Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Izraēlas prezidenta Kacava vizīte Vatikānā
18.11.2005 pl. 12:18

Silvija Krivteža

Vakar pāvests Benedikts XVI tikās ar Izraēlas Valsts prezidentu Moši Kacavu un viņa vadīto delegāciju.

Vatikānā viņi ieradās pusstundu pirms oficiālās tikšanās. Sarunas ilga apmēram 25 minūtes. Tajās tika pārrunātas Vatikāna un Izraēlas divpusējās attiecības, īpašu uzmanību veltot situācijai Svētajā Zemē. Abas puses norādīja uz mierīgas līdzāspastāvēšanas un sadarbības starp Izraēlu un Palestīnu nepieciešamību.

Pāvests savam viesim uzdāvināja gleznu, kurā simboliski attēlota koncila deklarācija ‘Nostra aetate’, kas noteica kristiešu un ebreju attiecību virzienu. Prezidents saņēma arī pāvesta Jāņa Pāvila II uzrunu, ko viņš teica savas vizītes laikā Osvencimā. Moši Kacavs pāvestam uzdāvināja papirusa fragmentu ar tekstu ebreju valodā, divas gleznas ar nesen Megido atrastām mozaikām un trīs grāmatas par kristiešu vēsturi.

Pēc dāvanu apmaiņas prezidents pāvestu iepazīstināja ar savu dzīvesbiedri Džilu un delegācijas pārstāvjiem. Viņu vidū bija Izraēlas pilnvarotais vēstnieks pie Svētā Krēsla Oders Ben Hurs. Prezidents Moši Kacavs tikās arī ar Vatikāna Valsts sekretāru kardinālu Andželo Sodano.

RadioVaticana.org