Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Tiesnesis seko savai sirdsapziņai
29.12.2005 pl. 09:03

Madrides tiesnesis Antonio Alonso, nevēloties reģistrēt laulību starp viendzimuma pāriem, iesniedzis atlūgumu, ziņo aģentūra Europa Press.

Agrāk tiesnesis vairākkārt atteicies to darīt, uzskatot tādas laulības par „pret-konstitucionālām”. Šī iemesla dēļ Madrides iedzīvotāji, kuri saņēma atteikumu, bija spiesti doties noformēt laulību uz citām valstīm, galvenokārt uz Kanādu.

Kā ziņo Europa Press, tiesnesis savu lēmumu paskaidroja ar to, ka „viņa uzskati un morālā stāja neļauj viņam reģistrēt viendzimuma laulības”.

Pirms viendzimuma laulības jūnijā tika atļautas Spānijā, Vatikāns un Spānijas katoļu Baznīcas vadība aicināja Spānijas tiesnešus un municipalitātes darbiniekus izrādīt „pilsonisko nepakļaušanos” un nereģistrēt tādas laulības. Šis aicinājums bija adresēts arī Spānijas karalim Huanam; viņam lūdza neparakstīt likumu par viendzimuma laulībām.

Monarhs atbildēja, ka viņš nevarot iet pret parlamenta gribu, kas pārstāv Spānijas tautas viedokli. Taču virkne Spānijas tiesnešu pēc tam, kad stājās spēkā likums, atteicās reģistrēt viendzimuma laulības, apgalvojot, ka tas ir pretrunā ar Konstitūciju, kas paredz laulību starp sievieti un vīrieti. Ar šādu pamatojumu viņi vērsās tiesas augstākās instancēs, lūdzot atbalstīt viņu lēmumu.

Taču iepriekšējā nedēļā Spānijas Konstitucionālā tiesa pēc rūpīgas jautājuma izskatīšanas laulību reģistrēšanu starp viena dzimuma cilvēkiem atzina par likumīgu.

Rian.ru /Agnuz.info