Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Svētās Zemes kristieši izgatavo rožukroņus XX Pasaules Jauniešu Dienām
10.06.2005 pl. 13:07

ZENIT - Agnuz

Betlēmes kristieši ir nolēmuši izgatavot rožukroņus no olīvkoka zariem visiem, kas piedalīsies Pasaules Jauniešu Dienās, kuras notiks Ķelnē, šī gada augustā.

Palīdzēt šai Svētās Zemes iedzīvotāju iniciatīvai ir nolēmis labdarības fonds „Palīdzība Baznīcai nelaimē”, piešķirot 20 tūkst. eiro, lai varētu nogādāt rožukroņus no Betlēmes uz Ķelni, kur desmitiem tūkstoši jauniešu tiksies ar pāvestu.

„Visi rožukroņi izgatavoti Betlēmes ģimenēs, kuru dzīves apstākļi ir krasi pasliktinājušies, sakarā ar vispārējo sarežģīto situāciju Svētajā Zemē,” – tā teikts fonda paziņojumā aģentūrai Zenit.

„Sakarā ar nedrošo situāciju šajā reģionā, un tāpēc, ka Izraēla ceļ tā saucamo „drošības mūri”, svētceļnieku skaits ir krasi samazinājies. Pat neraugoties uz to, ka pašreiz viss ir mierīgi, svētceļnieku skaits nepieaug. Tas viss traģiski ietekmē vietējo iedzīvotāju materiālo situāciju, kuri bieži vien lielāko mājas daļu atvēl rožukroņu ražotnei, bet paši spiesti mitināties bēniņos,” – uzsvērts dokumentā.

Nesen, apmeklējot Svēto Zemi, fonda „Palīdzība Baznīcai nelaimē” pārstāvji paši iepazinās ar situāciju un iespējām palīdzēt Svētās Zemes kristiešiem. Visa informācija tika apkopota atskaitē „Izraēla: kristieši krīzes situācijā – spiediens uz ticīgajiem tiek izdarīts no visām pusēm”. Šajā dokumentā tika atzīmēts, ka „nabadzības, diskriminācijas un vardarbības apvienojums, apdraud kristiešu nākotni Svētajā Zemē.

Ideja par rožukroņiem radās tēvam Donam Mūram, priesterim no Amerikas, kurš kalpo Jeruzalemē. Viņš bija šokēts redzot nelaimi, kurā nonākušas ģimenes, kuru labklājība pilnībā balstījās uz rožukroņu izgatavošanu tūristiem.

Tēvs Mūrs, kurš vada Pāvesta Bībeles institūta starpreliģiju attiecību sekretariātu, atzīmēja, ka šis projekts sniegs Svētās Zemes kristiešiem lielu palīdzību.

Pēc ZENIT - Agnuz materiāliem sagatavoja Andris Ābelis