Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests pieņem Maltas ordeņa Lielmestru
28.06.2005 pl. 20:39

Priesteris Gatis Bezdelīga

23. jūnija rītā pāvests Benedikts XVI pieņēma Neatkarīgā Maltas Bruņinieku Ordeņa Lielmestru princi Fra` Andreju Bertie un ordeņa valdību. Šī pieņemšana notika pirms ordeņa aizbildņa sv. Jāņa Kristītāja svētkiem, kuri tiek svinēti 24. jūnijā.

Pāvests Benedikts XVI ir arī Maltas Bruņinieku Ordeņa Lielā Balīva Krusta Goda un Dievbijības kavalieris.

Lielmestrs sarunā apliecināja ordeņa uzticību Svētajam Tēvam un darīt visu iespējamo, lai atjaunotu un darītu reālu visu kristiešu vienotību, aizstāvēt katras personas un ģimenes cieņu, cīnīties pret nabadzību pasaulē un lielajām epidēmijām Āfrikā – kā AIDS, lepra un tuberkuloze, kā arī sekmēt slimnīcu attīstību Āfrikā. Lielmestrs pastāstīja pāvestam, ka 24. jūnijā uzsāks darbību Maltiešu Starptautiskā Apvienība, kuras darbības lauks ir medicīniskā un humanitārā palīdzība, un kas nomainīs Maltiešu Katastrofu Vienību.

Maltiešu Starptautiskajai Apvienībai ir misijas 135 valstīs ar vairāk kā 150 projektiem. Ir 100 eksperti, kuri kopā ar attiecīgo valstu darbiniekiem strādā krīžu zemēs ( Kosovā, Irākā un cunami skartajās vietās u.c.). Maltiešu Starptautiskā Apvienība darbojas vienotībā ar Maltas Bruņinieku Ordeņa tīklu pasaulē, kur ir 46 nacionālās asociācijas un 93 diplomātiskās misijas dažādās valstīs, tai skaitā arī Latvijā un Lietuvā. Maltas Bruņinieku Ordenim visā pasaulē ir 11`500 biedru.