Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Univerāls
 
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Univerāls
21.08.2007 09:56
Vai universāla Baznīca ir tāda, kas zem sava jumta apvieno visu, kas vien iespējams?
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Univerāls
21.08.2007 10:01
>vasara

Necilā tik smagus jautājumus. Lai kā tur būtu, nav Tavos spēkos ko mainīt. Bet tas - tā. Es Tevi šodien apsveicu Tavos svētkos. Lai Tava sirds ir mierīga, lai Tev daudz pozitīvu sajūtu. Un vispār, lai Tev daudz laimes!!!
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Univerāls
22.08.2007 15:40
Batseba, mani interesē patiesība [ar lielo burtu!]. Un ja kas nav tā kā vajag [nez kāpēc Tavs komentārs lika man padomāt tieši tā], tad man un mums katram ir iespēja mainīt! Jeb vienk.draudzes lajam jāsēž klusībā, neko nesaprotot un neko neuzdrošinoties domāt un jautāt?:(

p.s. Lai vai kā, paldies Tev par laba vēlējumiem!:) Lai Tev arī Dieva miers sirdī!

p.s. tagad tikai pamanīju, ka nosaukuā ieviesusies kļūda:(
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Univerāls
22.08.2007 16:43
>vasara

Vai jau ir pienācis laiks atdalīt graudus no pelavām? Un vai šis darbiņš ir laicīgajam cilvēkam pa spēkam? Un kur ir tā robeža, kas šķir derīgo no nederīgā, jauno, kas ienāk un ko sākumā uzlūkot ir neiespējami, jo tas ir atšķirīgs, no tradicionālā? Katru cilvēku Dievs uzrunā dziļi personiski. Un konkrētam cilvēkam der tas, kam viņš ir aicināts. Ceļš uz savu aicinājumu ir grūts un pilns ar kļūdām. Skaties, kā dara Dievs. Viņš nesteidzas iznīcināt "pelavas", jo cer uz cilvēku atgriezšanos. Dažam ās notiek 10 minūtes pirms nāves. Atceries Jēzus atbildi māceklim: "Kas tev daļas. Tu seko man".
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Universāls
22.08.2007 17:28
Jā, Batseba, es par to pašu. Es nevis tiesāt vai graudus no pelavām atdalīt vēlos, bet noskaidrot, vai mans ceļš ir pareizais - kur es esmu un vai tur kur es esmu, ir labi - vai tur ir Patiesība. Tādēļ manis uzdotais jautājums ir man svarīgs!
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Univerāls
23.08.2007 10:00
>vasara

Vai Tu runā par konfesiju? Ja tā, tad Tu ne tur roc. Konfesija ir Tavas ģimenes tradīcija. Tu varēji piedzimt jebkurai citai konfesijai piederoša. Un pat bez konfesijām. Svarīgi ir saprast savu garīgo aicinājumu, savu garīgo ceļu pie Dieva. Un to parasti atklāj cilvēkam pats Dievs. Ja Tu ļausies dialogam ar Viņu.
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Universāls
23.08.2007 12:22
Man gribas būt tur, kur drīkst zināt Patiesību un kur runā par Patiesību. Šobrīd meklēju atbildes. Tāpēc priecāšos par katru, kurš izteiks savas domas par manis uzdoto jautājumu, tb - ko nozīmē universāla baznīca? Vai tā ir redzamā baznīca vai nē?
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Univerāls
23.08.2007 13:45
>vasara

Arī redzamā. Tikai nedrīkst aizmirst, ka redzamajā baznīcā apgrozas reāli cilvēki.
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Univerāls
23.08.2007 15:12
Es zinu, Batseba. Es pirmā esmu tas reālais cilvēks [melnais un maziņais]. ;)) Vairāk interesē ne atsevišķi cilvēki, bet kopīgas tendences, kas valda, kas virza... un ko darīt, ja nedrīkst runāt patiesību, ja viss nesaskan ar to, kā es saprotu Dieva teikto? Vai baznīca nav tā, kur jājūtas kā mājās - drošā vietā ar stipru pārliecību, ka esmu pareizajā vietā. Jeb jābūt kaut kur tāpēc, ka to nosaka ģimenes tradīcija? Un kā ar pagānu ģimenēm, vai tāpēc, kādam, kuru uzrunājis Dievs, jāturpina ģimenes tradīcija un jāpaliek par pagānu jeb jālauž tradīcija? Un kas ir tas, kas nosaka pareizību? Vai tradīcija? Varbūt Dievs Tēvs debesīs? Varbūt draugs? Vai priesteris?
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Univerāls
23.08.2007 15:56
>vasara

Tendences nosaka reāli cilvēki. Es saprotu, ka Tu otrajā teikumā tā arī domāji. Tu saproti Dieva teikto caur savas realitātes prizmu. Un, kā izskatās, mēģini šim modelim piekārtot baznīcu. Jo katrs cilvēks uzskata, ka viņa radītais modelis ir optimāls un nevainojams, kas, pēc definīcijas, nav pareizi. Jo absolūti nevainojams un pareizs modelis, (jebkurai lietai), ir tikai Dievam. Paskaidroju, kāpēc: tāpēc, ka vienīgi Dievam pieder absolūtā informācija. Vienīgi informācija nosaka modeļa būtību. nedomā, ka es noliedzu Tavu modeli. Dievs katru cilvēku uzrunā individuāli. Cilvēks šo Viņa uzrunu dzird un pieņem tik daudz, cik vēlas. Un Dievs neuzspiež neko papildus Tavai gribai. Garīgi augot, palielināsies informācijas daudzums. Mainīsies Tava saprašana. Mainīsies Tavs baznīcas modelis.

 Par to, kā ir jājūtas baznīcā. Redzi, noteicošais nav tas, kā Tu jūties baznīcā. Pat vairāk - baznīca (kā iestāde) nekādā gadījumā nedrīkst aizstāt Tavu mīlestību uz Dievu. Protams, katrā konfesijā ir cilvēki, kuri nāk uz baznīcu kaifu ķert. Izkaifojas un gaida nākamo iespēju atnākt, emocionāli uzlādēties, papļāpāt grēkusudzes vietā. Un tā arī paliek, kur bijuši. Baznīcā es turpinu Jēzus uzsākto tradīciju, paturot prātā, ka Viņš ir klātesošs katrā manas dzīves mirklī. Arī baznīcā. Bet arī ārpus baznīcas!

Kas nosaka pareizību? Dievs. Trīsvienīgais Dievs uztur pasauli. Ja ir pagāni, (nezinu, kurus Tu domā), tad tie, kā dzīvoja, tā arī dzīvos, kamēr Dievs Pats nepārveidos Zemi, (sk. Atklāsmes grāmatu), tā, kā uzskatīs par pareizu. Tradīcija kalpo pareizībai. Bet katra tradīcija - savā veidā. Dažāda ir kalpošana, bet viens Dievs.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Univerāls
20.09.2007 16:10
Sāra!

Meklē tur, kur Kristus apsolījās būt. Tur tu būsi droša, ka ir arī Baznīca. Jo Kristus ir patiesība un dzīvība. Kur ir Kristus tur arī ir šī Pātiesība ar lielo burtu. Baznīca ir tur, kur ir Kristus. Kas tad ir Baznīca - avis kas dzird Gana balsi! Ne mājas, ne organizācijas, ne templļi... bet cilvēki, kas tic, ka Kristus ir Dieva Dēls nācis un cietis, miris par taviem grēkiem un augšām cēlies!

Tādējādi... tu Baznīcu atradīsi tur, kur Kristus ir apsolījis būt... Savā Vārdā un Sakramentos - Vakarēdienā un Kristībā!

Kur divi vai trīs Krisuts vārdā sapulcējas, tur arī Viņš būs viņu vidū! Tas mums ir paša Kunga apsolījums! Tamdēļ pārbaudi Garus, vai tie sludina Dieva Vārdu, jo Svētais Gars neko citu neasludina kā tikai to ko Kristus teica " Bet Aizstāvis, Svētais Gars, ko Tēvs sūtīs Manā Vārdā, Tas jums visu mācīs un atgādinās jums visu, ko Es jums esmu sacījis." Jan 14:26

Tas nav grūti, būt ar Kristu tur kur Kristus ir apsolījies būt. Nemēģini būt par viņu gudrāka, vienkārši tici, ka Kristus dodot savus apsolījumus nekad nemeloja! Viņš arī būs savu vārdu un apsolījumu pildītājs!

Iepazīsti Kristu no viņa Vārdiem un tu pazīsi viņu ikvienā vietā, kur izdzirdēsi Labā Gana balsi!
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/Univerāls