Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Benedikts XVI raksta jaunu grāmatu
18.07.2005 pl. 11:47

Silvija Krivteža

Benedikts XVI vasaras brīvdienu laikā raksta jaunu grāmatu. Par to informēja kardināls Tarcisio Bertone, kurš 14. jūlijā vairākas stundas pavadīja kopā ar Svēto tēvu.

Vēl nav zināms jaunās grāmatas temats. Iepriekš tika runāts, ka tā varētu būt enciklika ar pontifikāta programmu. Arī Jānis Pāvils II savā pirmajā enciklikā „Redemptor hominis” norādīja uz darbības galvenajiem virzieniem.

Kardināls Bertone daudzus gadus strādāja kardināla Jozefa Ratcingera vadītajā Ticības Mācības kongregācijā. Pēc tikšanās un kopīgām pusdienām kardināls uzsvēra, ka Svētais tēvs ne tikai intensīvi strādā, bet arī cenšas atpūsties, izmantojot mierīgo atmosfēru, ko sniedz Alpu kalni. Katru dienu pāvests pastaigājas par meža takām. Vakar pēcpusdienā viņš devās uz vietu, kas atrodas 1600 metrus virs jūras līmeņa. No tās paveras brīnišķīgs skats uz Monte Bianco sniegoto kalnu virsotni.

Alpu kalnos pāvests Benedikts XVI atpūtīsies līdz 28. jūlijam. Pēc tam viņš dosies uz savu vasaras rezidenci Kastelgandolfo. Tā atrodas netālu no Romas, vulkāniska un mežiem apauguša Albano ezera krastā.

Svētdien 17. jūlijā pulksten 12.00 Les Combes Benedikts XVI skaitīs lūgšanu „Kunga Eņģelis”. Svētā Pētera laukumā sapulcējušies ticīgie pasākuma norisei varēs sekot ar telebīmu un radio starpniecību. 

16. jūlijā Svētais tēvs nominēja starptautisko Euharistijas kongresu pontifikālās padomes prezidentu kardinālu Jozefu Tomko par savu speciālo sūtni Slovākijas nacionālā Euharistijas kongresa noslēguma svinībās, kas notiks šī gada 8. septembrī Bratislavā - Petžalkā.

23. un 24. jūlijā Euharistijas kongress notiks Lietuvas Telšu diecēzes Švekšņas baznīcā. Šogad tiks atzīmēta šīs baznīcas konsekrācijas simts gadu jubileja. Kongresa divās dienās paredzētas Svētās Mises svinības, Vissvētākā Altāra Sakramenta adorācija un procesija. Pārdomas vadīs diecēzes bīskaps Jonas Boruta. Lūgšanas notiks arī naktī. Kongress noslēgsies svētdien 24. jūlijā ar euharistisko procesiju pilsētas ielās. Vakarā paredzēts plašs svētku koncerts.

RadioVaticana.Org