Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Svētā tēva vizīte Romas diecēzes Garīgajā seminārā
27.02.2006 pl. 12:45

Sestdienas pēcpusdienā pāvests Benedikts XVI apmeklēja Romas garīgo semināru. Tikšanās ar tā audzēkņiem un pasniedzējiem notika semināra debesīgās aizbildnes Paļāvības Dievmātes svētkos.

Romā ir vairāki garīgie semināri, taču šis ir Romas diecēzes seminārs, un tas atrodas blakus Jāņa Laterāna bazilikai. Benedikts XVI teica, ka viņš šeit ir ieradies, sekojot tradīcijai, ko tik ļoti bija iecienījis pāvests Jānis Pāvils II, lai Paļāvības Dievmātes svētkos apmeklētu semināristus vietā, kur viņi mācās, lūdzas un dzīvo brālīgā kopienā, gatavojoties pastorālajai kalpošanai.
 
Pāvests atzina par zīmīgu to, ka Jaunava Marija, priesteru Māte, šai seminārā tiek godināta ar nosaukumu „Paļāvības Dievmāte”. „Tas liek domāt par divkāršu semināristu paļāvību,” teica Benedikts XVI, - „vispirms par paļāvību uz Jaunavas Marijas palīdzību, ejot ceļu, kas izvēlēts atbildot uz Kristus aicinājumu, otrkārt – par paļāvību uz Romas Baznīcu un tās Bīskapu.”
 
Svētais tēvs atgādināja, ka tie, kas mācās Romas garīgajā seminārā, bieži lūdzas ar vārdiem „Mater mea, fiducia mea”. Šos lūgšanas vārdus kā semināra atšķirības formulu ieviesa pāvests Benedikts XV. Pašreizējais pāvests novēlēja, lai vārdi „Mater mea, fiducia mea” iegulst semināristu sirdīs un pavada viņus dzīvē un priesteriskajā kalpošanā.