Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Dzīvosim Svētajā Garā!
27.05.2023 pl. 16:09

Priesteris Andris Ševels MIC,
Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests

Lai gan ikviens cilvēks vēlas būt labs, mīlestības, prieka, miera, lēnprātības pilns, viņš to nespēj panākt vien paša spēkiem. Šādus augļus var dot tikai Svētais Gars. Gara augļi nav tikai mūsu pašu pūliņu un darba rezultāts, kas saistīts ar mūsu stingro raksturu vai gribasspēku, bet gan Svētā Gara darbības augļi. Tie ir garīgās atdzimšanas jeb nedalītas sirds un pārveidota domāšanas veida augļi.
Dzīvosim Svētajā Garā!
Sieviete – harmonija, poēzija, skaistums
12.05.2023 pl. 08:05
Mīļie lasītāji, katru gadu maija otrajā svētdienā mēs Latvijā svinam Mātes dienu. Tādēļ pārdomāsim par sievietes-mātes brīnišķīgo aicinājumu. Mēģināsim rast atbildi uz jautājumu: “Kad sieviete jutīsies laimīga ģimenē?” Reiz es dzirdēju skaistu domu, ka sieviete ir radīta, lai nestu pasaulē mīlestību un harmoniju. Tādēļ arī sievas aicinājums ir būt ģimenes sirdij, tās pavarda sargātājai.
Sieviete – harmonija, poēzija, skaistums
Vīrieša identitāte
08.05.2023 pl. 08:06
Lai arī daudziem no mums nav grūtības sadzīvot ar savu identitāti, tomēr pasaulē un arī Latvijā sastopamies ar cilvēkiem, kam tas nav pašsaprotami. Grūtības piedzīvo pusaudži, kuri nobriestot meklē savu identitāti, un tas droši vien ir tādēļ, ka trūkst labu piemēru. Trūkst stabilitātes, stipru ģimeņu, un ir vēl daudz citu iemeslu, kas satrauktajiem prātiem liek uzdot jautājumus, uz kuriem ne vienmēr atrodamas atbildes. Turpinot iesākto tēmu par dzimumidentitāti, piedāvājam fragmentus no priestera Mareka Dzevecka (Marek Dziewiecki) grāmatas “Viņa, viņš un mīlestība” (“Ona, on i miłość”).
Vīrieša identitāte
Kā dzimst Lieldienu ticība?
08.04.2023 pl. 16:21
Lieldienas ir kristiešu vislielākie svētki. Tos svinēdami, mēs stiprinām savu ticību, kas piešķir jēgu visam, ko darām. Lieldienu liturģijā tiek sludināta patiesība par Kristus augšāmcelšanos, jo, svētā Pāvila vārdiem runājot: “Ja Kristus nav augšāmcēlies, tad veltīga ir mūsu ticība” (1 Kor 15,17). Šajā rakstā pārdomāsim, kā rodas ticība Jēzum Kristum, kurš ir augšāmcēlies un dzīvo, lai mums dotu jaunu spēku un cerību.
Kā dzimst Lieldienu ticība?
Lielās nedēļas noslēpums un zīmes
04.04.2023 pl. 14:02

Deivids Lemārs (David La Mar)

"Kāpēc šī nakts atšķiras no visām pārējām naktīm?" šo jautājumu uzdod Pesach Haggadah jeb jūdu pashas mielasta laikā pats jaunākais pie galda, kurš māk runāt un spēj uzdot jautājumus. Kristieši uzdod līdzīgu jautājumu par Lielo nedēļu: “Kāpēc šī nedēļa atšķiras no visām pārējām nedēļām?"
Lielās nedēļas noslēpums un zīmes
Kardināls Millers: Vācijas sinodālā ceļa postulāti ir viduvējības diktatūra
19.03.2023 pl. 20:53
Teksti, kas pieņemti pirms dažām dienām Vācijas "sinodālā ceļa" 5. plenārsapulcē - ir "viduvējības diktatūras" izpausme, intervijā aģentūrai CNA Deutsch sacīja kardināls Gerhards Ludvigs Millers. Bijušais Ticības mācības kongregācijas prefekts norāda, ka šie postulāti nav savienojami ar katolisko ticību.
KardinālsMillers: Vācijas sinodālā ceļa postulāti ir viduvējības diktatūra
Dzimumidentitātes aktualitāte?!
08.03.2023 pl. 12:54

Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins

Jau pirmajās pēcvēlēšanu dienās izskanēja kāds it kā ne tik aktuāls jautājums mūsu sabiedrībā, tomēr to nevar ignorēt. Daži politiskie spēki Latvijā, sekojot Rietumu kolēģiem, šo jautājumu mēģina politizēt un veidot ideoloģiju. Tas ir jautājums par bērnu dzimumidentitāti un dzimummaiņu.
Dzimumidentitātes aktualitāte?!
Ļausim Dievam mūs samierināt ar sevi!
27.02.2023 pl. 16:55

Priesteris Andris Ševels MIC, Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests

Pelnu trešdienā Romas katoļu Baznīcā iesākās Lielā gavēņa jeb četrdesmit dienu gandarīšanas laiks, kura mērķis ir mudināt ticīgos doties personiskās atjaunošanās un atgriešanās ceļā, tādējādi gatavojoties vislielākajiem kristiešu svētkiem – Lieldienām.
Ļausim Dievam mūs samierināt ar sevi!
Labvēlīgais gavēņa laiks
22.02.2023 pl. 08:03

Priesteris Sergejs Ivanovs OP

Apustulis Pāvils vēstulē romiešiem skaidro jūdu likuma ticības un kristīgās brīvības ticības kopsakarības, vienlaicīgi mudinot uz pacietību pret vājajiem ticībā, sacīdams: “Nepazudini ēdiena dēļ to, kura dēļ Kristus ir miris. Jo ne ēšana un dzeršana ir Dieva valstība, bet taisnība un miers, un prieks Svētajā Garā” (Rom 14,15;17).
Labvēlīgais gavēņa laiks
Francisks sniedz interviju aģentūrai "Associated Press"
30.01.2023 pl. 13:59
Otrdien, 24. janvārī, pāvests spāņu valodā sniedza interviju aģentūrai “Associated Press”. Francisks runāja par Benedikta XVI aiziešanu mūžībā, aicināja nevienu nediskriminēt, tai skaitā cilvēkus ar homoseksuālu orientāciju, apliecinot, ka “homoseksuālisms nav noziegums”.
Francisks sniedz interviju aģentūrai "Associated Press"
Lapas:iepriekšējā12345...626364nākamā