Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Sv.Mise sv.Hosemarijas Eskrivas piemiņai
29.06.2005 pl. 13:35

LRKB IC,
Agnese Januševska

Pirmdien, 27. jūnijā, Rīgas sv. Marijas Magdalēnas baznīcā vakara Sv. Mises laikā tika godināts Svētais Hosemarija Eskriva, kurš pirms 30 gadiem aizgāja mūžībā.

Hosemarija Eskriva ir prelatūras Opus Dei dibinātājs Romā. Jānis Pāvils II par svēto ir teicis: „Tādā veidā Baznīcā atvērās jauns ceļš – izplatīt vīriešu un sieviešu, visdažādāko kultūru, rasu un sociālo slāņu pārstāvju vidū apziņu, ka visi cilvēki ir aicināti uz mīlestības pilnību un apustulisku kalpošanu tai vietā, kur katrs no viņiem uz zemes mīt.”

Pirms Sv. Mises priesteris Rihards Rasnacis visus sanākušos iepazīstināja ar svētā Hosemarijas Eskrivas dzīves nozīmīgākajiem brīžiem. Svēto Misi celebrēja un sprediķi teica Latvijā dzīvojošais Opus Dei priesteris no Itālijas, Pablo Gil Nogués, un koncelebrēja preisteri Juris Škapars, Paskāls Marija Jerumanis, Jānis Budkāns, Māris Ozoliņš, Rihards Rasnacis, Andris Priede un Andrejs Kazakēvičs.

Sprediķis bija par Hosemarijas Eskrivas mīļākajiem lasījumiem no Svētajiem rakstiem, kas bija izvēlēti liturģijai. Svētais Hosemarija bieži apcerēja Lūkasa evaņģēlija epizodi, kur Jēzus aicina mūs visus „doties dziļāk” un „izmest savus tīklus zvejai” (sal. Lk 5, 4). Jēzus nāk tieši pie mums, mūsu ikdienas dzīves notikumos un mūsu cilvēciskais aicinājums ir daļa no mūsu dievišķā aicinājuma. Tāpēc mums jātop svētiem, vienlaikus veicinot līdzcilvēku svētapšanu tieši ar mūsu darba un vides svētdarīšanu.

Svētās Mises noslēgumā visi tika aicināti godināt Svētā Hosemarijas relikvijas.

LRKB IC,
Agnese Januševska speciāli Vatikāna Radio

  • Foto: Josemaría Escrivá de Balaguer (1902-1975)