Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Laulībai nepieciešams labi sagatavoties
01.05.2012 pl. 11:34

Kristīne Locika

Mīlestību varētu salīdzināt ar situāciju, kad mēs uzņemamies palīdzēt otram cilvēkam pārkļūt pāri okeānam. Mums ir kopīga laiva un airi, un tikai divatā ir iespējams tikt līdz galam.

Laulībai nepieciešams labi sagatavoties
Kas kopīgs un atšķirīgs kristietībai un folklorai?
19.04.2012 pl. 12:35

Priesteris Andris Marija Jerumanis

Šis jautājums Latvijā tiek bieži uzdots dažādās sabiedrības un arī kristīgo konfesiju aprindās. Tas var parādīties Ziemas saulgriežos (bluķa vakarā) svinot Ziemassvētkus, vai arī Lieldienās – pavasara saulgriežos, kad svinot pavasara un saules atnākšanu, mēģina palīdzēt zemes atmodai, nodrošinot zemes auglību, vai arī Jāņos – vasaras saulgriežos. Kāda vērtība ir šīm tradīcijām? Vai ir vērts tās turpināt?

Kas kopīgs un atšķirīgs kristietībai un folklorai?
Augšāmcelšanās noslēpums
07.04.2012 pl. 22:36

Priesteris Mariušs Kempa

„Kristus augšāmcelšanās mani pārliecina par to, ka laikam, kas aiziet, ir jēga.” Tie ir apsveikuma vārdi, ko saņēmu pagājušā gada Lieldienās no saviem draugiem. Paturēju tos prātā, jo man šķiet, ka tajos ir viena no atslēgām, kas ļauj saprast ne vien Lieldienu, bet arī kristietības jēgu.

Augšāmcelšanās noslēpums
Pasaules Jauniešu dienas ir prieka un cerības zīme
30.03.2012 pl. 10:43

„Vienmēr priecājieties Kungā!” (Fil 4, 4) – tāds ir Benedikta XVI vēstījuma 27. Pasaules Jauniešu dienā temats. Tā tiks atzīmēta Pūpolu svētdienā, kas šogad iekrīt 1. aprīlī.

Pasaules Jauniešu dienas ir prieka un cerības zīme
Pieci garīgās dzīves pamatprincipi
28.03.2012 pl. 10:53

Šajā rakstā svētais Francisks no Sales skaidro kāpēc ir svarīgi augt svētumā tur, kur Dievs mūs ir nolicis, un to, cik liela nozīme ir vingrināties tikumos.

Pieci garīgās dzīves pamatprincipi
Būsim dāsni mīlestībā
16.03.2012 pl. 13:57

Priesteris Andris ŠEVELS MIC

Lielais gavēnis ir laiks, kad mums dota iespēja visam ierādīt īsto vietu. Baznīca aicina mūs no jauna atklāt askēzes dziļo nozīmi, bez kuras nav iedomājama patiesa garīgā dzīve. Askēze ir garīgs, pašaizliedzīgs darbs ar sevi, kas ir saistīts ar lūgšanu, gavēšanu un žēlsirdības darbiem. Šie trīs aspekti veido vienu veselu, un to mērķis ir nevis dziedināšana, veselība vai kāds cits labums, bet gan attieksmes mainīšana pret sevi pašu, Dievu un līdzcilvēkiem.

Uz ko tiekam kārdināti?
08.03.2012 pl. 12:21

Priesteris Toms Priedoliņš

Mateja evaņģēlijā (4,1-11) mēs lasām – Jēzus pēc kristības Jordānā un pēc pasludināšanas, ka Viņš ir Dieva Dēls, dodas tuksnesī, kur Viņš tiek sātana kārdināts. Visas atbildes, ko Jēzus saka kārdinātājam, ir ņemtas no Atkārtotā Likuma grāmatas, kur atrodams apraksts par Izraēļa ceļu cauri tuksnesim.

Uz ko tiekam kārdināti?
Kaut mēs ik rītu pieņemtu kā jaunās dzīves sākumu
28.02.2012 pl. 16:10

Tēvs Jozefs Augustīns SJ

„Kas ir ceļā pie Dieva, tas ir ceļā no viena sākuma uz nākamo” – sv.Gregors no Nisas (brālis Rodžers). It kā pavisam parasts padoms. Diemžēl tas vienkāršākais mēdz būt arī visgrūtākais. Tieši tāpēc brālis Rodžers šo patiesību iekļauj vēlējuma formā, bet vēlējuma formas pamatojumu mēs varam atrast Kristus vārdos: „Neraizējieties par rītdienu, rītdiena rūpēsies pati par sevi.” (Mt 6, 34)

Kaut mēs ik rītu pieņemtu kā jaunās dzīves sākumu
Par gavēšanu un atturību no gaļas ēdieniem
20.02.2012 pl. 11:03

Priesteris Oskars Jabloņskis OP

Baznīcai Latvijā ir piederīgi dažāda vecuma cilvēki – gan gados, kuri vēl atceras, ko viņiem mācīja viņu vecāki un vecvecāki, gan vidējā paaudze, kura dažādu apstākļu dēļ mazāk zina par Baznīcas normām, gan arī jaunie cilvēki, kas gribētu uzzināt, kādēļ Baznīca nosaka tādus vai citus likumus.

Par gavēšanu un atturību no gaļas ēdieniem
No attiecību dziļuma
14.02.2012 pl. 12:25

Anselms Grīns

Transcendence nav ārpus zemes dzīves. Tā ir mistiska dimensija, visa esošā pamati. Tā ir dievišķā ienākšana šeit lejā uz zemes.

No attiecību dziļuma
Lapas:iepriekšējā123...373839...626364nākamā