Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Rīgā viesojās bīskaps no Ņūorleānas
12.09.2005 pl. 12:45

Andris Vasiļevskis, RTI

Trešdien, 7. septembrī, pa ceļam uz Tallinu, lai piedalītos Igaunijas bīskapa konsekrācijas ceremonijā, Rīgā ieradās arī garīdznieki no ASV.

Viņu vidū bija arī viesuļvētras “Katrīnas” izpostītās Ņūorleānas arhibīskaps emerits Francis Bible Schulte un Jezuītu tēvs pr. James McCann, kas vada ASV Bīskapu konferences komiteju palīdzība Baznīcai mūsu reģionā. Viņš divas dienas pavadīja Rīgas Garīgajā seminārā (RGS), kā arī iepazinās ar Baznīcas dzīvi un darbību Latvijā.

Piektdien, 9. septembrī, pirms izbraukšanas uz Tallinu RGS rektors un Jelgavas diecēzes bīskaps Antons Justs, kas pats ilgus gadu kalpoja ASV, stādīja priekšā Ņūorleānas arhibīskapu emeritu Franci Bible Schulte RGS un RARZI darbiniekiem. Bīskaps īsi uzrunāja klātesošos, pastāstot, ka orkāna laikā bija kopā ar savas diecēzes semināristiem, pie kuriem arī pēc dažām dienām atkal atgriezīsies. Viņš stāstīja par milzīgajiem postījumiem un cilvēku upuriem. Vēl joprojām notiekot arī diecēzes garīdznieku meklēšana.

Bīskaps aicināja visus pieminēt lūgšanās mūsu māsu Baznīcu ASV šajā grūtajā laikā, atgādinot arī par grūtībām un ciešanām, ko Baznīca Latvijā bija piedzīvojusi daudzus gadu desmitus. Pateicoties par atbalstu un novēlot bagātīgas Dieva svētības, bīskaps atvadījās, lai kopā ar Latvijas bīskapiem dotos uz Igauniju.

Andris Vasiļevskis, RTI