Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Luterāņu draudžu dienas Talsos
04.07.2005 pl. 12:26

Andris Vasiļevskis

Iepriekšējā nedēļā Talsu mācītājmuižā risinājās draudžu dienas. Tajās pulcējās ļaudis no Talsu, Liepājas un Jēkabpils luterāņu draudzēm. Kopumā piedalījās ap simts dažāda gadagājuma cilvēku.

Šajā gadā tēma bija par to kas mūs sagaida pēc šīs dzīves. Liekas, neparasti šim laikam, bet senie klostera brāļi nekļūdījās vienmēr atgādinādami sev un citiem: „Memento mori!” (Atceries nāvi!). Tādēļ arī šajās saulainajās dienās tika aizskartas šādas nopietnas tēmas.

Draudžu ļaudis uzrunāja dažādi luterāņu garīdznieki, zinātnieki – kodolfiziķis Berķis, kā arī tika ielūgts Viduskurzemes dekāns MagC Gatis Bezdelīga runāt par tēmu „Tēvam viss ir saprotams”. Dekāns aicināja pārdomāt, ka tieši caur ciešanām Dievs un cilvēks saprotas, jo dažādās problēmās un bēdās cilvēks it īpaši gaida atbalstu un sapratni. Tāpat arī svarīgi apzināties realitāti savā dzīvē un ciešanu lietderību.

K. F. Amendas mājā, jeb tagadējā mācītājmuižas parkā bija izvietotas dažādas fotogrāfijas ar atziņām, kuras parka mierā un klusumā varēja apskatīt un pārdomāt.

Andris Vasiļevskis