Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pasaules slimnieku dienā varēs saņemt atlaidas
06.02.2006 pl. 12:45

Pāvests Benedikts XVI ir vēlējies, lai bagātīgas žēlastības saņem tie, kas palīdz slimniekiem, jo īpaši visatstumtākajiem.

Tāpēc ar apustuliskās penitenciērijas dekrētu, sakarā ar Pasaules slimnieku dienu, tiks piešķirtas parastās atlaidas. Tās varēs saņemt, 11. februārī piedaloties dievkalpojumos Adelaides katedrālē Austrālijā, kas šoreiz izraudzīta par Pasaules slimnieku dienas svinību centru, kā arī jebkurā citā vietā, ko noteikušas Baznīcas autoritātes. Lai saņemtu atlaidas, ir nepieciešams izsūdzēt grēkus, pieņemt Svēto komūniju un lūgties pāvesta nodomā.
 
Atlaidas varēs saņemt arī ticīgie, kas sekojot Labā samarieša piemēram, ikdienā aprūpē slimniekus slimnīcās vai mājās, neraugoties uz to, ka savas kalpošanas dēļ šai dienā viņi nevarēs piedalīties dievkalpojumā. Tāpat atlaidas ir paredzētas visiem, kuri vēlēsies šo dienu – 11. februāri veltīt slimnieku aprūpei, izturoties pret viņiem tā, it kā viņu priekšā atrastos pats Kristus.
 
Pie tam atlaidas varēs saņemt tie, kuri slimības, vecuma nespēka vai kāda līdzīga iemesla dēļ, nevarēs piedalīties Svētajā Misē, tomēr būs žēlastības stāvoklī un šai dienā garīgi vienosies ar Svēto tēvu, lūgdamies par visiem slimniekiem un caur Jaunavu Mariju veltīs Dievam savas fiziskās un garīgās ciešanas.
 
Tāpat atlaidas ir paredzētas visiem ticīgajiem, kas no 9. līdz 11. februārim ar nožēlas pilnu sirdi vērsīsies pie žēlsirdīgā Dieva ar lūgšanām par slimajiem.
 
Apustuliskās penitenciērijas izdoto dekrētu par atlaidām ir parakstījis kardināls Džeimss Frensiss Stefords.