Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Citas sarunas/Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
Komentāri:Iepriekšējie12
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 14:45
"Vai nav tā, ka vienkārši vēlies "piegriezt" Dieva Vārdu savām vajadzībām? "

Laikam jau gribu. Nez, kā luterāņiem un pareizticīgajiem tas izdodas, ja viņi to pašu evanģēliju un baušļus ievērodami, pieļauj laulības šķiršanu? Turklāt, pirms nepilna gada atceros, kā katoļu priesteris teica: "mūsu brāļi luterāņi, mums praktiski nav atškirību, visi ejam pie Dieva".

Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 130 Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem 22.11.2007 14:44

Diemžēl, Uldiss, nāksies vēlreiz Tevi apbēdināt - no bibliskā viedokļa skatoties Dieva priekšā slēgta laulība IR NEŠĶIRAMA. Punkts. Protams, ir kas šķir, laulā otrreiz.

 

Bet, kā viņiem to izdodas savienot?
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 14:50
Bija man kādreiz piedāvājumi doties uz Kānas pasākumiem, taču toreiz neaizgājām:(. Tagad nezinu, vai tur ir kādi brīnumi, vai nav. No kri teksta tiešām neko konkrētu nevar saprast.
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 15:22
Uldiss! lasu ko raksti, bet nesaprotu. Ja pie pilnas saprašanas abi bijāt, kad to "Jā " viens otram teicāt, tad taču kaut kāda patikšana bija!!! Neviens taču nesper tādu soli, tikai tāpēc, ka kādu pazīst ilgāku laiku, vai tikai tāpēc, ka vienas ticības!! Pamēģini taču atsaukt atmiņā, kas tas bija, kāpēc spērāt šādu soli! Kaut kam labam taču jābūt! Nu , ja bija tikai bail palikt vieniem, meklēji komfortu, tad gan nezinu...
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 15:32
Uldi, es pateicu ļoti konkrēti - mums palīdzēja Laulāto Tikšanās rekolekcijas plus abu personīga vēlēšanās un piepūle veidot savas attiecības labākas. 
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 16:38
> uldiss

Tu toreiz pārsteidzies. Ko darīt? Lūk, viens variants no Tava komenta: "...Lēmuma pieņmšanas pamatā bija kompromisu virkne: izskatās labi, lai gan varētu vēl labāk, piemīt virkne labu tikumu, kristiete, kopīgs pazīšanās laiks vismaz 3 gadu garumā.... Kur un uz kāda pamata nu pēkšni metīsies ko citu meklēt? Vai tas maz ir ētiski pēc tik ilgas pazīšanās? Laikam jau tāds tas dzīves ceļš nolikts, nav ko meklēt iedomātus iedeālus...". Vai viņa Tevi tik ļoti traucē, ka Tu nespēj viņu paciest blakus sev? Kas tad viņā tagad ir tik nepieņemams? Katrā citā arī būs savas "utis", pie tam, tagadējās Tu jau pazīsti, bet nākamās var izrādīties niknākas un briesmīgākas.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 16:48
Nu redz cik labi. Sākam jau saprasties. :)

Tātad, vai Jūsu attiecības bija padzisušas, vai arī kā manā gadījumā, kad jau no sākuma nekā prātīga nebija? Nu, iepazīšanās mirklī jau kautkas bija uzdzirkstījis, taču līdz laulībām no tā praktiski nekas pāri nebija palicis. Laulājoties bija cerība, ka nu tagad, kad mēs ar labu nodomu būsim nokārtojuši attiecības Dieva un cilvēku priekšā, saņēmuši svētību un kļuvuši visādā ziņā rīcībspējīgi, tad gan jau ka viss veidosies un attīstīsies. Diemžēl, kā jau teicu, ar laiku iznāca atskārst, ka ja nekas būtiski nemainās, tad atliek vien divu pieslīpējušos, taču atšķirīgu cilvēku nīkšana kopā. Nu, nav tā visiem! Un trakākais, ka es to tagad zinu arī praktiski, nevis tikai no literatūras.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 17:03
Vai viņa Tevi tik ļoti traucē, ka Tu nespēj viņu paciest blakus sev? Kas tad viņā tagad ir tik nepieņemams? Katrā citā arī būs savas "utis", pie tam, tagadējās Tu jau pazīsti, bet nākamās var izrādīties niknākas un briesmīgākas.

Vai tiešām ir jēga iztirzāt līdz detaļām, ja tāpat nav ne tuvu, ka kāds varētu man praktiski realizējamu derīgu padomu iedot? Protams, ka katrā ir savu plusi un mīnusi, taču esmu saskāries ar gadījumu, kur kopā ar plusiem der arī mīnusi, jo ir tik laba saderība, par kādu nekad agrāk pat iedomāties nespēju. Un, abpusēji. Diemžēl, ne esošajā laulībā.

Neko tādu speciāli neesmu meklējis. To pat speciāli meklēdams nevar atrast. Agrāk dzirdot banālo vārdu "īstie", mani pārņēma viegla ironija, bet nu vairs ne.  Ir tā, ka šķiet, šī ir mana iespēja pārvērsties no nīkuļa par normālu cilvēku. Kāpēc manā dzīvē ir piespēlēts šis gadījums? Ko Dievs vēlas man šoreiz pateikt, var tikai minēt. Likumus zinām, taču zinām arī to,ka Dievs vēlas lai sieva būtu iepriecinajums vīram un vispār lai cilvēki ir priecīgi. Kāds ir laulības mērķis, ja abiem laulātajiem tā izrādījusies par kādreiz pieņemta lēmuma seku stiepšanu, pielāgošanu, pieciešanu?
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 18:31
Uldiss, ne obligāti tas ir Dievs, kas Tev piespēlējis sievieti, lai kaut ko pateiktu. Viesbiežāk tas ir velns-kārdinātājs, kas piespēlē mums-vājajiem cilvēkiem vissaldākās, vistīksmīgākās, visjaukākās lietas, apstākļus uc, lai sakārdinātu, izjauktu, sašķeltu utt. Un Dievs debesīs ir tas, kurš raugās uz mums, ko darīsim - vai iesim vieglāko ceļu, kas sola laimi, priekus, mieru, vai pastāvēsim līdz galam tajā, kur esam saņēmuši Dieva svētību?!  Man domāt, ka katrs, kurš dzīvo laulībā, ir piedzīvojis vai vēl piedzīvos līdzīgu kārdinājumu un ne velti tieši tajā brīdī, kad kādas grūtības ir esošajā laulībā. Nav vērts kārdinātājam piestāties, kad viss ir kārtībā. Viņš izmanto mūs, kad esam vāji, kad esam gatavi noticēt iluzorai laimei citur.

Tu saki, ka abi ar sievu aprunājāties un jums palika vieglāk. Bez šaubām - runājot mēs dalam sāpi, sastāvējušās grūtības ar tuvāko. Un tā vien šķiet, ka varbūt neesat gadiem runājuši, bet sevī kaut ko krājuši un krājuši... Ja jūs gribat, tad jūs varat. Un varat kā viens no augstāk minētajiem teicis - Dieva spēkā, ar Viņa svētību..

Jūs varat iet arī to ceļu, par kuru šķiet farizeji vai mācekļi ar Kristu runāja, ka Mozus bauslībā bija pieļaujama laulības šķiršana. Un ko Kristus atbild? - šķiršanās raksti tika doti cilvēka sirdscietības dēļ. Jā, cilvēks var aizvilkt savus rozā aizkariņus, aiziet uz tiesu un laulību izšķirt, bet debesīs to tāpat neižškirs. Dievs priekšā laulība pastāvēs, līdz nāve jūs šķirs. Līdz ar ko Dieva priekšā jaunas attiecības būs tikai visparastākā laulības pārkāpšana.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
22.11.2007 22:57
"Man domāt, ka katrs, kurš dzīvo laulībā, ir piedzīvojis vai vēl piedzīvos līdzīgu kārdinājumu un ne velti tieši tajā brīdī, kad kādas grūtības ir esošajā laulībā."

Universālais teksts šoreiz neder. Vajadzēja lasīt, ko es rakstīju: "Mana laulība jau no sākta gala nebija ne nieka labāka, kā līdz brīdim pēc daudziem gadiem, kad es to skaidri apzinājos." Nu nav man nekāds prieks atkārtot vēl un vēl nepatīkamu patiesību, tikai tāpēc vien, ka kāds komentētājs necenšas izlasīt visu to, par ko ir runa.
Tā jau laikam ir, ka neviens te brīnumu risinājumu neieteiks. Paldies par man veltīto uzmanību.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
26.11.2007 17:35
šie divi citāti izraisa papildus jautājumus:

"Jūs varat iet arī to ceļu, par kuru šķiet farizeji vai mācekļi ar Kristu runāja, ka Mozus bauslībā bija pieļaujama laulības šķiršana. Un ko Kristus atbild? - šķiršanās raksti tika doti cilvēka sirdscietības dēļ."

Bet, ja iemesls nav sirdscietība? Nu, mēdz būt dažādi iemesli. Turklāt, vai tiešām Mozus bija atļāvis pārkāpt vienu no baušļiem?

"Dievs priekšā laulība pastāvēs, līdz nāve jūs šķirs. Līdz ar ko Dieva priekšā jaunas attiecības būs tikai visparastākā laulības pārkāpšana."

Kāpēc RKB laulā tādus pārus, kuru iepriekšējā, taču jau šķirtā laulība nav notikusi baznīcā? Būtībā tā ir atkārtota laulība, jo nav nekāda pamata uzskatīt, ka iepriekšējā - valsts institūcijā publiski noslēgtā, būtu bijusi nederīga. Ja tomēr kāds uzskata, ka ir bijusi nederīga, tad iznāk, ka neviena laulība ārpus RKB nav derīga, līdz ar ko, arī periods pirms 2000 gadiem vispār ir bijis laulības pārkāpšanas periods. Domāju, ka nē. Kaut vai tāpēc, ka tai laikā jau darbojās bauslis "par nepārkāpšanu".
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
26.11.2007 19:50
Baznīca nejaucas civillaulībās, ja tās noslēdz cilvēki, kas nepieder kristīgajām konfesijām. Tomēr, attiecībā uz konkrēto gadījumu, jāatgādina, ka laulība Baznīcā, uzticības solījums Dieva priekšā ir viens no sakramentiem. Laulības nozīmi var dalīt divās daļās;
1) sakrālā - uzticības zvērests Dieva priekšā, kas tai piešķir sevišķu nozīmi.
2) sociālā - sabiedrības pieredze, kas rāda, ka normālas ģimenes attiecības var veidot tikai balstoties savstarpējā uzticībā. Vecāku savstarpēja uzticība un mīlestība ir sevišķi svarīga bērnu audzināšanā.
Pieļauju, ka šajā gadījumā nelaimes cēlonis, iespējams, ir agrāk pieļautā nenopietnā attieksme pret Laulības Sakramentu.
Batseba
pievienojies: 04.11.2005
Komentāri: 516
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 09:40
> ARM
Jā. Bet jāsāk ar konkrēto personu audzināšanas nepietiekamību ģimenē, kur vajadzēja ieaudzināt kristietības principus, kuri ietver sevī arī atbildību par savu rīcību.
imelda
pievienojies: 03.04.2005
Komentāri: 66
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 11:34
Vēlos pateikt savas domas šajā jautājumā.

Daudz ir runāts par svētzādzībām, sakarā ar Svētās Komūnijas pieņemšanu. Nekur neesmu lasījusi vai dzirdējusi, ka arī Laulības Sakramenta nepārdomāta pieņemšana varētu būt "zādzība". Manuprāt, tieši tā ir. Ja divi nenobrieduši cilvēki noslēdz laulību ar domu - varbūt, kaut kas sakārtosies vai šaubās Sakramenta saņemšanas laikā par lēmuma pareizību, tad šeit ir lietas būtības nepareiza izpratne pašos pamatos.

Ja cilvēks, kurš devis zvērestu Dievam(salicis mūža solījumus), neiztur un vēlas aiziet no klostera, tad vadītāju pienākums ir izvērtēt cilvēka motivāciju zvēresta slikšanas brīdī, noskaidrojot vai cilvēks stājoties klosterī ir bijis iekšēji brīvs. Vai nav bijušas citas ilgas - dibināt ģimeni u.tt. Ja tā, tad ir skaidrs, ka lēmums pieņemts neapdomāti.

Uldi, Tev ir ģimene un Tev ir par to jāturpina rūpēties. Bērniem svarīga ir abu vecāku mīlestība un klātbūtne audzināšanā. Redzu, ka Tu to saproti.

Bet, ko darīt ar sirdi, kurai pavēlēt nevar. Atliek pazemīgi pieņemt. Reizē lūgt no Dieva gudrību, ko darīt. Cits Tev padomu iedot nevar un atbildību nest arī nevar. Mūsu dzīves ir ļoti skaisti mākslas darbi, kur galvenais Mākslinieks un Skolotājs ir Dievs.

Cerību dod atziņa, ka Dievs spēj sakārtot visu. Darīt laimīgus visus.

Ja uz Viņu ceram, paļaujamies un uzticamies.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 12:16
Baznīca nejaucas civillaulībās, ja tās noslēdz cilvēki, kas nepieder kristīgajām konfesijām.

Kāds sakars ir baznīcai ar laulību? Laulība ir starp diviem cilvēkiem un tā var tikt noslēgta jebkur, jo ir atkarīga tikai no abu brīvās gribas. Tas, ka baznīca dod savu svētību, ir tikai papildinājums, kā ceļamaize. Arī civillaulība tiek noslēgta Dieva priekšā, jo cilvēkam nav iespējams neko paveikt, kas nenotiktu Dieva priekšā, jo Dievs ir visur. Ja jau RKB veic otrreizēju laulāšanu, pēc tam kad ir šķirta civillaulība, tad zūd jēga uzsvērt vārdus par mūžīgu nešķiramību.

P.s. Vai laulību solījumā cilvēki solās viens otram, vai Dievam? Mīlestība (kas tiek solīta) ir rūpes, taču es nedomāju, ka mīlestība nozīmē obligātu otra cilvēka apgrūtināšanu ar savu klātbūtni, ja abiem tā nav nepieciešama vai pat ir nomācoša.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 12:28
1) sakrālā ...., 2) sociālā .......

laikam par pašu laulības jēgu un pamatu jau ir aizmirsies. kāpēc divi cilvēki paliek kopā? jo no viņiem to prasa citi? bērniem vajag abus vecākus. domāju, tas ir pašsaprotami, taču, vai bērni ģimenē, kurā pietrūkst mīlestības, aug laimīgi? ja vecāki paši nav laimīgi, ko viņi var dot saviem bērniem? kā tu vari zināt, kā "mīlēt savu tuvāko, kā sevi pašu", ja tu nemaz nezini, kā sevi mīlēt, jeb liedz sev to?
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 185
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 13:02
Baznīcā noslēgtā laulība no civillaulības atšķiras ar to, ka Baznīcā solījums tiek dots Dieva priekšā. Lai šo lietu pilnībā saprastu, ir jāiepazīstas ar RKB mācību par laulību. Kā jau iepriekš minēju, nelaimes cēlonis meklējams attieksmē, ar kādu tika noslēgta laulība.
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 16:29
Uldiss, par to sirdscietību runājot - tā piemīt ikvienam no mums - ikvienam grēciniekam. Diemžēl:( Un lai nenodarītu vairāk pāri otrajam dzīvojot kopā  kā dzīvojot šķirti, tad tika dots šķiršanās raksts. Taču tas tik un tā nepieļāva veidot jaunas attiecības. Tā kā jebkurā gadījumā labāk ir izlīgt esošajās attiecībās un tad kad izlīgts un samierināts, tad jau arī vairs nav jēga dzīvot šķirti.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 17:01
ARM
pievienojies: 29.05.2007
Komentāri: 24 Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem 27.11.2007 13:02

Baznīcā noslēgtā laulība no civillaulības atšķiras ar to, ka Baznīcā solījums tiek dots Dieva priekšā.

Bet es rakstīju, ka cilvēks neko nevar izdarīt, kas nebūtu Dieva priekšā. Arī civillaulību nevar noslēgt, lai tā nenotiktu Dieva priekšā, jo Dievs ir visur. Tātad civillaulība būtībā neatšķiras no baznīcā noslēgtas. Laulības nav ceremonias vieta vieta, bet vienošanās starp diviem cilvēkiem. Un kam cilvēki baznīcā esot dod savu solījumu - viens otram, vai Dievam? Es domāju, viens otram un turpat lūdz Dieva svētību.

 

Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 161 Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem 27.11.2007 16:29 ....Tā kā jebkurā gadījumā labāk ir izlīgt esošajās attiecībās un tad kad izlīgts un samierināts, tad jau arī vairs nav jēga dzīvot šķirti.

Izlīgt nav problēmu. Īstenībā jau nav par ko izlīgt. Bet iedegt nebijušu mīlestību, tur jau tā problēma, par ko es visu laiku rakstu. Tāpēc atkārtošos teikdams, ka ja viss būtu tik vienkārši, kā laulāto padomdevēji iesaka, tad varētu no jebkuru divu cilvēku salikuma pēc receptes izveidot laimīgu laulību. Nu, Jūs jau paši saprotiet, cik tas ir reāli.
Saara
pievienojies: 29.11.2005
Komentāri: 218
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 17:30
Uldiss, vai mīlestība sevī ietver tikai pacilājošas sajūtas un taureņus vēderā?
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 20:41
Paklau, Uldiss, ko Tu vēlies dzirdēt? Visi Tavi teksti ir tikai sevis attaisnošana. To arī pats iepriekš atzini. Izskatās, ka Dieva Vārds Tev nav autoritāte, jo tas saka: "Ko Dievs savienojis, to cilvēkam nebūs šķirt".
Nu Tu taču "fiziski" vari pārkāpt laulību un neviens cilvēks Tevi par to nesodīs. Tas, ka mocīs sirdsapziņa, tas cits jautājums. Jo Dieva acīs Tev ir un vienmēr paliks tikai viena sieva, tā ar kuru Tu esi laulājies.
Bet man tā arī līdz galam nav skaidrs, ko šeit vēlies sadzirdēt? Te neviens Tev neteiks, ka vari droši šķirt Dieva priekšā slēgtu laulību. Punkts.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 23:04
to vienīgo frāzi, ko daži nemitīgi atkārto, es pats zinu. taču, konkrētu atbilžu uz maniem jautājumiem tā arī nav.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 23:11
Uldiss, vai mīlestība sevī ietver tikai pacilājošas sajūtas un taureņus vēderā?

ne tikai to. taisni jābrīnās, par ko Tu mani turi! intersanti, kā Tu noraksturosi mīlestību. nevis tuvākmīlestību, bet laulāta pāra mīlestību. jo, tur noteikti ir atšķirība.
uldiss
pievienojies: 20.11.2007
Komentāri: 177
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 23:32
"Justas
Komentāri: 133Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
27.11.2007 20:41
...
Bet man tā arī līdz galam nav skaidrs, ko šeit vēlies sadzirdēt?"

Nu tad tā! Vispirms izlasi rakstu, kura komentāros esi nonācis. Tad izlasi VISU manis teikto par manis rosināto tēmu šī raksta sakarā, un tad pamēģini pats sev atbildēt, kas Tev vēl nav skaidrs, "ko es šeit vēlos sadzirdēt". Vienkārši apnīk jau n-tās reizes atkārtoties priekš tiem, kas te ielekuši no malas komentēt, pat neiedziļinoties.
P.s. Ja Tu saki, ka Dieva vārds man nav autoritāte, tad laikam visai ārpusRKB kristiešu saimei ir līdzīgi, jo šķiet viņi visi saskata risinājumu jautājuma "savienojis - nebūs šķirt" gadījumos, kad no savienotajiem nekas prātīgs nav iznācis.
core
pievienojies: 14.01.2005
Komentāri: 130
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem
28.11.2007 10:04
Neko oriģinālu nepateikšu, protams, ka iedegt nebijušu mīlestību cilvēkam ar savu spēku ir grūti un varbūt neiespējami. Bet Dievam nekas nav neiespējams, tātad jālūdz. Problēma, iespējams ir tur, ka Tu īstenībā dvēseles dziļumos to nemaz nevēlies.

Varbūt sāc ar to, ka pārdomā visu labo, kas ir bijis šajā laulībā un pateicies Dievam par šīm dāvanām.
Enija
pievienojies: 20.08.2005
Komentāri: 4
Re: Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem Es laikam ljoti noveeloti pateikshu, bet ceru
20.01.2008 23:56
, ka mani izlasiisi.
Luudziet un jums tiks dots ...Ja tu nemiili, tad vienkaarshi taapeec, ka tevii nav miilestiibas. Luudz, lai Jeezus tev daavaa miilestiibu. Jo nekas jau nemainiisies ar naakosho. Kaadu laicinju buus jauki, bet liidzko "rozaa brilliishu laiks buus beidzies" tad atkal teiksi visu to, ko tagad saki. Tu domaa, ka tiem iistajiem paariem briizhiem nav taa, ka es vinju vairaak nevaru paciest, bet tad uz celjiem un vispirms meklee, kas pashaa nav, bet ne otraa, bet ja tieshaam otra pusiite ir skaidri redzams, ka kritusi greekaa, tad luudz par vinju. Ar vaardiem paarsvaraa maz var kaut ko panaakt. ...luugshana ir paari visam. ...Kaa Jeezus luudzaas liidz asins sviedriem.  Nesaku to no teorijas, no izlasiitaas literatuuras, bet no dziives pieredzes. Arii prasme miileet ir jaaizluudz...
Komentāri:Iepriekšējie12
 Saraksts/Citas sarunas/Sirdsapziņas izmeklēšana laulātajiem