Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Par Ziemassvētku vecīšiem...
 
bite
pievienojies: 02.12.2005
Komentāri: 30
Par Ziemassvētku vecīšiem...
05.12.2005 15:14
Mani interesē šāds jautājums- kā pavadīt adventi kopā ar mazu bērniņu, ko stāstīt par salavečiem? Ko teikt par salaveci un vai labi ka bērnam ļoti patīk vinš vai tas nebūs kā elks katru gadu... Nu vārdsakot kā paskaidrot... Ko ieteiksiet, kā kristīgi sagaidīt Ziemassvētkus, ar vai bez ziemsv.vecīšiem...
Saprotu ka nu pilnībā nevar bez viņa iztikt, bet vai tas ir patiesi kristīgi? Jo ziemassvētki taču nav Ziemsvētku vecīša gaidīšana bet tā ir Kristus dzimšanas diena! Kā nu to visu kopā salikt un kristīgi bērnam paskaidrot kas ir kas? Jo zinu ka mājās nebūs vecīša bet iesim uz bērnu eglīti un tur viņš būs... Es negribu savam bērnam laupīt bērnību un protams lasīšu pasakas par rūķiem utt. Vai kristīgā ģimenē maz pareizi būtu svinēties kopā pie Salaveča?
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Par Ziemassvētku vecīšiem...
05.12.2005 17:42
Pastaasti Staastu par Sveeto Klausu. Gan netaa var atrast
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Par Ziemassvētku vecīšiem...
09.12.2005 09:47
No manas bērnības. Mēs - konsekventi kristieši. Bērnībā izgāju caur salavečiem ar dāvanu maisiem, zaķiem, kuri man "atsūtīja" ar cukuru sabērtas meža zemenes vasarā, lapsām, kuras, savukart, sūtīja gan lelles, gan kurpītes. Un nekas. Pasaka bērnam pastāv kaut kā atsevišķi. Ticību es uztvēru nopietni, kā savas dzīves sastāvdaļu. Es domaju, ka viss ir atkarīgs no vecākiem un vecvecākiem. Kā to visu bērnam pasniedz. No pasakām bērns, ar laiku izaug. Bet jāpieskata, lai viņš "neizaug" no ticības.
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/Par Ziemassvētku vecīšiem...