Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kanādas primāts aizstāv tradicionālās laulības
15.07.2005 pl. 22:15

Agnuz.Info

13. jūlijā Kvebekas arhibīskaps un Kanādas primāts kardināls Marks Uelle uzstājās senātā aizstāvot tradicionālās laulības. Kardināls, runājot visu Kanādas bīskapu vārdā, izteica cerību, ka likumdevēji nepieņems netaisnīgu likumu, kas legalizē viendzimuma laulības.

Savā uzrunā kardināls īpaši atzīmēja ļaunumu, kāds tiks izdarīts bērniem, ja pieņems C-38 projektu. „Šī projekta legalizācija ļoti negatīvi ietekmēs pašus neaizsargātākos mūsu valsts pilsoņus – bērnus. Nedrīkst neievērot viņus vajadzības un tiesības. Bērna pamattiesības ir dzīvot mīlošā ģimenē ar māti un tēvu”, - teica Kanādas primāts.

„Atšķirībā no viendzimuma laulībām, tradicionālās ģimenes rūpējas par ļoti svarīgu uzdevumu priekš visas sabiedrības, kas ir bērna piedzimšana un audzināšana. Tādēļ tradicionālās ģimenes pelna īpašu statusu”, piebilda kardināls.

Tāpat arī kardināls Uelle skāra jautājumu par sirdsapziņas un ticības brīvību. „Mēs jau sastopamies tiesu procesos pret personām, kuri, saskaņā ar savu reliģisko pārliecību, protestē pret viendzimuma laulībām. Personiskā viedokļa paušanas aizliegums ir valsts pilsoņu cilvēktiesību pārkāpums”, - nobeigumā teica kardināls.

Tulkoja priesteris Gatis Bezdelīga