Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vatikānā notiek kongress "Bībele Baznīcas dzīvē"
16.09.2005 pl. 20:03

Silvija Krivteža

Kongresā piedalās ap 400 dalībnieku no simts pasaules valstīm. Viesu vidū ir arī citu reliģiju un ekleziālo kopienu pārstāvji. Kongress ilgs līdz 17. septembrim.

Šodien Kastelgandolfo pils pagalmā Benedikts XVI tikās ar kongresa dalībniekiem. „Bīskaps ir Dieva Vārda pirmais liecinieks, kas palīdz ticīgajiem atklāt tā dziļumu un skaistumu,” – teica pāvests. Citējot dogmātisko konstitūciju Dei Verbum, Benedikts XVI atgādināja, ka Kristus ir Svēto Rakstu vienīgais Vārds. Ar visiem Svēto Rakstu vārdiem Dievs pasaka tikai vienu Vārdu: savu vienīgo Vārdu, kurā Viņš pilnībā izsaka pats sevi. Šī iemesla dēļ Baznīca Svētos Rakstus vienmēr ir godinājusi tāpat, kā Kunga Miesu. Tā nemitīgi sniedz ticīgajiem dzīvības Maizi, kuru tā saņem no Dieva Vārda galda un Kristus Miesas galda. Svētajos Rakstos Baznīca pastāvīgi atrod savu uzturu un spēku, jo tajos tā saņem ne tikai cilvēka vārdus, bet gan to, kas īstenībā ir Svētie Raksti: Dieva Vārdu. Pāvests uzsvēra, ka Baznīca un Svētie Raksti savā starpā ir nesaraujami saistīti. Baznīca dzīvo no Dieva Vārda un Dieva Vārds Baznīcā ir klātesošs un darbīgs.

Dogmātiskās konstitūcijas par Dieva Atklāsmi Dei Verbum publikācijas 40 gadu atceres svinību ietvarā Vatikāna Muzejos tiks atklāta izstāde par tematu „Akmenī cirstais Vārds. Bībele kristiešu mākslā”. Izstādes inaugurācija notiks ceturtdien 29. septembrī.

RadioVaticana.org