Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kardināls O’Braiens: bērna attīstībai ir nepieciešami tēvs un māte
08.09.2005 pl. 12:43

CNA / Agnuz.Info

Viens no Skotijas reliģiskajiem līderiem ir aicinājis šīs valsts likumdevējus būt piesardzīgiem un nepakļauties ieteikumiem ļaut adoptēt bērnus viendzimuma pāriem un nereģistrētajiem pāriem.

„Pastāv virkne faktoru, kas norāda uz to, ka šādas attiecības starp viendzimuma pāriem un nereģistrētajiem pāriem ir ļoti nestabilas. Ir nesaprotami, kāpēc „eksperti” ģimeņu lietās šos datus ignorē,” – atzīmēja kardināls Keits O’Braiens sniedzot interviju „Sunday Times”.

Pirms četriem gadiem Skotijas valdība nolēma reformēt bērnu adopcijas kārtību, kas pārdzīvo krīzi. Pašlaik valsts aprūpē atrodas aptuveni 6500 bērni. Pēdējo 20 gadu laikā ir samazinājies adoptēto bērnu skaits no 1000 līdz 400 bērniem gadā.

Šī gada jūlijā īpaši izveidota komisija publicēja sarakstu, kurā ietverti vairāk nekā 100 ieteikumi kā uzlabot situāciju bērnu adopcijas jomā, starp citiem ieteikumiem bija arī „padoms” ļaut adoptēt bērnus viendzimuma pāriem un nereģistrētajiem pāriem.

Kardināls šīs rekomendācijas asi nosodīja un aicināja 250 000 Skotijā dzīvojošās katoļu ģimenes apsvērt iespēju adoptēt bērnu.

„Nav saprotams, kā vispār kādam varēja galvā ienākt doma likt bērniem dzīvot vidē, kas ir dziļi amorāla un nespēj garantēt bērnam normālu attīstību,” – jautā kardināls O’Braiens.

„Normālai bērna attīstībai ir nepieciešami tēvs un māte, kas dzīvo likumīgā laulībā,” –viņš īpaši uzsvēra. Kardināls iepazīstināja ar datiem, kas liecina par to, ka bērni, izauguši homoseksuālā vidē, ir ar zemu pašnovērtējumu, noslieci uz paaugstinātu stresu, narkotikām, viņi biežāk slimo ar psihiskām un seksuāli transmisīvām slimībām.

CNA / Agnuz.Info