Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Jauniešiem ir jājūtas Baznīcas mīlētiem
31.05.2005 pl. 17:50

LRKB IC / Zenit.org

Tā vakar savā uzrunā Itālijas bīskapu konferencē sacīja pāvests Benedikts XVI.

Lai spētu pieņemt prasīgo Evaņģēlija vēsti, jauniešiem ir jājūtas Baznīcas mīlētiem, īpaši no bīskapiem un priesteriem, saka Benedikts XVI.

Uzrunā Itālijas bīskapu konferences vispārējās asamblejā pāvests lielu uzsvaru lika uz jauniešu evaņģelizāciju, kas ir "Baznīcas cerība".

Izsakot lielās cerības, ko viņš liek uz Pasaules Jauniešu dienām Vācijā, Svētais tēvs teica, ka jaunieši ir briesmās, ka viņus var mētāt katras jaunās idejas viļņi.

"Tāpēc viņiem ir nepieciešams palīdzēt augt un nobriest ticībā," viņš teica Itālijas bīskapiem, kas bija sapulcējušies Vatikānā. "Tā ir pirmā palīdzība, kas viņiem jāsaņem no Baznīcas, un īpaši no mums bīskapiem un no mūsu priesteriem."

Benedikts XVI piebilda, ka "daudzi no viņiem nav spējīgi saprast un uzreiz pieņemt visu Baznīcas mācību, bet tieši šī iemesla dēļ ir svarīgi atmodināt viņos vēlēšanos ticēt kopā ar Baznīcu, un būt pārliecinātiem, ka šī Baznīca, Svētā Gara dzīvināta un vadīta, ir patiesais  ticības jautājums, un ieejot tajā, mēs ieejam un piedalāmies patiesā ticībās kopībā."

Lai sasniegtu šo mērķi, pāvests paskaidroja, ka "jauniešiem jājūtas Baznīcas mīlētiem, īpaši bīskapu un priesteru mīlētiem."

"Šajā veidā, viņi varēs Baznīcā piedzīvot draudzību un mīlestību, kas Dievam ir uz viņiem," viņš teica. "Viņi sapratīs, ka Kristū patiesība ir saskaņā ar mīlestību, un viņi savukārt mācīsies mīlēt Kungu un paļauties uz Viņa Miesu, kas ir Baznīca."

Benediktam XVI, šis ir "lielā izaicinājuma centrālais punkts, lai nodotu ticību jaunākajām paaudzēm."

LRKB IC / Zenit.org