Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

"Dieva revolūcija" - pāvesta jaunā grāmata
13.10.2005 pl. 10:30

Silvija Krivteža

„La rivoluzione di Dio” – „Dieva revolūcija” – tāds ir pāvesta Benedikta XVI pastorālās vizītes laikā Ķelnē teikto uzrunu apkopojuma nosaukums.

Grāmatu laida klajā Vatikāna un San Paolo izdevniecība. Otrdien, 11. oktobrī, Vatikāna preses zālē notika grāmatas „Dieva revolūcija” itāliešu valodā atvēršanas svētki.

Kardināls Kamillo Ruini atgādināja, ka drīzumā grāmata tiks publicēta arī citās valodās, lai lasītājiem palīdzētu labāk saprast XX Pasaules Jauniešu dienu svinībās pāvesta teikto uzrunu saturu. Neraugoties uz masu medijos plaši reklamēto notikumu, kāda bija tikšanās Ķelnē, taču Svētā tēva vēstījums netika pienācīgi atspoguļots. Prezentējot grāmatu, Romas diecēzes ģenerālvikārs kardināls Ruini norādīja uz Benedikta XVI uzrunu galveno punktu: Jēzus Kristus centrālo vietu kristieša dzīvē.

Savukārt arhibīskaps Staņislavs Rilko runāja par katoļu jauniešu potenciālu. Pēc pontifikālās Laju padomes prezidenta domām, Pasaules Jauniešu dienas parādīja citādāku Baznīcas seju. Par to liecina tikšanās Ķelnē dalībnieku skaits. „Dzimusi jauna paaudze, kas meklē savas dzīves jēgu un to atrod nevis gaistošo ideoloģiju piedāvātajās reklāmās, bet gan Jēzus Kristus personā. Viņš ir precīzs kompass dzīves ceļā. Jaunieši atrada apustuļa Pētera pēctecī patiesu draugu, vadītāju un tēvu ticībā” – teica arhibīskaps Staņislavs Rilko.

Viņaprāt, Pasaules Jauniešu dienu svinībām bija neparasti nozīmīga un konkrēta ietekme uz vietējo Baznīcu pastorālo darbu. Benedikts XVI aicināja jauniešus meklēt Kristu, lai tiktos ar Viņu un atdotu Viņam godu. „Aklāt kristietības saknes un vērtības – tāds ir „Dieva revolūcijas” mērķis. Benedikts XVI cer, ka to īstenos mūsdienu jaunieši” – teica arhibīskaps Rilko.

RadioVaticana.org