Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

2005.gada reliģisko notikumu top 10
27.12.2005 pl. 12:45

Pāvesta Jāņa Pāvila II nāve, kardināla Racingera izvēlēšana par nākamo pāvestu ir aizejošā 2005. gada svarīgākās reliģiskās ziņas.

Tā uzskata ASV Reliģisko Žurnālistu asociācija - pazīstamākie amerikāņu žurnālisti, kuri raksta par reliģiju.

Starp citām ziņām, kas iekļuvušas asociācijas „top listē” – Terijas Šiavo stāsts – paralizēta sieviete no Floridas, kas daudzus gadus pavadījusi komā. Terijas vīrs uzstāja, lai viņai ļautu nomirt, turpretī viņas vecāki, pārliecināti katoļi, gribēja atstāt meitu dzīvu. Pret Terijas Šiavo eitanāziju iebilda arī katoļu kopienas un citu konfesiju konservatīvie kristieši.

Vēl viena gada tēma – reliģisko kopienu reakcija uz postošās vētras „Katrīna” un Āzijas cunami sekām. Cita svarīga ziņu tēma saistās ap homoseksuālistu ordināciju un baznīcas svētības došanu viendzimuma laulībām anglikāņu un citās protestantu Baznīcās.

Gada svarīgāko reliģisko ziņu reitings pēc ASV Reliģisko Žurnālistu asociācijas domām:

  1. Pāvesta Jāņa Pāvila II nāve.
  2. Kardināla Racingera izvēlēšana un viņa inaugurācija par pāvestu ar vārdu Benedikts XVI.
  3. Terijas Šiavo lieta.
  4. Reliģisko organizāciju reakcija uz dabas katastrofām (viesuļvētra „Katrīna” un cunami Dienvidaustrumāzijā 2004. gada beigās)
  5. Strīdi, kas turpinās par homoseksuālistu vietu Baznīcā.
  6. Strīdi ASV par visuma un evolūcijas „saprātīgā projekta” teoriju.
  7. ASV Augstākās tiesas lēmums, kas ļauj novietot Desmit baušļu monumentu pie Teksasas likumdošanas ēkas ieejas un neļauj līdzīgas skulptūras novietot Kentuki štata tiesas ēkās.
  8. Reliģisko grupu un tās locekļu reakcija uz prezidenta Buša nominētiem kandidātiem ASV Augstākai tiesai, ieskaitot evaņģēlistu protestus pret Hariett Maers kandidatūru (vēlāk viņas kandidatūra tika atsaukta).
  9. Vatikāna izdotā instrukcija par priesterisko paaicinājumu izvērtēšanu personām ar homoseksuālu orientāciju.(Turpmāk portālā)
  10. Leģendārā evaņģēlista Bilija Grema pēdējā „krusta kampaņa” Ņujorkā.

Blagovest - Info