Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Pasākumi  Kalnu Svētās Agates baznīcas pamatu iesvētīšana

Kalnu Svētās Agates baznīcas pamatu iesvētīšana
24.09.2005
Sākums pl. 11:00
Info ielika: Ursus, 30.08.2005 pl. 20:35.

Pirms vairākiem gadiem Kalnu ciemā iesākās Svētdienas skolas nodarbības. 2004. gada 16. decembrī Liepājas un Kurzemes bīskaps Vilhelms Lapelis oficiāli dibināja Kalnu Svētās Agates Romas katoļu draudzi.
Draudze lūkoja pēc savas mājvietas. Nīgrandes pagasta Kalnu ciemā pēdējos Padomju gados, ar kolhoza priekšsēdētāja Jāņa Blūma gādību, tika celta kapliča, bet pārmaiņu laikos tā netika pabeigta. Nīgrandes pagasta padome 2004. gada 5. februārī, Svētās Agates dienā, laipni atvēlēja Katoļu Baznīcai šo vietu un nepabeigto kapliču baznīcas celtniecībai.
Vācijas katoļu fonds „Bonifatiusverk” piešķīra līdzekļus šim projektam. Projektēšanu un būvniecību uzņēmās Grobiņas firma „Būvmeistars” un tās vadītājs Roberts Jakušonoks, kā arī arhitekte Aija Siliņa.
Baznīca nav projektēta liela, bet tai ir liela nozīme vietā, kur nav baznīcas. Tā kļūs par zīmi visiem, ka Dievs ievēro un mīl ikvienu cilvēkus.
Draudze un baznīca tika nosaukta Svētās Agates godam. Svētā Agate ir pirmo gadsimtu svētā, kura tika nomocīta Romas ķeizara Decija laikā. Par Svēto Agati viņas mocītāji teica, ka ir vieglāk marmoru izkausēt un dzelzi saspiest nekā Svēto Agati piespiest atteikties no ticības. Svētā Agate ir aizbildne pret uguns nelaimēm.
Viņa Ekselence bīskaps Vilhelms Lapelis iesvētīs baznīcas pamatus 2005. gada 24. septembrī pl. 11.00.
Kalnu ciems atrodas netālu no Lietuvas robežas Saldus rajona Nīgrandes pagastā, 54 km no Saldus.

Būs grāmatu galds ar garīgo literatūru un dievbijības priekšmetiem. Tiem, kuri vēlēsies iegādātajās grāmatās bīskaps sniegs savu autogrāfu.

Viduskurzemes dekāns
Kalnus Svētas Agates draudzes prāvests
MagC Gatis Bezdelīga