Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Simtiem cilvēku atnāca skatīties uz "raudošo" Dievmātes statuju
05.11.2005 pl. 12:20

Simtiem Hošiminas (Vjetnama) pilsētas iedzīvotāju 29. oktobrī sapulcējās pie pilsētas katoļu dievnama, lai pārliecinātos vai Dievmātes statuja tiešām „raud”.

Kā raksta Australian, tad ap 1000 ticīgo nedēļas nogali pavadīja sapulcējušies laukumā pie  Notre Dame katedrāles. Arī darbadienās pie baznīcas turpināja „dežūrēt” ap simts cilvēku.

Kā tika  baumots, tad 29. oktobra rītā zēns, kas tirgoja loterijas biļetes, ieraudzīja asaras uz trīsmetrīgās Jaunavas Marijas statujas, kas atrodas pie dievnama. Ziņa izplatījās ļoti ātri un tajā pašā dienā pie katedrāles sapulcējās simtiem cilvēku, kuri tādā veidā apgrūtināja pilsētas satiksmi. Vietējie tirgotāji, izmantojot radušos situāciju, sāka pārdot statujas fotogrāfijas, lai gan vēlāk to policija aizliedza.

Hošiminas katoļu garīdzniecība raudzījās skeptiski uz statujas raudāšanu, taču vēlējā arī nogaidīt, lai redzētu, kā notikumi attīstīsies tālāk. Priesteris  Huynh Cong Minh  svētdienas sprediķī teica, ka ūdens piles uz Dievmātes statujas radušās lietus dēļ, un kaut kādi nelabvēļi to vienkārši ir izmantojuši, lai manipulētu ar cilvēku reliģiskām jūtām. Pēc viņa teiktā, baltais plankums, ko cilvēki uztvēruši kā asaru ir radies tāpēc, ka uz Jaunavas Marijas statujas bija sakrājušies putekļi, bet lietus tos noskaloja.

Blagovest - info