Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
Komentāri:12Nākamie
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
20.11.2007 18:14
Palasīju trīs rakstu sēriju "Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem".  Ko ar tiem iesākt? Tik daudz jautājumu, kas sev jāuzdod, lūgšanas lai tiek kautkas vērsts par labu. Vai šis pašiztirzāšanas kurss der arī tādiem  pāriem, kas n-to gadu laulības laikā pārliecinājušies, ka viņi tiešām ir tik atšķirīgi, ka nespēj viens otram dot to, ko viens no otra gaida? Varbūt, šī publicētā padomu sērija der tā dēvētajām "īstajām pusītēm" atiecību vēl lielākai uzlabošanai, bet ko iesākt tiem, kas nav viens otram "īstie"? Jo, ja šie raksti ir paredzēti būt derīgi visiem cilvēkiem, netkarīgi no viņu savstarpējās saderības, tad šis būtu universāls līdzeklis lai reiz un uz visiem laikiem izskaustu jēdzienu "īstās pusītes", jo pēc receptes vajadzētu varēt no jebkuru divu cilvēku salikuma izveidotu laimīgu laulāto pāri.

p.s. Piebildīšu, ka biežs cēlonis rakstā minētajām nesaskaņām, neiecietībai, nevērībai pret laulāto ir fakts, ka abi nejūt viens otru un neredz viens otrā savu sapņu piepildījumu. kāpēc viņi savulaik devuši jāvārdu, lai paliek citām diskusijām. tur var būt visdažādākie iemesli, kaut vai neziņa pirms ižšķirīgā lēmuma par to, kādam būtu bijis jābūt tam īstajam(-ai), un šos iemeslus vairs nevar atcelt, pēc tam, kad tie izrādījušies maldīgi. bet, ko darīt tālāk? izmisīgi tirdīt sevi, ar jautājumiem, kur esmu bijis slikts, vai nepietiekoši labs, cenšoties restaurēt to, kas nekad pa īstam nav bijis?
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 16:12
Tie "īstie" ir ievazāts jēdziens no baptistu jauniešu tusiņiem. Par īsto kļūst pēc laulību ceremonijas tas, kuram pasaka "jā"vārdu. Būtībā, cik es palasīju to rakstu sēriju, tad jāsaka, ka tur ļoti daudz kas attiecas uz ikvienu cilvēku un viņa attieksmi pret citiem, jo mēs visu laiku esam kādas ģimenes sastāvdaļa – tur kur piedzimām un augām vai jaunizveidotās. Protams, ka pilnīgi ar jebkuru attiecības nevar izveidot, jo tomēr ir nepieciešams, ka būtu kopīgas kaut kādas intereses un raksturi mazliet līdzīgi vai viens otru papildinoši. Tomēr cilvēku skaits, ar ko var izveidot pāra attiecības ir liels. Viss ir iekš mūsu EGO – vai kādā dzīves mirklī tas nesāk ieņemt pārāk lielu vietu, neatstājot tur vietas nekam citam. Un varbūt nav jāgaida, kamēr otrs kaut ko dos, bet pašam jādod un visa pamatā jārunājas, lai abi zinātu, ko grib, ko gaida utt... Attiecību veidošana ir darbs mūža garumā. Ir viegli, kamēr abi jauni un iemīlējušies no otra jauneklīgā izskata. Tomēr iet laiks un cilvēki mainās ne tikai ārēji, bet arī iekšēji un tāpēc jāpieliek darbs, lai attiecības neizjuktu tikai kādu iedomātu sapņu un ilūziju dēļ, ko mums gribētos, bet nedabūjam, jo pat nepastāstam otram. Un runāt – tas arī ir darbs! Viens no grūtākajiem, jo pačivināt par laikapstākļiem ir viegli, kamēr izrunāt to, kas mūs nospiež, ko gribētu mainīt, meklēt cēloņus tam, kāpēc nav labi..utt...

Protams ir cita runa, ja jau dodoties laulībās ceram uz otru, ka viņš[-a] mainīsies un būs citādāks. Nu nevar taču gribēt, lai žirafe pēc kāda laika pārtaptu par tīģeri. Un pat arī tāda situācijā, lai arī tā nav viegla, var rast risinājumu, ja pirmajā vietā katrs nenoliek savu ego, jo ir daudz kā kopīga pagātnē.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 17:04
Uzskatu, ka "īstā un vienīgā" meklējumi var izrādīties nopietnas ienaidnieka izliktas lamatas. J

o, pirmkārt, daudzi jauni cilvēki tā arī visu mūžu meklē to "īsto un vienīgo", tā arī nestājoties laulībā, Un sliktākajā variantā izmanto mūsdienu liberālās ideoloģijas piedāvāto iespēju "izmēģināt" vai der, jeb stāties seksuālās attiecībās pirms laulības, padzīvot kopā "tāpat". Nu, paskatījos, padzīvoju, pagāja gads, rozā brilles nokrita, taureņi vēderā norima un tas otrs pēkšņi ir tāds kāds viņš ir, ar visiem saviem trūkumiem un vājumu, bet pats atkal labprātāk sekotu savam egoismam. Tādēļ  - ehh, laikam šis nav "īstais un vienīgais" un kā taurenītis lido uz nākošajām salauztajām attiecībām.

Otrkārt, "īstā un vienīgā" lamatās iekrīt nereti arī kristieši, vai nomināli kristieši, kuri laulājušies baznīcā. Un atkal tie paši argumenti - otru nevaru pārtaisīt, padarīt savam ideālam līdzīgu, pats gribu sekot savam egoismam utt. Un laulības krīze klāt.

Domāju, ka nav tādu "īsto un vienīgo" kā to tiražē salda romantiskā literatūra, sieviešu žurnāli un seriāli. Ir mums simpātiski cilvēki, ar līdzīgām interesēm, dzīves uzskatu, seksuāli un garīgi pievilcīgi. Un ja pārliecinies, ka ar šādu Dieva dotu sievieti vari būt kopā, ka jums ir vienāds dzīves pamats un izlem doties laulībā, tad DIEVS SVĒTĪ TĀDU LAULĪBU. Un Viņa svētība ir varena, mūžīga, nepārejoša un neatceļama
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 17:24
"Tie "īstie" ir ievazāts jēdziens no baptistu jauniešu tusiņiem. "

Droši vien. Taču, sajūtu kā uztveram kādu cilvēku no tūkstoša, tas gan ļot trāpīgi raksturo. Ar problēmu un vēlmju pārrunāšanu var panākt tikai tādas lietas, kas abiem ir pieņemams, bet tur kur kādam kautkas kategoriski nav pieņemams iestājas ... nezinu pat kā pateikt, laikam vilšanās. Jo kļūst skaidrs, kā Tu rakstīji "zirafe nekļūs par tīģeri" un, galvenais, pat netaisās. Tā ka atliek tikai norīt "veiksmīgo" izvēli un pievērsties citām lietām, norakstot konkrēto kopdzīves projektu kā savā ziņā izsmeltu. Atliek tikai pieklājīgi eksistēt un pēc labvēļu receptes censties otram atvieglot ikdienu ar laipnību un iepriecinājumiem. Un ja vēl abpusēji ir tā, ka otrs arī žirafē ir mēģinājis saskatīt tīgeri, taču izrādījies, ka nav un nebūs ... Ja vieniem tas ir divpusējs solījums, tad citiem  šai solījumā  iesaistīts arī Dievs, ar kuru nevar pārrunāt solījuma aktualitāti vai neaktualitāti. Nē, nu pateikt jau var, taču atbilde laikam ir izlasāma jau tā pati sen zināmā. Viens solis Tev bija dots un to Tu esi izmantojis.

Varbūt tomēr kāds padalīsies pieredzē kā no sākotnēji abpusēji nemīloša laulātā pāra vienā jaukā dienā ir iznācis mīlošs pāris un cik gadu desmitos tas ir noticis? Parasti tiek publicēti raksti par to, kā cilvēki saglabājuši, atjaunojuši, paspilgtinājuši, .... Viena lieta ir atjaunot to kas ir bijis, bet pienākuma pēc iemīlēties, kā tas iespējams? Faktiski jau RKB saka, ka laulības derīgumam nav obligāti nepieciešama mīlestība. Visu izšķir solījums, kas pie pilna prāt dots un ir netgriezenisks. Lai citiem izdodas. Apdomājiet divreiz, tas notiekti ir tā vērts. Tikai, ko lai apdomā, ja nav pieredzes, kas ir kas un kam kā jābūt?
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 17:33
Un varbūt nav jāgaida, kamēr otrs kaut ko dos, bet pašam jādod un visa pamatā jārunājas, lai abi zinātu, ko grib, ko gaida utt... Attiecību veidošana ir darbs mūža garumā. Ir viegli, kamēr abi jauni un iemīlējušies no otra jauneklīgā izskata.

Lūk, te jau izpaužas tipisks neīsto salikums. "Īstajiem" nekas atticībās ar piepūli nav jāveido, jo viņi vienkārši priecājas viens par otru tādu, kāds viņš ir un nekādi fiziskā skaistuma etaloni, kas visur ir satopami staigājam apkārt, nespēj viņiem otru aizvietot. Ja vēl ir tā, ka "neīstie" nav "iemīlējušies no no otra jauneklīgā izskata", tad ...
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 17:40
Domāju, ka nav tādu "īsto un vienīgo" kā to tiražē salda romantiskā literatūra

Protams, ka nav.  Tie ir pavisam citādi. Tie nav sastopami pēc pieprasījuma, tie neuzrodas ar apžilbinošu seksualitāti, bet gan ar sirds siltumu draudzīgumu, garīgu tuvumu un  vēl kautko tādu, tikai sirdij vien sajūtamu. Un ja vēl tas viss laulībā nekad nav bijis ...
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 18:11
"Uzskatu, ka "īstā un vienīgā" meklējumi var izrādīties nopietnas ienaidnieka izliktas lamatas. "

Kurš te runā par meklējumiem?
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 18:58
Tā vien rādās, ka laulātam vairs neko ieteikt nevar, jo viņš jau ir laulāts, tātad norakstīts, kā savu vienīgo iespēju izmantojušais. Nesprotu, priekš kam te citi komentētāji iepina pirmslaulības izvēles kritērijus, ja tie šai tematā vairs nav ne grozāmi, ne izmantojami? Taču ne jau lai kaitinātu?

p.s. Vēl mazliet ceru, ka kāds te spēs dot piemēru, kā esošās laulības ietvaros ir izdevies izveidot jaunas skaists attiecības, kuras pirms tam nekad nav bijušas.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 19:51
nu, mēs esam piemērs, kā pēc vairāk kā  desmit pilnīgi bezcerīgiem gadiem valstiskā laulībā nāca kristības, laulības baznīcā (kurām nupat 10 gadus nosvinējām) un caur šo pašu Laulāto Tikšanos, kuras materiāls ir izmantots (nezinu, atļauti vai neatļauti) publikācijā, esam izveidojušies par  "īstajiem" :) Jā, varbūt tā "dabiskā" īstošanās ir patīkamāks variants, vismaz iesākumā, bet ja tā netiks kopta, tad arī tā paputēs. Un piepūle nepieciešama no abiem. 
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 21:12
kri, kāpēc Tu tā domā? Es nesaskatu jēgu Tevis teiktajā. Vai varētu, lūdzu, konkrētāk un tuvāk tēmai? Vai nesaproti, ka jautājums ir, ko darīt, ja nekādas virspusējas runas un vispārcilvēcisku vērtību piebāztas receptes nedod labu rezultātu? Varbūt Tev līdzēs šāds piemērs? Mīli savu tuvāko kā sevi pašu. Un tagad, ievērojot šo universālo formulu ej un precies ar jebkuru cilvēku. Vai ievērojot vien šo formulu Tev notekti iznāks laimīga laulība ar jebkuru? Domāju, Tu pati pateiksi, ka tas navīstais un tas nav īstais ... Un kā tad Tu fomulēsi to īsto, lai foruma lasītāji Tevi neizsmietu par vārda "īstais" lietošanu? Tepat forumā ir cita tēma par to, kā cilvēki meklē sev otru pusīti (atkal tik banāi skan) un tur jau nu gan neviens nebrīnās par terminu "istais". Tā kā, lūdzu par tēmu, vai arī klusē.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 21:56
Uldi, piedod, bet vairāk Tev neko neteikšu - es atsaucos uz Tavu aicinājumu "dot piemēru, kā esošās laulības ietvaros ir izdevies izveidot jaunas skaistas attiecības".  Bet Tu mēģini mani izsmiet. Mēģini pats veidot skaistas attiecības, tas ir jebkura laulātā uzdevums. Un domāju, ka neesi stājies laulībā ar kaut kādu vienalga kādu nepazīstamu cilvēku i, bet ar cilvēku, kuru vismaz kādu brīdi esi mīlejis un kuram šo to esi apsolījis.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
21.11.2007 22:15
kri, no Tevis teiktā es biju sapratis, ka Tu par mani pasmējies. Un kur tad Tavs piemērs, par ko Tu runā? Varbūt domāji, ka to raksti, bet tā arī neuzrakstīji. Nu labi, miers ar Tevi.
Kādam jau esmu kautko apsolījis un es neteiktu, ka neesmu pildījis. Bet, ja Tu nederi otram un otrs neder Tev un ja Tu zini un otrs zin, ka citam gan lieliski der, tad ko? Neko. Pildi vien tālāk savu pienākumu, kas otram nemaz no Tevis nav vajadzīgs. Jēga?
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 09:54
Fiška, manuprāt, ir tajā, ka:

1. abi "meklētāji" meklē ne-reālus cilvēkus, kuru modeļus ir paši, vai ietekmēti no dažādas informācijas, izdomājuši. Protams, nav viegli, (ja vecāki nav ieaudzinājuši reālu attieksmi pret dzīvi un cilvēkiem), izvērtēt cilvēku tādā jūtu, emociju (un pamatinkstinkta iedarbības!) žvingulī. Tāpēc viņi nespēj iedomāties, ka cilvēkam var būt dažas vājības, viņš var kļūdīties, u.t.t.

2. Abi "meklētāji" apzināti izvairas domāt par savas dzīves materiālo pusi (tas taču tik neromantiski!). Un tad sastopas ar pārsteidzošu faktu, ka vajag savu dzīvokli, pārtiku, apģērbu, naudu, ... Un vairākumā gadījumu tieši šī materiālā puse ir vai nu niecīga, vai vispār nepastāv. Jādzīvo pie "senčiem" vai kojās. Naudas ir smieklīgi maz ēšanai. Kur nu vēl kādam ceļojumam. Jāmeklē darbs. Sākas "rīvēšanās".

3. Abi "meklētāji" nav iedomājušies, ka neviens nevar būt savai "otrajai pusītei" visa pasaule. Ka viņai / viņam var (un drīkst) būt savas intereses, savs darba kolektīvs, savs hobbijs, pat vēlēšanās vienatnē pasēdēt parkā. Pat pārdabiski stipras jūtas nedrīks būt iemesls otra cilvēka "privatizēšanai".

Bet galvenais ir tas, ka meklējot jau nevienu neatradīsi. Laulības tiek slēgtas Debesīs. Vai arī neslēgtas nemaz.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 12:09
Kādi meklētāji? Neviens neko nemeklē. Tas, kas katram ir derīgs un vajadzīgs ir uzradies pats no sevis, taču ir neaizsniedzams esošo saistību dēļ, kuras nav un nav bijušas vajadzīgas ne vienem, ne otram, jo nekad nav bijušas balstītas uz mīlestību. Kam te tā rūp? Kāda te vēl materiālā puse? Vai tad par tās trūkumu es rakstu? Taču, nē. Kāpēc nevar runāt par konkrēto lietu?
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 12:10
Ar frāzi "kam te tā rūp?", es domāju, ko tikai cilvēki man atbildēs neraksta, bet vismazāk par to.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 12:21
"Laulības tiek slēgtas Debesīs. Vai arī neslēgtas nemaz."

Ko šis teikums visa iepriekšminētā sakarā dod? Ierādīji man vietu, lai es neizrunājos? Tātad tēma nav diskutējama? Jeb vienkārši diskusijas dalībniekiem citu argumentu, kā viena likuma frāze, nav un arī praktiski derīgu ieteikumu nav?

Tad būtu labi, ja pirms lauībām cilvēks būtu apveltīts ar debesu līmeņa pieredzi un izpratni, citādi līgums ir noslēgts debesu līmenī, bet dzīve notiek zemes līmenī ar visām no zemes līmeņa izrietošajām kļūdām un pārpratumiem.

Te pēkšņi atcerējos frāzi, "ko sasiesi virs zemes, tas būs sasiets arī debesīs, ko atraisīsi virs zemes, tas būs atraisīts arī debesīs". Vai laulību gadījumā tā nav piemērojama?
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 12:31
Uldiss, mani pārsteidz Tavi vārdi vakar 17.40 par to, ka nekad starp jums nekas [gribētais un gaidītais] nav bijis. Nu bet tad jau ko tad tagad brēkt [ja vien labais kas bijis nav aizmirsts, ko sakrājies rūgtums neļauj atcerēties]? Taču ne jau piedzirdīts pie altāra tiki vests? Savu jā teici pie pilnas apziņas. Un Dievs savu svētību ir devis. Man liekas, ka ir jālūdzas par skaidrību, par pazemīgu sirdi, par padomu, par sapratni, par daudz ko, lai arī negribas. Dievs var salauzt spītību, kas mūsos ik pa laikam uzjundī un saceļas pret Dieva iecelto kārtību.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 12:48
> uldiss
Labi. Tad definē savu problēmu Īsi. Vai tā nav mūslaiku klasiskā - sastapu burvīgu meitemi, bet nav kur likt sievu un bērnus?
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 13:10
Uldiss,

tad definē, skaidri kāda ir problēma un ko Tu vēlies, lai Tev pastāsta. Šķiet, Kri jau minēja labu piemēru kā "neīstie" Dieva žēlastībā kļuva par "īstajiem". Kādēļ tas nederēja?

Vai nav tā, ka vienkārši vēlies "piegriezt" Dieva Vārdu savām vajadzībām? Protams, pilnīgi neko nezinu par Tevi, tavu situāciju utt. Bet vai tad tiešām "jā" pie altāra teici piespiedu kārtā, tiki apmānīts utt? Ja tā, tad ir tāda instance kā Baznīcas tiesa, kas šādi viltības rezultātā slēgtu laulību var atzīt par spēkā neesošu un nenoslēgtu.

Bet ja piekriti precēt sievieti labprātīgi, tad..... nu ar to, ka tagad atrasta kāda "īstāka" diezin vai kaut ko var mainīti. Vai tad neatbildi par saviem vārdiem un solījumiem? Dievs tos uztver nopietni.

Ja vēlies laicīgu atbildi uz saviem jautājumiem, paskaties kādu bulvārpreses izdevumu - tur 50-gadnieku krīzes nomākti populāri vīrieši labi pamato kādēļ šķirta viņu otrā, trešā laulība. Izrādās katra no iepriekšējām neesot bijusi tā "īstā un vienīgā" :)  
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 14:16
"Taču ne jau piedzirdīts pie altāra tiki vests? Savu jā teici pie pilnas apziņas. "

Nu bet protams, ka pie pilnas apziņas. Tikai tā apziņa bija piebāzta ar daudzko tādu, ka nenieka nepalīdz situācijā, kad nav garīgas saskaņas un patiesas tuvības pāra starpā. Lēmuma pieņmšanas pamatā bija kompromisu virkne: izskatās labi, lai gan varētu vēl labāk, piemīt virkne labu tikumu, kristiete, kopīgs pazīšanās laiks vismaz 3 gadu garumā.... Kur un uz kāda pamata nu pēkšni metīsies ko citu meklēt? Vai tas maz ir ētiski pēc tik ilgas pazīšanās? Laikam jau tāds tas dzīves ceļš nolikts, nav ko meklēt iedomātus iedeālus u.tml. Nu, nebija laulību dienā, ne arī ipirms tam skaidra un nepārprotama pārliecība, prieks ,ilgas, sajūsma par otru. Un tas tā bija abiem. Ko, nu? Skatos, neviens tālāk  netiek par nosodījumu vai padomiem, kā būtu vajdzējis rīkoties pirms tam. Pats vainīgs. Nu un? Ko tas šodien dod?

"tad definē, skaidri kāda ir problēma un ko Tu vēlies, lai Tev pastāsta. Šķiet, Kri jau minēja labu piemēru kā "neīstie" Dieva žēlastībā kļuva par "īstajiem". Kādēļ tas nederēja?"

Nederēja, jo es no kri teiktā neko tādu nesapratu. :) Es jau pats jautāju pēc reāla piemēra, kā no nekā rodas tas, kas noslēgtā laulībā vajadzīgs, bet līdz šim anv Konkrēts piemērs pagaidām šeit nav sniegts.

Ko es vēlos? Es vēlos vēl vienu iespēju. Taču, ja tādas nav, tad reālu recepti, esošās formālās laulības pārvēršanai par īstu, patiesi gribētu un abpusēji iepriecinošu laulību. Protams, skepses manī netrūkst un tas bremzē. Es jau teicu, ka rakstu sērija par laulāto sirdsapziņas izmeklēšanu man neko praktisku nedod, jo piekritīsiet, ka saliekot jebkurus divus kaut cik pivilcīgus cilvēkus kopā un izpildot rakstā minēto recepti tāpat automātiski nekāda laimīgā laulība no viņiem neiznāks. Kam tā ir laimīga, tam droši vien uzlabos, bet kam nav, tas sevi grauzīs tālāk, analizēdams, kur esmu rīkojies nepietiekoši labi.

"Vai tā nav mūslaiku klasiskā - sastapu burvīgu meitemi, bet nav kur likt sievu un bērnus?"

Var teikt arī tā, taču pavisam citā secībā. Mana laulība jau no sākta gala nebija ne nieka labāka, kā līdz brīdim pēc daudziem gadiem, kad es to skaidri apzinājos. Satiktā persona nāca vēlāk, tikai apstiprinot mans domas par to, ka var taču būt ka cilvēki der viens otram bez kautkādas nemitīgas obligātās piespiešanās, ko tiražē dažādi attiecību padomdevēji.  Sievu un bērnu ir kur likt. Viņi nav nekādas liekamas mantas. Viņi man vienmēr būs tuvākie cilvēki un manu rūpju objekts. Kā es sievai, tā sieva man novēl laimīgu dzīvi, taču abi zinam, ka vien otrsm to nesējam dot. Kopš to izrunājām, attiecības kļuva draudzīgākas un patiesākas, taču tas nav risinājums.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 14:30
Bet ja piekriti precēt sievieti labprātīgi, tad..... nu ar to, ka tagad atrasta kāda "īstāka" diezin vai kaut ko var mainīti. Vai tad neatbildi par saviem vārdiem un solījumiem? Dievs tos uztver nopietni.

Atrastajai "īstākajai",ar līdzšinejās laulības problēmām nav nekāda sakara.

Vai solījums mīlēt nozīmē apgrūtināt ar savu klātbūtni? Šķiet, mīlestībai nav attāluma robežu. Ko nozīmē mīlēt? Tuvākmīlestība? Tad es mīlu visus cilvēkus, tādējād izpildās arī konkrētais solījums. Un šeit es nerunāju tikai par teorētisku mīlestību, bet gribu turpināt ar atbildību rūpēties visa mūža garumā. Ko vēl?
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 14:34
Uldiss,

nevēlos tiesāt un gudri spriedelēt. Katra cilvēka dzīve unikāla.

Bet no bibliskā viedokļa nedabūsi savādāku skaidrojumu - Dieva priekšā slēgta laulība ir nešķirama, ja par to runā. Punkts.

Bet Kri tiešām iesāka rakstīt par konkrētu savu piemēru kā no "neīsto" laulības kļuva par "īsto". Un to var izdarīt tikai Dievs. Ja abu laulāto skatiens ir pievērsts mūsu Kungam Jēzum Kristum un viņi abi vēlas sekot Viņam un pildīt Dieva gribu, tad visu var saglābt un laulību darīt par "īsto".

Kri jau minēja Laulāto tikšanos. Tā ir kristīgo ģimeņu kustība, kuras semināros un mazajās grupās Dieva svētību savās attiecībās var saņemt jebkurš pāris.

Es no savas puses varu minēt Kānas Ģimeņu brālību, kurā paši esam. Vairāk nekā 60 pāru tā ir vieta, kur atzīt savu nespēku savā spēkā veidot attiecības un lūgt Kungam atjaunot mīlestību, dziedināt ievainojumus un padarīt pāri no jauna vai pirmo reizi par "īsto". Tas ir piedošanas, savstarpējas kalpošanas, uzmanības, ieklausīšanās ceļš. Bet to var veikt tikai ja abi to vēlas un vērš skatienu uz Kristu.

Jāsaka gan, ka ienākšanas Kānas ģimeņu brālībā notiek vasaras sesijas laikā, jeb nedēļā kad notiek ģimeņu rekolekcijas. Nezinu vai jums ir labi tik ilgi gaidīt :(  
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 14:37
"Vai nav tā, ka vienkārši vēlies "piegriezt" Dieva Vārdu savām vajadzībām? "

Laikam jau gribu. Nez, kā luterāņiem un pareizticīgajiem tas izdodas, ja viņi to pašu evanģēliju un baušļus ievērodami, pieļauj laulības šķiršanu? Turklāt, pirms nepilna gada atceros, kā katoļu priesteris teica: "mūsu brāļi luterāņi, mums praktiski nav atškirību, visi ejam pie Dieva".
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 14:44
Diemžēl, Uldiss, nāksies vēlreiz Tevi apbēdināt - no bibliskā viedokļa skatoties Dieva priekšā slēgta laulība IR NEŠĶIRAMA. Punkts. Protams, ir kas šķir, laulā otrreiz.  Bet ir arī "kristieši" kas laulā homoseksuāļus utt. Tas protams, nav arguments.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 14:44
Ja vēlies laicīgu atbildi uz saviem jautājumiem, paskaties kādu bulvārpreses izdevumu - tur 50-gadnieku krīzes nomākti populāri vīrieši labi pamato kādēļ šķirta viņu otrā, trešā laulība. Izrādās katra no iepriekšējām neesot bijusi tā "īstā un vienīgā" :)

diez vai viņi tā domāja jau savas laulības pirmajā dienā. tāpēc nevajag vilkt paralēles. vismaz tik daudz jau nu varēja no maniem tekstiem izlobīt, lai nabūtu lieki jāironizē par to, kas nav.
Komentāri:12Nākamie
 Saraksts/Citas sarunas/Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem