Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Palikt sirds atvērtam nežēlīgā un sarūgtinošā pasaulē
24.01.2023 pl. 13:40

Kā mēs varam palikt atvērti jaunai pieredzei un draudzībai, kad dzīve var būt tik grūta? Atvainojiet, ka tā jāsāk, bet būsim godīgi - pasaule var būt nomācoša vieta.

Palikt sirds atvērtam nežēlīgā unsarūgtinošā pasaulē
Pasaules Jauniešu dienas Lisabonā
18.01.2023 pl. 16:44
Vai esat kādreiz piedalījies svētceļojumā, kurā dodas vairāki miljoni jauniešu? Šis svētceļojums jeb PJD (Pasaules Jauniešu dienas) ir piedzīvojums, kuru būs grūti izstāstīt otram, pašam tajā nepiedaloties. Aicināti ir visi, kas vēlas tuvoties Dievam, sastapties ar jauniešiem no visas pasaules un divu nedēļu laikā izdzīvot vienu no skaistākajiem ceļojumiem savā dzīvē.
Pasaules Jauniešu dienas Lisabonā
Benedikts XVI - svētais uzreiz?
03.01.2023 pl. 16:25

Francisks no daudzām pusēm kritizēto vācu pāvestu jau nosaucis par “svēto”. Šī lielā cilvēka mācība esot neaizstājama Baznīcas nākotnei. Pētera Zēvalda, vairāku grāmatu par Benediktu XVI autora, nekrologs.

Benedikts XVI - svētais uzreiz?
Benedikta XVI garīgais testaments
01.01.2023 pl. 22:08
Svētā Krēsla preses birojs ir publicējis mirušā pāvesta Benedikta XVI garīgo testamentu. Viņš aicina visus: Esiet stipri ticībā!
Benedikta XVI garīgais testaments
Ko es meklēju Betlēmes kūtiņā?
25.12.2022 pl. 11:00
Liepājas diecēzes bīskapa Viktora Stulpina sprediķis Kristus Dzimšanas svētkos (25.12.2022).
Ko es meklēju Betlēmes kūtiņā?
Kristiešu līdzjūtība
24.12.2022 pl. 21:00

Sv. Džons Henrijs Ņūmens (attēlā)

Svētais Džons Henrijs Ņūmens aicina mūs Kristus Piedzimšanas svētkos padomāt par cilvēka un Dieva dabu mūsos savā sprediķī “Kristiešu līdzjutība”, kas rakstīts Ziemassvētkiem. Iesākot ar vārdiem no Svētajiem Rakstiem: “Jo Viņš nekur nerūpējas par eņģeļiem, bet rūpējas par Ābrahama pēcnācējiem, (Ebr 2,16)” kardināls skaidro, ka mēs visi esam vienas dabas, jo esam Ādama dēli, un mēs visi esam vienas dabas, jo mēs esam Kristus brāļi.
Kristiešu līdzjūtība
Ziemassvētku vēsture
22.12.2022 pl. 20:29

Priesteris Vladimirs Gusevs OP

Runājot par vieniem no lielākajiem svētkiem – Kristus Dzimšanas svētkiem, to izcelsmi un nozīmi senajā Baznīcā, jāpiezīmē, ka I un II gadsimta kristīgajā literatūrā nav atrodamas nekādas norādes par to, ka kristieši būtu svinējuši šos svētkus. Ja II gs. otrajā pusē kristieši atzīmēja ne tikai svētdienas un Kristus Augšāmcelšanās svētkus (Lieldienas), bet arī Vasarsvētkus un Kunga Parādīšanās svētkus (Epifāniju), tad Kristus dzimšanas diena bija it kā aizmirsta.
Ziemassvētku vēsture
Adventa pārdomas kopā ar Baznīcas doktorēm: ceturtā svētdiena
18.12.2022 pl. 08:13
Vai Marijas personiskā identitāte beidza pastāvēt Pasludināšanas laikā? Vai viņas pašaiszliedzīgais "Lūk, es esmu Kunga kalpone" signalizēja par viņas pašas dzīvesstāsta beigām, ja bija aizsākusies viņas kā Dievdzemdētājas dzīve?
Adventa pārdomas kopā ar Baznīcas doktorēm:ceturtā svētdiena
Valsts prezidenta Egila Levita priekšlasījums diskusijā "Valsts un baznīcas attiecības modernā sabiedrībā"
15.12.2022 pl. 10:39
Šis gads Latvijas valstij ir īpašs ar mūsu konstitūcijas – Satversmes – simtgadi. Satversme nosaka Valsts un Baznīcas savstarpējo attiecību konstitucionālos pamatus, kā arī garantē ikviena tiesības uz domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību. Satversmes jubilejas svinību ietvaros 14. decembrī Rīgas pilī notika diskusija, lai runātu par valsts, Baznīcas un sabiedrības attiecībām mūsdienu demokrātiskā tiesiskā valstī, uz kuru aicināja Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidenta Egila Levita priekšlasījums diskusijā "Valsts un baznīcas attiecības modernā sabiedrībā"
Adventa pārdomas kopā ar Baznīcas doktorēm: trešā svētdiena
11.12.2022 pl. 13:57
Kristietības garīgā tradīcija māca, ka lūgšanās ar Evaņģēlija vārdiem ir ārkārtīgi efektīvs veids, kā tuvāk iepazīt Jēzu. Sv. Terēzei no Avilas šajā ziņā ir vērtīgas atziņas un gudrība, ko mums piedāvāt.
Adventa pārdomas kopā ar Baznīcas doktorēm: trešā svētdiena
Lapas:iepriekšējā123456...626364nākamā