Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Svētā tēva intervija Polijas TV
23.09.2005 pl. 10:05

Silvija Krivteža

Benedikts XVI sniedza pirmo interviju televīzijā. 20. septembra vakarā Kastelgandolfo ar pāvestu sarunājās Polijas Televīzijas katoļu programmas vadītājs Andžejs Majevskis SJ.

Piecpadsmit minūšu garajā sarunā Svētais tēvs runāja par savu priekšgājēju Jāni Pāvilu II un vizīti Polijā, kas paredzēta nākamā gada jūnijā. Interviju ar Benediktu XVI Polijas Televīzija retranslēs 16. oktobrī, kad tiek atzīmēta „pāvesta diena”. Pie mikrofona aicināju jezuītu tēvu Andžeju Majevski.

"Intervijas galvenais temats bija Jāņa Pāvila II personība. Svētais tēvs ļoti sirsnīgi runāja par savu priekšgājēju. Jāsaka, ka visa 15 minūšu garā saruna bija veltīta tieši viņam. Mūs pārsteidza, ka pāvests ieradās bez papīra lapām, bez iepriekš sagatavota teksta. Tādā veidā intervija kļuva par personīgu sarunu, personīgu liecību par Jāni Pāvilu II. Protams, jautājām arī par viņa vizīti Polijā. Pāvests atstāja mums lielu cerību, ka tā varētu tikt īstenota. Svētais tēvs, starp citu, pieminēja arī slaveno vēstuli, kuru pirms 40. gadiem poļu bīskapi nosūtīja vācu bīskapiem. Kā jau teicu, tā bija spontāna, ļoti sirsnīga saruna. Benedikts XVI uzsvēra, ka esam saņēmuši Jāņa Pāvila II atstāto lielo garīgo mantojumu. Pāvests apliecināja, ka to saglabāt un nodot nākamajām paaudzēm ir viens no galvenajiem uzdevumiem viņa pontifikātā".

RadioVaticana.org