Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Slavēšanas nakts Aglonā
20.07.2005 pl. 00:45

Normunds Pucis

Jau trešo gadu misija Effata sadarbībā ar priesteriem Māri Ozoliņu un Rihardu Rasnaci Aglonā organizē slavēšanas nakti. Šogad šis pasākums būs īpašs. Tas notiks laikā, kad Ķelnē pulcēsies tūkstošiem jauniešu uz pasaules jauniešu dienām.

Arī Aglonā mēs vēlamies parādīt šo ticības jauno dimensiju – jauniešus. Nav noslēpums, ka lielākā daļa svētceļnieku, kas ierodas kājām no visdažādākajām Latvijas vietām ir jaunieši. Daudziem no viņiem tā ir pirmā saskarsme ar ticību, kas kardināli izmaina šo jauniešu dzīvi. Kopīgās lūgšanās, slavējot Dievu un pārvarot ceļa grūtības – viņi sasniedz Aglonu. Galamērķī jaunieši - pilni entuziasma, mīlestības un ticības, ir gatavi izmainīt to pasauli, no kuras viņi paši nāk. Pasauli, kurā valda riskantas attiecības, narkotikas, alkohols un vardarbība. Dinamiska slavēšana un pielūgsme ir mūsdienu ticības neatņemama sastāvdaļa. Īpaši aktuāla tā ir jauniešiem, kas ikdienā klausās daudz sekulāras mūzikas un apmeklē rokkoncertus. Vēsts par Jēzus Kristus upuri, Dieva mīlestību un Svētā Gara spēku, kas izskan slavas un pielūgsmes mūzikā, ir šo jauniešu nākotnes pamats.

Pasākums notiks bazilikas sakrālajā laukumā un pirmoreiz tajā piedalīsies jauniešu slavēšanas viesgrupas: Secondchance, Metanoia un Palm, kā arī apvienotā katoļu slavēšanas grupa un koris. Grupas kodolu veido misijas Effata slavēšanas grupas sastāvs un jaunieši no Sv. Jēkaba un Sv. Magdalēnas draudžu slavēšanas grupām.

Mēs ticam un ceram, ka šī būs īpaša un neaizmirstama nakts, kas Tevi iedvesmos, cels Tavu ticību un vairos Tavu mīlestību Jēzum Kristum. Tāpēc pievienojies mums Aglonā un aicini arī savus draugus līdzi doties pretī jaunam ticības piedzīvojumam!

Normunds Pucis,
misijas „Effata” vadītājs