Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/masturbācija
Komentāri:Iepriekšējie12345678910Nākamie
janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: masturbācija
19.08.2007 00:19
> Signe Kā bīskaps var nebūt teologs? Labi,  viņš nav  teoloģijas doktors, bet teoloģiskā izglītība viņam ir un Baznīcas mācība viņam ir jāpārzin labāk kā draudzes loceklim. Un pāvests, vismaz J. Pujata gadījumā, labi zināja, ko izvēlas par bīskapu, vēlāk,  par kardināli.  Būtu derīgi atcerēties,ka Viņa Eminence savulaik bija  bīskapa, vēlāk - kardināļa Juliāna Vaivoda tuvs līdzstrādnieks un kā tāds jau 1970. gadu 1. pusē bija personīgi ticies ar poļu kardinālu K. Vojtilu, nākamo pāvestu  Jāni Pāvilu II. Varu Jums piekrist tajā ziņā, ka ikvienam arvien ir jāpadziļina sava izpratne par ticības patīesībām. To novēlu gan Jums, gan arī sev.
Signe
pievienojies: 04.08.2007
Komentāri: 26
Re: masturbācija
19.08.2007 00:36
Jā, ir teoloģiskā izglītība-2. gadi seminārā. Bet teologs viņš nav. Kāpēc viņš ir bīskaps un kardināls? Tas jautajums ir elementārs. Vispirms, 1991. gadā citu kandidātu nebija. Poskomunisma valstīs tas ir bieži sastopams fenomens. Kāpēc kardināls? Tas vispirms ir GODA tituls.  Īpaši šī reģiona garīdzniekiem par viņu uzticību. Tādēļ Jūsu iebildumi no vienas puses ir vietā, bet ņemot vērā vietējo situāciju, būtu jāievieš korekcijas. Un jā, teologs ir cilvēks ar doktora grādu teoloģijā. Es zinu lielus teologus-bīskapus, kuri šādā situācijā ir likuši veselai teologu komisijai izvērtēt kāda cilvēka rakstus. Latvijas gadījumā, kā rādās, neviens teologs nav konsultēts un tas liek domāt par to, ka nopietnas izpētes nav bijis un tātad, arī uzticēties šīm Lašansa atklāsmēm nav iemesla. Tās ekleziālā līmenī nav atzītas, lai kāds nebūtu viena vietējā bīskapa, pat kardināla, atzinums. Ja kardināls Pujats uzstieps šo autoru visai Latvijas katoļu baznīcai, tas jau būs Ticības doktrīnas kongregācijas ziņā. Un Latvijā ir ļaudis, kas par to parūpēsies.
janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: masturbācija
19.08.2007 06:40
Jā, tagadējais Kardināls seminārā mācījās tikai neilgu laiku. Bet, ja Jūs atceraties, tad mācības tolaik bija jāpārttrauc tādēļ, ka komunistu varas iestādes semināru slēdza. Toreizējais arhibīskaps Antonijs Springovičs panāca , ka studijas pabeigt un saņemt priesterību bija iespējams slepeni ( tam tika dota īpaša tālaika pāvesta atļauja). Un Leandru Lašansu viņš nemaz nevar uzspiest galvenokārt tādēļ, ka pats grāmatas autors tās sākumā ievietojis attiecīgu rezolūciju, apliecinot cieņu pāvesta Urbāna VIII dekrētam un pasaka, ka viņš pakļaujas Baznīcas spriedumam. Bez tam grāmatai "Manu izredzēto laimei. Jēzus" ir teoloģijas doktora Ngondo D. Dāvida cicm priekšvārds. Jāņem vērā arī mūsu specifiskā  situācija- ļoti mazais lasītāju skaits. Tādēļ pie mums ir vajadzīga bīskapa rezolūcija  arī tādās reizēs, kad piem. Kanādā var mierīgi bez tās iztikt. LATVIJAS APSTĀKĻOS TULKOTĀJAM , JA VIŅŠ NETULKO SAVAM PRIEKAM,  IR JĀDABŪ PIEM. "IMPRIMATUR!", CITĀDI NEVIENS KATOĻU IZDEVĒJS AR VIŅU NERUNĀS. NO BĪSKAPA ATKARĪGA LĪDZEKĻU PIEŠĶIRŠANA IZDOŠANAI. To saku no savas personīgās pieredzes. Kontrole pār bīkapa darbību ir nuncija ziņā. 
Signe
pievienojies: 04.08.2007
Komentāri: 26
Re: masturbācija
19.08.2007 10:36
Es zinu kādi apstākļi bija padomju gados. Un tādēļ ir pilnīgi normāli, ka viņam vajadzīgās zināšanas trūkst. Bet ir citi zinoši cilvēki. Kādēļ nekonsultēties? Īpaši tādēļ, ka tas tulkojums.

Kas attiecas uz Imprimatur, tad Lašansa gadījumā tos dodot bīskaps pats ir uzņēmies atbildību gadījumā, ja ticīgie tiks maldināti. Un šī atbildība ir ĻOTI LIELA. Ne tikai ticīgo, bet vispirms Dieva priekšā.

Jā tur ir atsauce uz kādu teologu, bet tā kā nav vietējā bīskapa imprimatur, tad tas liek apšaubīt grāmatas patiesīgumu. Ir pilnīgas muļķības, tas, ka citur pasaulē nevajag imprimatur. Vajag gan! Šādas grāmatas, kas runā par ticību bez IMPRIMATUR NEDRĪKST pārdot nevienā katoļu grāmatgaldā, grāmatveikalā. Un ja nav, tad varbūt nav gribēts likt. palasiet Kanonisko tiesību kodeksu 822-832 nr. Tur viss ir pateikts.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: masturbācija
21.08.2007 12:53
Signe, kas tajās Lašansa grāmatās ir herētisks? Vari pastāstīt? Neesmu lasījis, bet būs laikam tiešām jāizslasa
Migdalas Mirjama
pievienojies: 30.07.2007
Komentāri: 1
Re: masturbācija
21.08.2007 14:07
Komentāri, kas šeit tiek izdarīti augustā, nepavisam nav par tēmu "Masturbācija". Varbūt izveidojiet jaunu tēmu?:)
Efeza
pievienojies: 19.04.2008
Komentāri: 13
Re: masturbācija
19.04.2008 20:26
Esmu kritusi Masturbācijas varā, kas bija kā narkotika. Gulēt nevarēju aiziet, ja nebiju pornokanālu ieslēgusi un sevi apmeirinājusi. Jutu, ka dvēse ļoti skumst esmu nelaimīga.Bet cīņu arvien zaudēju. Pagāja daži gadi.Reti tas gadījās.Bet tad atkal uzplauksnīja stiprāk. Kristiete biju visu laiku.Bet tomēr  mani šī vājība neatstāja pavisam. Mazāk gribējās, jo ilgāk to biju pārtraukusi. Sāpes ir drausmīgas, ko jutu dvēselē pēc katras masturbēšanas.Bija tā, ka to daru, piemeidzu acis uz Dievu, bet pēc orgasma kā ar aizrautu elpu sāku histērijā raudāt! Likās, pa sienām varētu rāpot.Pēc Orgasma, itkā "acis atvērās" momentāli, ko esmu izdarījusi - tik pretīgu Dievam! Kā nodevēja jutos! Jo ikreiz piedošanu lūdzu, bet atkal un atkal IZVĒLĒJOS grēkot!  Paldies Dievam, sen neesmu to darījusi un ceru arī, ka nedarīšu!
skvo2
pievienojies: 19.09.2007
Komentāri: 12
Re: masturbācija
20.04.2008 11:05
saprotu Tevi. Tā ir viena no vissmagākajām atkarībām, plus jekurā brīdī pasaule pateiks: ko satraucies, viss ok! Tas tavs ';kermenis, tavas tiesības! Un atardīsies vēl vīrieši, kuri radis mākslas dqarbus, kuros sievietes masturbācijas akts būs kā personības galējas atbrīvošanās simbols!

Atbrīvoties paša spēkiem ļoti grūti, pat neiespējami. Var mēģināt atturēties no apstākļiem, kas pamudina uz šo soli. Nebūt nekad 1atnē. Man bija 30 gadu ilga šī atkarība, izgaisa atgriežoties pie Dieva. Varbūt nespēju iedomāties, kā tas būs priesterim sūdzēt biktī, nezinu. Bet izgaisis ir jebkurš vilinājums, jebkura v';elēšanās. PAlicis tikai viegls nelabums, atmiņā ataustot dažām situācijām.
Sarah
pievienojies: 02.04.2008
Komentāri: 24
Re: masturbācija
20.04.2008 23:56
Par masturbāciju kā grēku aizdomājos laikā, kad biju precējusies. Kad mēnešreizes bija krietni biežāk kā sex ar laulāto vīru. Un tad pieķēru sevi ka daru TO guļot viņam blakus, jo man gribas, bet viņam ne. Pazemojoša situācija. Tad gan kaucu uz debesīm: kā sieviete jutos pilnīgi garām, jo mans vīrs mani negrib un man nekas cits neatliek, kā samīlēt sevi pašai! Kauciena turpinājumā bija: Dievs, par ko man tas?! Es gribu būt normāla sieviete un to darīt ar vīreti, bet... Tās pāris reizes gadā, kad mīlējāmies, es varēju taisnā ceļā skriet pie ārsta. Kronis visam bija, kad, bez piecām tiku zem skalpeļa. Bet godīgi tai laikā bijām abi. Līdz nelabumam. Viņš, vienkārši bija vīrietis, kurš spēja mīlēt tikai vienu sievieti - savu māti. Bet ar mātēm, ka zināms, neklājas gulēt. Tā nu puisis visnotaļ OK, bet šaja lietā... :( Šī sexuālā nesaderība bija viens no galvenajiem mūsu laulības šķiršanas iemesliem.

Zināmu traumu tas, protams, ir atstājis. Nav tā, ka tik ļoti gribas sevi samīļot, ka "acīs cērt", bet šad tad paniekojos. Kā visi. Labi, daudzi. Grēka apziņa ir caur sajēgu, ka mēģinu sev imitēt to, ko vajadzētu darīt vīrietim. Tāpēc... kad šī apziņa par daudz sāk mocīt, ļauju sevi apmierināt vīrietim. Tad tas tiešām sagādā baudu. Nevis pretīgumu un mieles, kādas nereti rodas pēc tam, kad to daru pati. Sevišķi, ja pēc tam vēl ir laiks nodoties filosofiskām pārdomām (ek, laikam jau taisnība - viss rodas galvā).
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: masturbācija
21.04.2008 11:40
vai tad te nav neviena foruma admina - aljo, shitais iepriekšējais jadzēš arā, kaut kādas perversības un izkropļotas izpratnes paraugs, kā var tā runāt es dariju šitā,. bet lai nedarītu tā es daru šitā.  apmēram tā iepriekš slepkavoju vīriešus, bet tad izdomāju ka sievietes tomēr labāk, kāda starpība starp šiem diviem grēkiem nekāda. debīlisms vispār uzreiz skaidrs viss arī attiecībā uz citem postiem arī par bērnu un baznīcu ja šāda attieksme ir, Kiristus nav pirmajā vietā, ja doma ir tikai par to vien, ja ir patstāvīga cīņa tad ir ok, bet ja to uztver par normu " šat tad paniekojos" vemt gribās.....


pretīgi
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: masturbācija
21.04.2008 11:47
ak, laimīgais, taisnais un pareizais, kas aizver acis, lai neredzētu ļaunu, aizver ausis, lai nedzirdētu ļaunu, aizver sirdi, lai, Dievs pasarg', nevajadzētu domāt, kā palīdzēt nevienam grēciniekam, kas meklē atbrīvošanu un dziedināšanu. Tu taču biji tas, kas vēlējās lasīt publiskas grēksūdzes un grēku nožēlošanas? Un kad nu tās lasi, tad - ak vai - tad tās Tu par tīksmināšanos naosauc?
Aiko_Saule
pievienojies: 05.06.2005
Komentāri: 181
Re: masturbācija
21.04.2008 11:59
Grēka pamatā bieži ir nezināšana - publiskā grēku sūdzē Internetā - var iegūt viedokļus - labus un sliktus - pats galvenais ir ka var iegūt labus. Ja nav diskusiju - nav iespēju iegūt informāciju par labo un ļauno !
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: masturbācija
21.04.2008 12:29
manuprāt, sīkumos izklāstīt savus grēkus inetā ir neauglīgi - tas nav risinājums

varbūt tas ir sauciens pēc palīdzības

iesaku labāk rakstīt savus pārdzīvojumus garīgajā dienasgrāmatā - Jēzum
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: masturbācija
21.04.2008 12:35
kri, kaut kaa neierubijies laikam, es runaaju par to ka kaads reklamee "paniekoshanos" nevis ka saka, ka tā ir problēma kurā krīt un ka nevar tikt arā, bet te tas ir uztaisīts ka viss ir ok, un turklāt vēl bet vēl labāk ir sameklēt vīrieti, aļo kur Kristus vispār, ja būtu emocijas iespējams katedrales komentāros uh bišķīt es te izpaustos... vajag ar galvu draudzēties nevis te atkal bliezt par taisnām vai līkām svecēm un kaut ko spriedelēt par pareizumu vai grēcīgumu... domā līdzi, kas te notiek.  Padomāt vajag ....

kri, kas tu advokāts grēkam esi... padomā,kur stāvi uz kāda pamata... es domāšu uz kāda pamata es stāvu, ja kritīšu, kādu reizi, lai varētu arī piecelties... esmu grēcinieks, bet nefanoju par grēkiem, kas mūs ved iznīcībā un atkarībās un kas Dievam ir pretīgi... visādi šitādi seksuāli perversi izgājieni ir tik pat pretīgi kā homoseksuālisms un citas ar seksuālām novirzēm saistītas fīlijas... tapēc nav ko lekties man pretī ja es grēku saucu pa grēku un uzšauju pa pakausi tam, kas izdomās reklamēt grēku...


PAX
Sarah
pievienojies: 02.04.2008
Komentāri: 24
Re: masturbācija
21.04.2008 12:58
mathew, Līdz šim es zināju, ka Dievam vairāk interesē mans patiesums (ak, jā, cilvēkiem tas bieži ir neciešams! interesanti, kāpēc?), nevis izlikšanās. Es neteicu, ka ar to lepojos, bet, ja ir runa par tēmu - arī es varu runāt no pieredzes. Turklāt bez liekuļošanas (Sāku saprast savu laicīgo draudzeni, kura līdz kaulu smadzenēm necieš kristiešu liekulību un pareizumu, kas nereti noliedz elementāru cilvēcību). Ar to arī atšķiros no teorētiķiem. Dievam visādi ir un visādus vajag.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: masturbācija
21.04.2008 13:02
Mathew, iesaku iemācīties saklausīt (jeb izlasīt) to, ko cilvēks patiešām  ir vēlējies pateikt, nevis reaģēt tā, kā reaģē tas, kuram uzmīts uz varžacīm. Sarah centās norādīt uz pašapmierināšanās cēloņiem un ka šis grēks (viņa netaica, ka tas ir skaisti un labi, viņa teica, cik tas ir pretīgi dvēselei un sirdsapziņai!) ir riebīgāks vēl par dabisku, kaut ārpuslaulības, seksuālu aktu. Protams, pret sievieti likums vienmēr ir bargāks bijis - arī VD laulības pārkāpšanā tika vainota sieviete, ne vīrietis. Tomēr šī ir svarīga lieta - liecība par pretdabiskā attiecību pret dabisko kārtību.

Jā, varbūt dažiem pretīgi lasīt - nu nelasiet, ja tiekat ievainoti savas nesavaldītās fantāzijas vai cita iemesla dēļ. Bet - kur lai cilvēks ar tik intīmām un tik sāpīgām problēmām liekas? Anonīms kristīgs forums ir varbūt vienīgā iespēja gūt kaut kādu palīdzību. Nezinu, varbūt vīrieši, jūs tā mierīgi varat iet pie priestera savas vīriešu vājumus iztirzāt. Sievietei kur iet? Laicīgos forumos, kur, kā jau te teica, pateiks: par ko uztraucies? - vai vinekārši izņirgs.

Vispār - palīdzību var meklēt Dzīvības Straumēs. Cik dzirdēju, tagad tās esot arī Saldū. Info - http://www.dzivibasstraumes.lv
Sarah
pievienojies: 02.04.2008
Komentāri: 24
Re: masturbācija
21.04.2008 13:14
kri, Tieši tā. Laicīgā vidē šādas lietas skaitās norma, kamēr man tā gluži neliekas. Tāpēc mani tiešām interesē, ko KRISTIEŠI runā un domā par šo tēmu. Nu, dažas pērles jau iekš tā sviesta arī var atrast...
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: masturbācija
21.04.2008 13:52
> mathew
Atceries portālu baznica.lv? Škiet, ka šo portālu pārvērtīs par kaut ko līdzīgu.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: masturbācija
21.04.2008 16:34
lai Svētais Gars apciemo  un svētī cilvēkus, kuri ieiet i-netā - lai katrs atrod Patiesību, Gaismu, Dievu Kurš vienīgais piepilda cilvēka patiesās ilgas
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: masturbācija
22.04.2008 11:14
J. vēlreiz paldies par norādi uz skaistākām lietām


Bet Batsebai atbildot atceros, ka baznica.lv beigās parvērtās par kaut kādu nekristiešu tusiņu vai kristiešu kam kristīgās vērtības bija kaut kur putekļos zem gultas.

Vispār nav jēgas runāt par kaut kādām zemes lietām nerunājot par Dievu, ja gribat saucat mani kaut vai par taisno lāpu, bet ja gribat tirzāt problēmas un būt ļoti iejūtīgi un nerādīt uz Dievu tad ejiet pastaigāties....

tas jau ir kaut kāds pausaules debīlās psiholoģijas pamatprincips izstāsti problēmu kaut kam un viņas vairs nebūs, ejiet k..āt, ja jums liekas, ka es klusēšu un netiekšu halo te ir visupirms katoļu un otrkārt kristiešu formums, un te iet runa par ticības un dzīves integrāciju nevis par vēmekļu aplūkošanu nerunājot par to, kas tos ir izraisijis  - tā skarbāk izsakoties.

tik pat labi mēs te visi varam telot kaut kādus pukainos un maigos virtuālos palīgus un būt kā psihologi, kas uzceļ problēmu, bet reāli neko nespēj atrisināt...

nevajag freibergas vārdiem runājot - čakarēt... kristietības vērtības caur subjektīvitāti un emocionālu iejūtību, kas bieži tik viltīgi sasaistīta ar grēka pieņemšanu un slavināšanu.

turās patiesības meklētāji....


P.S. es nesaku, ka par grēku nav jārunā, bet ja man grib iestāstīt, ka viens grēks ir mazāk grēcīgs nekā otrs, tad uzburbuļo ticības asinis....


Miers ar tevi....


PAX
RaitisL
pievienojies: 17.07.2007
Komentāri: 90
Re: masturbācija
10.06.2008 20:44
Vai nav vienkarsak vaicat pec atbildes Dievam? Pavaicat vai masturbacija ir vai nav greks? Ticu ka Dievs dos atbildi gluzi ka uz daudzam citam lugsanam ieprieks. Pats neuzskatu mastirbaciju par greku , jo salidzinat to ar laulibaa esoso intimo tuvibu manuprat ir nepareizi, tas ir divas pavisam atskirigas lietas. Masturbacija tiesam ir tikai tvaika nolaisana.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: masturbācija
11.06.2008 15:49
poļu valodā masturbāciju sauc precīzāk - par sevis izvarošanu
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: masturbācija
12.06.2008 11:37
tādā gadījumā poļi netulko pēc būtības, jo izvarošana un labprātīga rīcība ir pretēji jēdzieni.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: masturbācija
12.06.2008 13:26
uldi, padomā par būtību šim netikumam - poliski ir precīzāk saprotams (tieši sekas)
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: masturbācija
12.06.2008 13:39
varbūt izlasi šo diskusiju un parādi man vietu, kurā visiem skaidri un saprotami pierādīts, ka tas ir netikums pirms to tā nodēvē. jebkurai darbībai var piekarināt jebkādu nosaukumu, tikai ar pamatošanu, ne vienmēr veicas. tas pats notika diskusijā par neabortīvo kontracepciju. esot grēks un viss. kāpēc? tā arī  palika bez skaidras atbildes. nē, nu bija daži, kas filozofiski mēģināja iestāstīt savu versiju, taču to bija tik pat viegli filozofiski apgāzt. bet, cilvēkiem, taču vajag skaidrību, nevis apsūdzības, jeb lieku nastu sirdspziņai, ko kāds ieborējis, sākot no kautkāda gadsimta.
Komentāri:Iepriekšējie12345678910Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/masturbācija