Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Tradicionālās ģimenes atbalstītāji iziet Madrides ielās
30.06.2005 pl. 20:31

CWN - Agnuz

Ceturtdien, 30. jūnijā, Spānijas galvaspilsētā notika ģimeņu aizsardzības organizācijas kārtējā  protesta akcija pret viendzimuma laulību legalizāciju.

Līdzīga akcija, kas notika 18. jūnijā Madridē, sapulcēja  miljons cilvēku. Pasākuma organizatori centās panākt tikšanos ar premjeru Hose Luis Rodriges Zapatero, bet pēc tam, kad viņiem tika atteikts, tika nolemts vēlreiz atkārtot protesta akciju. „ Mēs Spānijas ģimenes atkārtoti iziesim ielās, lai aizstāvētu savas tiesības”,- saka organizatori. 29. jūnijā līdzīgas akcijas notika Barselonā, Vigo, Saragosā un citās Spānijas pilsētās.

Šodien valsts parlamentā notika otrā balsošana, lai piešķirtu viendzimuma attiecībām visas tās tiesības, kas ir tradicionālām laulībām.

Kā jau iepriekš novērotāji piezīmēja, tad projekts par viendzimuma attiecību legalizāciju tiks pieņemts bez jebkādām problēmām, jo vairākums parlamentā patreiz atbalsta liberālu valdību.

Neskatoties uz protestiem un 600 000 Romas katoļu ticīgo iesniegtu petīciju parlamentā ar parakstiem, kurā cilvēki bija izteikuši savu negatīvo attieksmi pret viendzimuma laulībām, Spānijas parlamenta apakšpalāta  nobalsoja par viendzimuma pāru laulību legalizēšanu un viņu tiesībām adoptēt bērnus.

Likums stāsies spēkā pēc mēneša, un tādējādi Spānija kļūs par trešo Eiropas valsti, pievienojoties Nīderlandei un Beļģijai, kur drīkstēs salaulāties viena dzimuma cilvēki.

Jaunais likums paredz, ka visas noslēgtās laulības turpmāk būs līdzvērtīgas, tāpēc viendzimuma pāriem tiks piešķirtas arī tiesības adoptēt bērnus.

Pēc CWN un Agnuz materiāliem sagatavoja Andris Ābelis