Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Ikšķiles klostera pamatu iesvētīšana
18.07.2005 pl. 14:45

LRKB IC

Sestdien, 16. jūlijā, Karmela Dievmātes svētkos Ikšķilē sapulcējās ticīgie no tuvienes un tālienes, lai piedalītos vēsturiskā notikumā – Ikšķiles karmelītu klostera pamatu iesvētīšanā.

Svēto Misi svinēja un klostera pamatakmeni svētīja V. Em. Jānis Kardināls Pujats, piedaloties daudziem priesteriem, tai skaitā arī karmelītu tēvam no Vācijas Ulriham Dobhanam OCD.

Kardināls savā sprediķī runāja par klosterdzīves nepieciešamību un īpašo liecību mūsdienās, radikāli izdzīvojot Evaņģēlija vēsti sekojot Kristum šķīstībā, nabadzībā un paklausībā.

Sv. Misē piedalījās arī četras māsas no Karmela klostera Esenē, kas bija sev līdzi atvedušas āmuru, ar kuru ir tikuši iesvētīti visi Karmela klosteri Vācijā, trīs reizes uzsitot pa pamatakmeni. Arī kardināls, sekojot šai tradīcijai, svētīja pamatakmeni ar novēlējumu, lai māsas, kas klosterī dzīvos, patiešām izdzīvotu trīs evaņģēliskos padomus: šķīstību, nabadzību un paklausību. Arī karmelītu tēvs Ulrihs no Vācijas deva savu svētību Dieva Tēva un Dēla, un Svētā Gara vārdā.

Euharistijas svinības noslēdzās ar svētību, kurai sekoja himna Te Deum, kuras laikā par ticīgajiem sāka līt auglīgs lietus. Tas gan daudzus ticīgos pārsteidza nesagatavotus, bet tajā pašā laikā bija skaista svētība zemei, kas bija izslāpusi pēc ūdens veldzes.