Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Romānu par raganām un vampīriem autore sarakstījusi grāmatu par Kristu
31.10.2005 pl. 15:27

Populāro romānu par vampīriem un raganām autore Anna Raisa (Anne Rice) izdevusi jaunu grāmatu „Kristus Kungs: no Ēģiptes”, ziņo aģentūra AP.

Grāmatā Jēzus, būdams septiņus gadus vecs zēns, stāsta par savas ģimenes uzturēšanos Ēģiptē.

25 ezotērisko bestselleru autorei ir bažas, ka ne visi viņas grāmatu cienītāji spēs pieņemt viņas jauno darbu. „Es teicu viņiem - jums varētu nepatikt tas pie kā es pašreiz strādāju,” pavēstīja rakstniece intervijā „Newsweek”. "Es biju gatava beigt savu karjeru ,jo biju izmisumā."

Anna ir uzaugusi katoliskā ģimenē, bet vēl jaunība atteikusies no ticības. 1998. gadā pēc pārdzīvotas smagas slimības rakstniece atgriezusies Baznīcā. Pēc tā visa viņa saprata, ka vecie personāži nespēj viņu vairs iedvesmot. Sava jaunā romāna pēcvārdā Anne raksta, ka Kristū viņa atrada visvarenāko „supervaroni” un „nemirstīgo”, kurš viņai aizstāja visiespējamākos burvjus. Savu pēdējo „vampīrisko” romānu rakstniece izdeva 2003. gadā un apsolīja, ka turpmāk rakstīšot tikai Kungam. Neskaitot romānus par burvjiem un vampīriem, Anna ar pseidonīmu A.N. Roquelaure  agrāk ir izdevusi arī romānus, kas domāti pieaugušo auditorijai . Viņas populārākais bestsellers ir „Intervija ar vampīru”, pēc kura  uzņemta filma ar tādu pašu nosaukumu.

Strādājot pie jaunās grāmatas, autore pētīja Bībeli un zinātniskos atklājumus par Tuviem Austrumiem, kā arī apokrifus par Kristus bērnību. Šādai pētniecībai Anna veltīja vairākus gadus. Viņa izlasīja arī vairākus daiļdarbus par Kristus dzīvi un pirmajiem kristiešiem. Rakstniece noskatījās arī visas filmas, kas uzņemtas pēc Bībeles sižetiem, arī Mela Gibsona filmu „Kristus ciešanas”, kas viņai ļoti patika.

Atšķirībā no daudziem mūsdienu rakstniekiem Anna neapšauba Jēzus dievišķo dabu. Grāmata sākas ar to, ka galvenais varonis nejauši nogalinot savu biedru, to atkal atdzīvina. Autore izmantoja arī slaveno apokrifa sižetu, kur bērns Jēzus no māla veido putniņus un tos atdzīvina.

Nākotnē rakstniece Anna Raisa plāno izdot vēl trīs romānus sērijā „Kungs Kristus”.

Blagovest-info.ru