Ragainajam, kas tev censhaas iestaastiit, ka tev ir kas svariigaaks daraams... (cosmopolitan jaaizlasa) vai teixim tas un shitas. Paturi sev acu priekshaa 20 minuutes... tas ir iisss laiks. Shajaas 20 minuuteees tu
1) Izlasiisi vienu nodalju no Evangjeelija
2) Noskaitiisi "Muusu Teevs... " luugshanu
3) Izlasiisi vienu Psalmu!
Peecaak vaarot kartupeljus un maisot salaatus vari paardomaat lasiito, necenties visu saprast, ne tu pati vari saprast ne kaads tev to paskaidrot. Ljauj Sveetajam Garam darboties, vinjam netraucee tas ka tev aciis siipoli kozh... Domaa par Dievu... Domaashana neaiznjem daudz laika un vietas :)

Pat lai vinneetu loterijaa naakas pacelt dibenu no kreesla un nopirkt loterijas biljeti, paareejo dara Dievs!
norben
pievienojies: 01.12.2005
Komentāri: 1
Re: Luterānis un tad katolis...
05.12.2005 19:10
Saprotu Tevi pilnībā, jo pats tam esmu gājis cauri (varbūt, vēl joprojām eju). Man ļoti palīdzēja grēksūdze. Nevis tāda pačalošana par grēkiem vispār, bet tā pa īstam no sirds un pilnīgi godīgi. Manuprāt tas varētu būts labs sākums.
siguce
pievienojies: 15.04.2005
Komentāri: 30
Re: Luterānis un tad katolis...
06.12.2005 14:54
Bitiit!Neshausti sevi ,ka shaubies-tas ir tikai cilveeciigi.Mees visi esam vaaji.Arii es joprojaam neesmu sanjeemusies saakt lasiit Sv.Rakstus-baidos,ka daudzko varu nesaprast.Bet man paliidz mazaa ikmeenesha broshuurinja Mieram tuvu.Varbuut pazinjas no Latvijas var Tev atsuutiit?Un veel vakaros censhos noskaitiit vienu Rozhukronja nosleepumu.Jaapiekriit Mulderam,ka vakaraa jo iipashi ir kaardinaajums luureet TV.Vienu briidi pat meegjinaaju skaitiit luugshanas,bet TV atstaat bez skanjas(bildi gan atstaaju).Driiz vien palika taa shkeermi ap duushu,ka esmu tik vaaja,ka nevaru pat TV izsleegt...Naacaas sanjemties,un izskirties par to,kas svariigaaks.Esi stipra,bat reizeem Tu driiksti buut arii vaaja...Turies!
bite
pievienojies: 02.12.2005
Komentāri: 30
Re: Luterānis un tad katolis...
06.12.2005 15:02
Paldies par stiprinājumu un atbalstu!!! Jūtu, ka ļoti vēlos būt ar Dievu, reizēm uznāk balta skaudība kad redzu patiešām Dieva apgarotu cilvēku, bet man līdz tam vēl tāls ceļš ejams un vai maz to sasniegšu! Tikai grūti saņemties. Un žēl, kad nav apkārt kristīgu draugu, kas gatavi palīdzēt no sirds.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Luterānis un tad katolis...
06.12.2005 17:25
siguce, ir tikai viens, kursh var iedeestiit domu tev galvaa "a ja nu es nesapratiishu".
A tu njem un palasi... saac ar Luuka Evangjeeliju... un sapratni luudz Dievam. Ir tikai viens, kuram ir izdeviigi, ka tu nelasi un neiepaziisti Dievu, kursh ir atklaajies Sveetajos Rakstos. Tam nevajag daudz laika... katru dienu 10 minuutes! Da kaut vai miiljotaa seriaala reklaamas pauzes laikaa... izsleedz uz 10 minuuteem TV un izlasi kaadu nodalju no Evangjeelija. Par Sapratni gaadaas Sveetais Gars, luudz un tev dos! TICI tam ko Kristus teica
Luk 11
9 Tā arī Es jums saku: lūdziet, tad jums taps dots, meklējiet, tad jūs atradīsit, klauvējiet, tad jums taps atvērts.
10 Jo ikkatrs, kas lūdz, dabū, kas meklē, atrod, un, kas klauvē, tam atvērs.
11 Kur būtu kāds tēvs jūsu starpā, kas dotu savam dēlam čūsku, kad tas lūdz tam zivi?
12 Jeb skarpiju, kad tas lūdz olu?
13 Ja nu jūs, ļauni būdami, zināt dot saviem bērniem labas dāvanas, cik daudz vairāk jūsu Tēvs no debesīm dos Svēto Garu tiem, kas Viņu lūdz?"
----
Bet Sveetais Gars ir tas, kas tevi vadiis visaa patiesiibaa, arii to Kristus ir apsoliijis. Vai tad tu shaubies, ka Kristus nepildiis TEV dotos soliijumus? Vinjsh jau nav kaut kaads niikulis, kas nepilda to ko apsola!
siguce
pievienojies: 15.04.2005
Komentāri: 30
Re: Luterānis un tad katolis...
07.12.2005 12:50
Paldies Mulderam par stiprinājumu un iedrošinājumu!Atliek tikai saņemties.Nu ko,bitīt, domās sadosimies rokās,stiprināsim viena otru. Ceļš būs ilgs,tāls,arī grūts,bet ļoti,loti skaists.
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: Luterānis un tad katolis...
13.12.2005 10:16
Nu es tikai varu apsveikt Tavu viru :) bet nu nav jauki, ja vins izdara spiedienu uz Tevi. no Taviem argumentiem saprotu, ka Tu esi apjukusi un ta isti neizproti konfesiju, uz kuru virs megina Tevi pierunat pariet. Tiesi vards "Konfesija", nevis "ticiba" ir istais. nav runa par ticibas mainu. Vins nepariet no musulmanisma budisma, bet gan no vienas kristigas konfesijas uz otru. Nu pamata ideja tada - 500 gadus atpakal radusos hereziju del, baznica saskelas. Izveidojas dazadas konfesijas. Pamata notiek normala lieta - cilveks atgriezas pirmbaznica, no 500gadus atpakal izdomatas konfesijas, kuru radija muks, kuram bija problemas ar paklausibu. tas ir vienkarsi :) 

Par Mariju nesatraucies. Pirmkart - vinu patiesam neviens nepieludz, bet gan ludz vinas palidzibu aizlugumos. Katoli tapat ka luterani, adventisti un Jauna Paaudze pieludz vienigi Jezu :)

Tapat, ka Tu ludz savs draugus Tev palidzet, ludz vinu aizlugumus, tapat Tu driksti ari lugt Jezus mammai, kura zem krusta kluva ari par Tavu mammu, lugt vinas palidzibu aizludzot par Tavam vajadzibam. Tas gan nenozime, ka Tev nevajadzetu lugt Jezu. Vienkarsi dazreiz pie durvim ir ilgak jaklauve. Nu ka taja lidziba par tiesnesi un atraitni :)

Bet, pat ja Tu nepienem Mariju, tad (velreiz ludzu mani palabot kadu no garidzniekiem, ja kludos), tas vienalga neietekmes Tavu pestisanu. Vienkarsi varbut ir verts lugt Dieva gudribu sajos jautajumos. Lai vins visu sakarto pa plauktiniem :)

bet pagaidam, iesaku palasities pa so lapu. angliski gan, bet ceru, ka tas Tev neradisi problemas :) ja kas - jauta vel.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Luterānis un tad katolis...
13.12.2005 11:56
Amada nu redzi... un tu pati saac shkjelshanos propogandeet un liet samazgas uz (kaa tu pati saki) ticiibas braaljiem! :)
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: Luterānis un tad katolis...
13.12.2005 16:08
nu paga, es vienkarsi viena teikuma pateicu patiesibu. konfesija no neka radas 500gadus atpakal. vai tad ne?
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: Luterānis un tad katolis...
13.12.2005 16:10
Bitit, nesatraucies par Mariju. ja esi luterane ar vinu nevajadzetu but problemam. Pats Luters spredikos runaja tikai to labako par vinu, tapat ka par rozukroni. starp citu - vis bija viens no pirmajiem, kas runaja par Marijas bezvainigo ienemsanu. so dogmu RKB akcepteja tikai aptueni 400gadus velak! ta ka nesatraucies :) bus labi.
Amada
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 173
Re: Luterānis un tad katolis...
13.12.2005 16:12
Mulder, piedod, ka ta uzraxtiju. man nekas nav pret protestantiem. vini tacu ari ir kristiesi un ari ieies Debesu valstiba. ta ka ir ok. bet tas nenozime, ka nedrikst runat patiesibu. lai ari, ta dazreiz ir skarba un nepatikama.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Luterānis un tad katolis...
14.12.2005 09:37
Lai runaatu par patiesiibu taa ir jaazin :) Bet spriezhot peec taviem apgalvojumiem tu to nezini! Netaisos te atspeekot nedz tavus apgalvojumus nedz noraadiit uz baljkjiem pashaa RKB acee, jebkursh kuram interesee patiesiiba ir briivs iekaapt i-netaa un pac pastudeet gan RKB veesturi, gan kristietiibu gan galu galaa lasiit Rakstus bez "pieskatiishanas"... un tad pac izlemt patiesiibu, jo kas ir no patiesiibas, tas dzird Kristus balsi un naak pie vinja!
http://www.bible.ca (pie tam tas nav luteraanju saits)
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Luterānis un tad katolis...
14.12.2005 11:10
>Amada

Atliek tikai izteikt Tev līdzjūtību.
Aiko Saule
pievienojies: 19.03.2006
Komentāri: 67
Re: Luterānis un tad katolis...
19.03.2006 23:57
Esmu apmaldījusies un tā klejoju jau gadu un nevaru atrast spēkus... Manā Realitātē - es tādas būtnes dēvēju par "Lost in Darkness" - maldās un nevar atrast patiesu mieru - patiesībā. Es tam arī esmu gājis cauri - nevarēju atrast mieru - kamēr iepazinos un pievērsos - Dievs mani pievērsa - pie Kristus, kas ir Patiesība.  Tad rodās skaidrība - patiešais gaišums - jo Kristus ir Patiesības piepildījums - Dievs. Lai Būtne tiktu pestīta - būtnei ir jāseko Svētā gara norādījumie - kurš mājo ik katrā no mums. Jāsadzird Viņa aicinājums - mainīt konfesiju - tad Tas notiks patiesi un apzinīgi izprotot - ko pati dari. Katoliskā ticība ir vispārēja - visas būtnes welcomētas :) - kuras vēlās dzīvot Patiesībā ar Patiesību Viņu un Viņā. Patiesībā atrodas patiesais labums - mēs būtnes esam arī daļa no patiesības un mums ir nepieciešams arī patiess labums no patiesības. Lai iegūtu patieso labumu - ir nepieciešamas zināšanas - jeb garīgais mantojums - kas satur informāciju par patiesību - kāda tā ir. Kad ir iegūts patiesais garīgais mantojums - un izprasts - tad būtnei paveras patiesa cerība uz cilvēcisko būtņu labumu pilnības mantošanu - viens no labumiem ir patiesas laulāto laimes piedzīvošana. Jo bērni būs jākrista -neba jau nu divās dažādās konfesijās esot laimīga ģimene varēs pastāvēt un saskaņā ar rakstīto Dieva vārdu - vīram būs valdīt pār savu sievu - un ja Tu patiešām esi gudra - tad sekosi savam vīram, jo vīrs Tevi vada uz pareizo pusi - kā vajag :) Lai Jums veicās patiešām Patiesībā !!!
Ivarse
pievienojies: 13.01.2005
Komentāri: 19
Re: Luterānis un tad katolis...
01.06.2006 22:39
Arī man bija lielas pārdomas par to, vai pievienoties RKB vai nē. Pagaidām gan esmu apstājies pie pārdomām un nekas vairāk. Man gan šķiet, ka konfesijas piederība ir vienmēr maināma, varētu būt tā saucamais garīgais tūrists, tomēr arī pie LELB nav nekādas vainas, it īpaši ja esi atradis tur piepildījumu savā dzīvē pie aktīvas kalpošanas un galvenais pie Kristus atklāsmes tavā dzīvē. Tomēr cilvēkam, kas meklē vēl ceļu pie Kristus un esi tā saucamais nominālkristietis, tad gan nav nekas slikts atrast savu garīgo kalpošanas piepildījumu, tur kur tu esi un tur kur tas ir iespējams, jo kas attiecas uz RKB, tas piedodiet nav tas sliktākais variants, ko nereti pielaiž, kā kļūdu, konvertējoties piemēram uz kādu no sektām, Dzīvības vārds, harizmātu novirzieniem, vai pat vēl sliktāk vispār atkrist no Baznīcas un ticības kopumā. Var arī palikt tai pašā konfesijā, kurā esi, bet garīgo stiprinājumu smelties tur kur tas ir iespējams, tomēr tas ir ceļš, kas tomēr ved prom no tās vietas, kur esi. Bet tas nav slikti. Sliktāk ir apstāties savā garīgajā izaugsmē un aprobežoties ar to kas ir. Ja ir ko piebilst, aiziet.
Vineta
pievienojies: 08.10.2006
Komentāri: 18
Re: Luterānis un tad katolis...
08.10.2006 21:37
Arī es esmu luterāne,un šādas domas par pāriešanu uz katoļu konfesiju bija arī man .Ilgi lūdzu par to, līdz sapratu, ka Dievs ir dzīvs un klātesošs arī pie mums.Bet tas jau nenozīmē, ka es nevaru lietot tās brīnišķīgās dāvanas,ko lieto katoļi.Dziļi cienu šo konfesiju,katru dienu lūdzu Rožukroni,Lieldienu laikā Krustaceļa apceri,arī grēksūdzi pieņemu, ja ir iespēja,iepriekš godīgi pasakot priesterim,ka esmu luterāne.Man ir draugi katoļi, mēs cienam viens otru, jo mums ir kopīga mīlestība-uz Kristu.
Hieronymus
pievienojies: 25.12.2004
Komentāri: 135
Re: Luterānis un tad katolis...
12.10.2006 20:03
Cik nu man ir gadiijies runaat ar luteraanjiem, kuri meedz izmantot katoljiem raksturiigaas lietas, skjiet ka luteraanismam vinji ir piekjeerusies vairs tikai kaa peedeejai savas lepniibas vai patmiliibas dalai. Reiz nu tiek akcepteeta katoliskaa ticiibas prakse shii peedeejaa tureeshanaas pie savas protestantiskaas piederiibas vairaak izskataas peec augstpraatiiibas, ne pazemiibas uz kuru aicina Kristus.
Komentāri:12Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/Luterānis un tad katolis...