Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Katoļu eksorcists norāda uz ļauno garu apsēstības gadījumu palielināšanos Eiropā un ASV
05.12.2005 pl. 15:09

Baznica.Info

Režisora Skota Deriksona (Scott Derrickson) jaunā filma "Emīlijas Rouzas ļauno garu izdzīšana" atkal ir pievērsusi pasaules uzmanību eksorcisma tēmai.

Filmas prezentācijas pasākumā, kas notika Madridē, izteicās arī Hosē Antonio Fortea, Katoļu Baznīcas oficiāli deleģētais eksorcists, kurš strādā Spānijā. Viņš ne tikai pastāstīja par savu attieksmi pret filmu kā profesionālis, bet arī atklāja eksorcista ”darba dienas” realitāti. Hosē Antonio sacīja, ka ”pēdējo 20 gadu laikā, kad Katoļu Baznīca praktiski atteicās no ļaunā izdīšanas Eiropā un ASV, ir ievērojami pieaudzis ļaunā gara apsēstību skaits”. Taču tagad Vatikāns atjauno šo darbības virzienu, teica eksorcists.

„Spānijā gadā notiek no astoņiem līdz desmit eksorcisma gadījumiem”, taču līdere šajā ziņā ir Itālija. Garīdznieks pastāstīja, ka no apsēstības galvenokārt cieš tie, kuri piedalās gara izsaukšanas, melnās maģijas un citos seansos, kas ir kļuvuši populāri mūsdienās. Viņš aicināja spāņus mācīties saskatīt robežu starp to, kad cilvēkam ir nepieciešama psihiatra palīdzība un kad - eksorcista.

Baznica.Info