Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Manas skolas gods
20.11.2005 pl. 18:47

Valsts svētku priekšvakarā Liepājas Katoļu pamatskolā sveica akcijas "Manas skolas gods" titula ieguvējus un tika iesvētīta atjaunotās skolas fasāde un ieeja.

17. novembrī Liepājas Katoļu pamatskolas skolēni, darbinieki, skolas kapelāns un bīskaps V. Lapelis pulcējās skolas zālē svinīgā pasākumā, lai godinātu Latviju 87. gadadienā un visus, kas ikdienā ar savu darbu, labvēlību, atsaucību un gaišo smaidu ir palīdzējuši mūsu skolai kļūt labākai. Skolēni pateicās auklītei Gunai Saulkalnei un Silvijai Gorbunovai, viņas šogad ir mūsu skolas gods. Pilsētas lielākais laikraksts "Kurzemes Vārds" organizēja akciju "Manas skolas gods", kurā skolēni tika aicināti rakstīt vēstules par cilvēkiem, kurus viņi uzskata par savas skolas godu, par cilvēkiem, kuri ar savu darbu varbūt ikdienā nav pamanāmi.

Arī mūsu skolas skolēni piedalījās šajā akcijā, rakstot vēstules. Gandrīz visi bērni no 1. - 9. klasei viņas pieminēja savās vēstulē. Lūk, dažas domas no tām.

Es mācos skolā, kurā ir ļoti labi skolotāji un dežurantes. Mūsu skolas dežuranti sauc Silvija. Viņa nozvana zvanu, kad sākas stunda un beidzas stunda. Kad kādam klājas slikti, viņa palīdz vienmēr. Arī temperatūru izmēra, vai vienkārši parunā. Mūsu skola viņa visu sakārto, lai ir patīkami visiem. Viņai ir humora izjūta. Viņa var arī kaut ko smieklīgu pateikt. Es labprāt viņai iedotu prēmiju un diplomu, kurā rakstīts „Miss auklīte 2005.”/ Dmitrijs Staričenko 7.b klase

Manuprāt, mūsu skolas gods ir mūsu dežurante, jeb kā viņu sauc skolēni – auklīte. Viņa ir cilvēks gados, taču viņa cītīgi pilda savus pienākumus. Pēc katras skolas dienas viņa uzkopj, tīra telpas. Viņa ir mūsu skolas „labais gars”. Tiklīdz mēs ierodamies skolā, mūs jau sagaida tīras telpas un kārtīgi soli. Auklīte ir kā kaut kas pats par sevi saprotams, taču, ja viņas nebūtu, skolas dzīve būtu citādāka un, manuprāt, sliktāka! / Kristaps Deimantovičš 8.klase

Kā īpaša dāvana Valsts svētkos Liepājas Katoļu pamatskolai ir atjaunotā skolas fasāde un ieeja. Tagad skolā ir ērti iekļūt ikvienam, arī skolēniem ar īpašām vajadzībām.

Ar laba vēlējumu bīskaps V. Lapelis un skolas kapelāns M. Vozņaks svētīja atjaunoto skolu.

Paldies sakām būvfirmai „Kristaps”, kura veica atjaunošanas darbus un projekta autoram arhitektam U. Ekšteinam. Paldies Lūcijas fondam no Zviedrijas un „Hansabankai” par finansiālo atbalstu projekta īstenošanai.

Iveta Kalniņa

 • Attēlu galerija
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)