Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Baznīcai ir jālieto internets, lai evaņģelizētu
07.06.2005 pl. 21:15

ZENIT-LRKB IC

Ja ir iespējams atrast Dievu internetā, tad Baznīcai ir pienākums pasludināt Viņu, izmantojot šo instrumentu.

Arhibīskaps Džons Folijs, Pontifikālās Sabiedrisko Komunikāciju padomes prezidents, vakardienas sanāksmē teica: "Internets var būt jauns ceļš pie Dieva; aicinājums Baznīcai uzdot sev jautājumu par tām iespējām, ko dod jaunie mēdiji, lai informētu, izglītotu, lūgtu evaņģelizētu, aiznestu, Dieva Vārdu visur, aizsniegtu arī tos, kas dzīvo vientulībā un kas iespējams nekad neatver savas mājas durvis."

Arhibīskaps izteica šīs domas, uzrunājot sanāksmi Romā par tēmu "Internets un katoļu Baznīca Eiropā," ko organizēja Eiropas Bīskapu konferenču padome.

"Baznīcai kā Dieva Atklāsmes glabātājai ir uzdevums nodot Vārdu, un viņai ir jāiedrošina interneta lietošana kopīgajam labumam, miera un taisnīguma attīstīšanai, respektējot cilvēka cieņu un solidaritātes garā," viņš norādīja.

Internets ir "mūsdienu Areopags - instruments, lai izplatītu kristietības vēsti," arhibīskaps Folijs teica. "Bet ir svarīgi būt izglītotam tā lietošanā, tāpat kā tas ir ar katru realitāti, kas mums ir apkārt – pozitīvajam elementam ir pretstatīts negatīvais, izraisot sajukumu un viltus vērtības.

"Jā, Dievs ir atrodams internetā. Un starp miljoniem cilvēku, kas katru dienu ‘sērfo’ internetā, daudzi var atrast cerības vārdus, uzzināt par citām kultūras un garīguma pieredzēm, nojaukt ideoloģiskās barjeras, lai atklātu jaunus horizontus."

Ja "Dievs turpina dialogu ar cilvēci caur Baznīcu," tad "Baznīcai jāuzņemas arī sava atbildība  attiecībā uz jaunajiem komunikācijas līdzekļiem," teica Vatikāna amatpersona.

Lai to paveiktu, viņš turpināja, ir jābūt "precīziem izšķiršanas kritērijiem un pedagoģiskiem nodomiem, lai gan tie, kas darbojas šajā jomā, gan tie kas lieto internetu varētu izvēlēties ar nobriedušu attieksmi arvien augošajā informācijā un dezinformācijas kontekstā."

Arhibīskaps Folijs vēl piebilda: "Ir neiespējami sēdēt ar klēpī saliktām rokām un tikai pārdomāt par šo pasauli, kas tik strauji mainās; ir nepieciešams atcerēties, ka Dieva balss var izskanēt pāri visām citām balsīm, kā Viņš vienmēr ir runājis uz cilvēku un cenšas viņu aizsniegt ar visiem iespējamajiem līdzekļiem, pat visneiedomājamākajos laikos."

ZENIT-LRKB IC