Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Iesākas laika skaitīšana līdz XX Pasaules Jauniešu dienām
06.07.2005 pl. 21:35

Priesteris Gatis Bezdelīga

Piektdien, 8. jūlijā ar svētceļojumu iesāksies laika atpakaļ skaitīšana, kas atlicis līdz Pasaules Jauniešu dienām Ķelnē.

Svētceļojums iesāksies ar ekumenisko dievkalpojumu Drēzdenes Karaliskajā Kapelā. 40 dienu garumā puiši un meitenes bīskapu vadībā nesīs svētceļojuma krustu no Drēzdenes uz Ķelni. Šis krusts ir Kristus nāves un augšāmcelšanās simbols, tas visiem vēstī par dzīvību un draudzību, cerību un mieru. Krusts pārsteidz ar savu lielumu, tas ir 3,80 m augsts un sver 31 kg. Uz krusta ir arī piestiprināta misiņa plāksnīte, kura vēstī par šī milzīgā krusta nozīmi jauniešiem visā pasaulē. Organizatori izvēlējas 40 dienu svētceļojuma laika periodu ar domu, kura atspoguļojas Bībelē un kristīgajā tradīcijā: tas atgādina intensīvu sagatavošanās laiku notikumiem, kuri ir īpaši svarīgi. Arī sagatavošanās laiks Lieldienām ilgst 40 dienas, kā arī 40 dienu svētceļojums ir garīgs impulss Pasaules Jauniešu dienu sagatavošanā. Svētceļojums noslēgsies 16. augustā, kad krustu nogādās Ķelnē euharistiskajā dievkalpojumā par godu Pasaules jauniešu Dienu atklāšanai.

Svētceļnieki mēros 750 km, katru dienu veicot 20 km. Maršruta iedvesmojošais moments gan virziena izvēlē, gan arī saturam ir Trīs Austrumu Gudro relikvijas Ķelnes Domā. Tāpat kā Austrumu Gudrie iesāka savu svētceļojumu vadoties pēc zvaigznes austrumos, tāpat svētceļnieki dosies no rietumiem uz austrumiem. Svētceļojuma maršruts ved pa senajiem ceļiem. Pirmais posms ir no Drēzdenes, kas ved pa ekumenisko ceļu, kas ir Karaliskais Ceļš. Otrais posms ir līdz Ķelnei, tas saistās ar daļu no sv. Elizabetes ceļa un daļu no sv. Jēkaba ceļa. Ceļinieki nakšņos saskaņā ar senajām svētceļnieku tradīcijām, tajās vietās kur atvēlēs katoļu un luterāņu draudzes.

Kāda svētceļniece Nikola, kura Romā nesa šo krustu, saka: „Es nesu krustu  un krusts nes mani.”

Pēc Agnuz un weltjugendtag.de materiāliem sagatavoja pr.Gatis Bezdelīga

  •  Lasiet vēl:
         Katolis.LV - Plānotais Ķelnes XX Pasaules Jauniešu dienu galveno pasākumu grafiks