Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Apsveikumi jaunajam Pāvestam
20.04.2005 pl. 15:59

Sagatavoja Oskars Jabloņskis OP

No visām pasaules malām nāk apsveikumi jaunajam Pāvestam. Vācijas kanclers Gerhards Šrēders izteicies, ka “tas ir liels pagodinājums Vācijai”.

ASV prezidents Džordžs Bušs teica, ka “(Racingers) ir apdāvināts ar lielo gudrību un zinību. Viņš ir cilvēks, kurš kalpo Kungam”.

Savukārt, dažu valstu vadītāji, piemēram, Žaks Širaks, Silvjo Berluskoni vai Hosē Luiss Zapatero aprobežojās ar “standarta” apsveikumiem.

Jauno Pāvestu apsveica arī Lielbritānijas Galvenais rabīns Jonatans Sakss. Viņš izteica cerību, ka šis pāvests turpinās Jāņa XXIII un Jāņa Pāvila II ceļu, attiecībā uz jūdaismu un Izraēlu.

Luterāņu pasaules federācija aicina visus kristiešus “lūgties Dieva svētību un spēkus Benediktam XVI”. Paziņojumā tika arī pasvītrots, ka luterāņi cer, ka ekumeniskais dialogs starp šo konfesiju un katoļiem attīstīsies vēl vairāk, balstoties uz vienošanās sasniegtām jau 40 gadus ilgstošām sarunām, īpaši attiecībā uz attaisnošanu, kalpošanu un sakramentiem.

Anglikāņu goda priekšnieks arhibīskaps Rovans Viljams vērsās pie Benedikta XVI ar labākajiem velējumiem un lūgšanu jaunā Pāvesta nodomā. Arhibīskaps Viljams rakstīja: “Viņš ir lielās ietekmes teologs, kurš uzrakstījis daudz brīnišķīgu pārdomu par Dieva un Baznīcas dabu. Tas, ka viņš ir izvēlējies vārdu Benedikts, norāda uz to, ka viņš grib apvienot savu vīziju par Baznīcu ar monastiskās kalpošanas un kontemplācijas garu.”

Rovans Viljams apstiprināja arī to, ka viņš sadarbosies ar jauno Pāvestu savstarpējās saprašanās starp anglikāņiem un katoļiem padziļināšanā, kā arī tieksies pēc pilnīgākas vienotības. Nobeigumā arhibīskaps teica par Benediktu XVI: “Tuvākās dienās viņš būs manās lūgšanās”.