Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Kādas ir arhibīskapa - metropolīta pilnvaras?
14.12.2010 pl. 12:15

Tituls arhibīskaps – metropolīts nozīmē, ka šis bīskaps vada viņam uzticēto diecēzi un arī ir priekšstāvis Metropolijai, ko veido vairākas diecēzes*. Rīgas Metropolija ir dibināta ar pāvesta Pija XI 1938. gada 8. maija bullu Plurimum sane un aptver Latvijas teritoriju.

Kādas ir arhibīskapa -metropolīta pilnvaras?
Rīgas Garīgā semināra students: Skaistākais ir mūsu pašu zemē Latvijā Foto galerija
06.12.2010 pl. 12:11

Par jauku Adventa iesākuma tradīciju jau piekto gadu Rīgas Garīgā semināra pirmkursniekiem kļuvis Liepājas diecēzes apmeklējums. Arī šogad, 26. novembrī, audzēkņi kopā ar moderatoru un Liepājas diecēzes semināristu Ediju devās ciemos uz Kurzemi.

Rīgas Garīgā semināra students: Skaistākais ir mūsu pašu zemē Latvijā
Antonijs Gaudi – Dieva arhitekts (video)
06.11.2010 pl. 08:23

Spānija gatavojas uzņemt pāvestu. Ibērijas pussalā Svētais tēvs apmeklēs vispirms Santjago de Kompostellu, vēlāk, atceļā uz Romu, iegriezīsies Barselonā. Barselona daudziem vispirms saistās ar Sagrada Familia – Svētās Ģimenes baznīcu, kuru Benedikts XVI savas vizītes laikā paaugstinās „bazilikas” statusā. Svētās Ģimenes baznīca ir visā pasaulē pazīstams arhitektūras meistardarbs, kura autors ir Antonijs Gaudi.

Antonijs Gaudi – Dieva arhitekts (video)
Kā dziedēt seksuālo pārkāpumu sekas? Jezuīta Dž. Kostas viedoklis
23.10.2010 pl. 12:10

„Baznīca un seksuālie pārkāpumi: no pazemotās līdz pazemībai” – tā saucas jezuīta Džakomo Kostas raksts žurnālā Aggiornamenti Sociali – „Sociālie jauninājumi”. Autors paskaidro, ka būdama viena no Baznīcas kopienām, arī Jēzus Sadraudzība jūtas atbildīga to ziņu priekšā, kas vēstī par priesteru pastrādātajiem seksuālajiem pārkāpumiem attiecībā pret mazgadīgajiem.

Apzināt savas robežas
14.10.2010 pl. 10:24

Liepājas diecēzes priesteru sanāksmē, kas norisinājās Ventspilī, klātesošos ar savām garīgajām pārdomām, kas balstījās uz Anselma Grīna un Ramonas Robenas darbu „Novilkt robežas un cienīt robežas”, iepazīstināja priesteris Toms Priedoliņš. Prāvests akcentēja, ka garīgo pārdomu ietvaros par robežām ietilpst tādas apakštēmas kā - risks sevi pārvērtēt; reāla sevis novērtēšana; izdegšanas sindroms - divi aizsardzības līdzekļi un iekšējais miers kā celle.

Apzināt savas robežas
Sācies Rožukroņa mēnesis
07.10.2010 pl. 12:46

19. gs. beigās pāvests Leons XIII uzticēja Baznīcai šajā mēnesī īpaši piedomāt pie rožukroņa lūgšanas, kas pazīstama kopš kristietības sākumiem, kad cilvēki gremdējās nepārtrauktās lūgšanās. Svētais Pāvils, pirmais vientuļnieks, uzturoties tuksnesī, 300 reižu dienā skaitīja Tēvs mūsu, un, lai nesajuktu skaits, ielika azotē tikpat daudz akmentiņu.

Sācies Rožukroņa mēnesis
Svētceļojumā viss ir veltīts Dievam Foto galerija
06.10.2010 pl. 13:27

Vasaras sākumā Kurzemes katoļu diecēzē ar Liepājas un Kurzemes bīskapa Vilhelma Lapeļa svētību tika nodibināts birojs, kas organizēs svētceļojumus. Svētceļojuma biroja koordinatora pienākumus uzņēmās Igors Mulikevičs, kurš arī pastāstīja, par biroja darbības galvenajiem principiem un pirmo organizēto svētceļojumu uz Polijas svētvietām.

Svētceļojumā viss ir veltīts Dievam
6. bauslis – tev nebūs laulību pārkāpt
09.09.2010 pl. 13:12

Jaceks Salijs OP. Tulkoja Kaspars Zagorskis †

Nekļūdīga mēraukla, ar kuru var noteikt, vai laulībā ir iesaistījies viss cilvēks, ir nelokāma pārliecība, ka mēs vienmēr būsim viens otram kā vīrs un sieva - gan laimē, gan nelaimē, līdz pat nāvei.

6. bauslis – tev nebūs laulību pārkāpt
Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzruna Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenajā Sv.Misē, 2010.gada 15.augustā, Aglonā
16.08.2010 pl. 19:09

Lai ir slavēts Jēzus Kristus!
Augsti godātais Valsts prezidenta kungs, Saeimas priekšsēdētāja kungs! Jūsu Eminence! Ekselences! Dārgie, Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieki, svētceļnieki, kas mērojoši vairākus simtus kilometru uz Aglonu, kā arī visi klātesošie ticīgie!

Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzruna Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenajā Sv.Misē, 2010.gada 15.augustā, Aglonā
"Bēda man, ja es Evaņģēliju nesludinātu!" (1 Kor 9, 16)
10.07.2010 pl. 13:07

Andris Eljašāns

Nesen pēc priestera Andreja Mediņa aicinājuma Saldū atkārtoti bija ieradies misionārs no Beļgijas Žozefs Bastēns, lai vēstītu mums par evaņģelizācijas nepieciešamību un palīdzētu to praktizēt.

Lapas:iepriekšējā123...414243...626364nākamā